Nederland staat bekend om zijn molens, tulpen, dijken, klompen, kaas en tolerantie. Nederland wordt vaak Holland genoemd, maar deze benaming omvat strikt genomen slechts twee van de twaalf provincies, namelijk Noord- en Zuid-Holland.
De naam van die belangrijke provincie is in het buitenland overgegaan op de gezamenlijke Nederlandse provincies, op heel Nederland. Onder meer Fransen, Engelsen, Duitsers en Amerikanen zijn geregeld blijven spreken van Holland als aanduiding voor Nederland.
Wat is typisch Nederland is het land van de tulpen en windmolens. Een Hollander loopt op klompen en eet graag kroketten, drop en bruin brood met hagelslag. Een maaltijd bestaat in Nederland uit aardappelen, vlees en groenten en er wordt naar muziek uit een draaiorgel geluisterd.
Raar (Limburgs: Raor) is een buurtschap in de gemeente Meerssen in de Nederlandse provincie Limburg. Deze ligt op het Centraal Plateau, tussen Meerssen en Groot Haasdal op een hoogte van ongeveer 120 meter.
Het zijn met name culturele kenmerken die mensen benoemen als typerend voor Nederland: eerst en vooral de Nederlandse taal, maar ook nationale feestdagen, tradities en gewoonten, symbolen en iconen. Behalve deze elementen worden ook landschappelijke of omgevingskenmerken (zoals water) als karakteristiek gezien.
De Belgen zijn ook niet erg te spreken over de files in Nederland en de Hollandse keuken. Duitsers storen zich aan het Nederlands drugsbeleid en vinden dat Nederlanders te veel vooroordelen hebben. Amerikanen, Britten en Fransen storen zich vooral aan de taal. De Britten en Amerikanen vinden het land te duur.
Jullie hebben het vast al wel een keer gehoord: Duitsers hebben geen humor, zijn gierig, arrogant, willen nooit Engels praten wanneer ze in Nederland zijn, zijn erg van de regeltjes en hiërarchie en tegelijkertijd zijn ze ook enorm beleefd. Daarnaast heb je natuurlijk ook bratwurst, bier, lederhose, auto's.
Is Amerika een duur land? Het is enigszins afhankelijk van de wisselkoers, maar de prijzen zijn over het algemeen ongeveer gelijk aan de prijzen in Nederland. Je hebt zelf redelijk invloed op hoe duur of goedkoop je de reis maakt.
Nederland staat bekend om zijn molens, tulpen, dijken, klompen, kaas en tolerantie. Nederland wordt vaak Holland genoemd, maar deze benaming omvat strikt genomen slechts twee van de twaalf provincies, namelijk Noord- en Zuid-Holland.
Tubbergen, Dalfsen en Dinkelland, alle drie in Overijssel, zijn de veiligste gemeentes om te wonen. Daar is relatief gezien de minste misdaad geregistreerd. Rozendaal, Bloemendaal en Wassenaar, chique dorpen met dure villawijken, scoren vooral hoog dankzij de aanwezigheid van natuur en water.
Amsterdam is de beste stad van Nederland om te wonen, gevolgd door Utrecht en Delft. Dat zegt vastgoedadviseur JLL, die vandaag een ranglijst van grote Nederlandse gemeenten heeft uitgebracht. Nederland telt 355 gemeenten. De ranglijst van JLL bevat alleen de 84 grootste gemeenten, met elk meer dan 50.000 inwoners.
Het etnisch landschap in Nederland laat een grote verscheidenheid zien aan sociaal-culturele groepen. In totaal zijn er iets meer dan twee miljoen niet-westerse allochtonen, waarvan de vier grootste groepen van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse afkomst zijn.
Nederlands heeft eenvoudigere grammatica en is lexicaal meer vergelijkbaar met Engels dan Duits. Daarom zou het juiste antwoord logischerwijs moeten zijn dat: Nederlands makkelijker is! Echter, het leren van een taal is niet alleen een kwestie van hoe vertrouwd de grammatica en woorden zijn met talen die je al kent.
Oostenrijkers zijn zeker buiten de eigen kring veelal beleefder en minder direct dan Nederlanders en zullen bewust vermijden om anderen op gevoelige punten te raken. Daarom vinden ze Nederlanders wel eens lomp en luidruchtig, maar dat houden ze uiteraard voor zich.
De reden is dat door de opkomende economie meer Duitsers op een kortere vakantie aan. Voor dit soort korte trips kiezen onze oosterburen voor respectievelijk Oostenrijk en Nederland. Maar ook voor langere vakanties weten ze ons te vinden.
Nederlanders (Nederlander, het Nederlandse volk) zijn de inwoners van Nederland. Zij zijn een Europees volk gaan vormen tussen 1579 en 1795, toen de Nederlandse staat ontstond. Het begrip Nederlanders kent meerdere definities. Sommige hiervan staan los van elkaar, andere zijn verwant of deels overlappend.
Nederlanders staan bekend als een volk dat eenmaal buiten de landsgrenzen goede fooien geeft. Nederlanders geven ook gul aan goede doelen. Een Nederlander is ook niet te beroerd om in de kroeg een rondje te geven. Nederlanders zijn wél spaarzaam.
Om even in te haken op de eerste typisch Nederlandse gewoonte: als er een baby is geboren is het in Nederland ook gebruikelijk om een ooievaar in de tuin neer te zetten. Zo kan de hele buurt zien dat er een baby is geboren!
Letterlijk overal je mening over te geven
Of het nou over asielzoekers, of over de krantenjongen die soms te laat 't krantje de brievenbus in mikt gaat, het maakt allemaal niet uit. Als we onze mening maar kunnen ventileren. Wij Nederlanders moeten eens een keer leren onze bekken te houden.