Dit nummer staat op de voorkant van de kentekencard. Voer de tenaamstellingscode in. U krijgt direct op het scherm te zien of de combinatie geldig is.
Waar staat de tenaamstellingscode? Deel 1 van de tenaamstellingscode staat op een brief die je hebt gekregen bij aankoop van je auto.Het tweede deel vind je bij de kentekencard die je per post thuisgestuurd krijgt.
Over de tenaamstellingscode
Bij het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) hoort een unieke code: de tenaamstellingscode. Deze code bestaat uit 9 cijfers. Het 1e deel van de code ontvangt u als u een voertuig koopt. Het 2e deel zit bij de kentekencard die wij u toesturen.
U logt via de knop 'Tenaamstellingscode direct downloaden' in met DigiD of eHerkenning en vraagt uw nieuwe tenaamstellingscode aan. U betaalt de kosten met iDEAL . U ontvangt binnen een paar minuten 2 mails van ons. In de tweede mail staat de link naar uw nieuwe tenaamstellingscode.
De meldcode van een auto is een unieke viercijferige code. De code is gelijk aan de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van jouw auto. Een verzekeraar heeft de meldcode nodig voor het aanmelden van de auto bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).
Is de meldcode van mijn auto hetzelfde als de tenaamstellingscode? Nee, deze codes zijn niet hetzelfde. De meldcode heb je dus nodig bij het afsluiten van een autoverzekering; de tenaamstellingscode voor het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto.
Lukt het je niet om de meldcode van jouw auto zelf op te zoeken of ben je de meldcode kwijt? Dan kun je de meldcode ook opvragen bij de RDW, de autoverkoper of terugvinden in de polis van je autoverzekering. De auto meldcode opvragen kan online via de website van de RDW.
Voorwaarden. U heeft de kentekencard en tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een papieren kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.
Over de tenaamstellingscode
Het 1e deel van de code ontvangt u als u een voertuig koopt.Het 2e deel zit bij de kentekencard die wij u toesturen. U voegt de 2 delen van de code zelf samen. De code heeft u nodig als u uw voertuig wilt verkopen inruilen, schorsen, slopen of exporteren.
Of is de laatste 4 cijfers van de tenaamstellingscode de meldcode? Het antwoord is ”Nee”. De tenaamstellingscode en de meldcode zijn twee verschillende codes.
Bij het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) hoort een unieke code: de tenaamstellingscode. Deze code bestaat uit 9 cijfers. Het 1e deel van de code ontvangt u als u een voertuig koopt. Het 2e deel zit bij de kentekencard die wij u toesturen.
Een kenteken overschrijven bij Albert Heijn kan niet, omdat de AH dit niet aanbiedt. Dit geldt ook als er in de AH een Post NL punt is voor pakketjes. In beide gevallen is het niet mogelijk.
Hoe werkt het? Als je een voertuig koopt, moet je als nieuwe eigenaar het kentekenbewijs zelf op jouw naam laten overschrijven. Dit kan je bij ons in de winkel doen.
Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk een scooter online over te schrijven. Je hoeft dan niet meer naar een balie of loket. Je hebt het tijdelijk documentnummer en de tenaamstellingscode van het voertuig dat je wilt overschrijven.
Dit zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op je kentekenbewijs. Nadat je jouw autoverzekering hebt afgesloten, geven wij jouw meldcode en kenteken direct door aan het RDW.
Verkeerde combinatie documentnummer en tenaamstellingscode
Dan kan het zijn dat u een verkeerde combinatie van documentnummer en tenaamstellingscode heeft ingevoerd. Controleer via 'Documentnummer en tenaamstellingscode controleren' of de combinatie wel klopt.
Tenaamstellingscode of overschrijvingsbewijs bij verkoop
Een papieren kentekenbewijs heeft geen tenaamstellingscode maar een overschrijvingsbewijs. De tenaamstellingscode en het overschrijvingsbewijs hoeft u alleen bij u te hebben als u uw voertuig verkoopt. Of als u het voertuig schorst, exporteert of sloopt.
EURO standard – de milieuclassificatie die aangeeft hoe vervuilend je motor is. Des te hoger het cijfer, des te schoner de motor. Deze staat bij punt V. 9 op je kentekenbewijs.
Check dan je kentekencard. En anders kun je altijd onder de motorkap van je auto kijken of aan de binnenkant van het portier. Daar staat namelijk ook de meldcode genoteerd. Wanneer je de meldcode nergens kunt vinden, kun je ook contact opnemen met de RDW of de autoverkoper.
De kosten voor een nieuwe tenaamstellingscode zijn vastgesteld op € 1,10 (2023). Deze kosten betaal je gemakkelijk online via iDEAL in het dienstenportaal van de RDW. Ben je naast de tenaamstellingscode ook je kentekenbewijs kwijt? Dan vallen de kosten wat hoger uit, hier betaal je namelijk € 34,50 voor.
Scooter overschrijven via een kentekenloket
Ga samen met de koper of verkoper naar het kentekenloket en neem het kentekenbewijs op creditcardformaat en de tenaamstellingscode, of het originele tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs mee. Vergeet daarnaast niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
Meldcode niet gevonden? U kunt een overzicht opvragen van voertuigen die tot 9 jaar terug op uw naam stonden. In dit overzicht staat ook het chassisnummer. De laatste 4 cijfers van het chassisnummer vormen de meldcode.
De meldcode is gekoppeld aan het kenteken van je auto
Dit nummer gebruikt de RDW voor het bepalen of de auto verzekerd is of niet. Simpel gezegd: wanneer de meldcode van jouw auto niet is aangemeld bij de RDW dan is de auto niet verzekerd en kan je een boete krijgen als je toch met de auto gaat rijden.
Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode. Dit is het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat je thuis moet bewaren.
Een kenteken overschrijven bij Albert Heijn is niet mogelijk. Deze dienst levert Albert Heijn niet. Ook niet als er een Post NL locatie aanwezig is waar u pakketten kunt versturen.