Loetje staat bekend om de lekkerste biefstuk, de goede prijs- kwaliteitsverhouding en de gezellige sfeer. Dit is vanzelfsprekend niet mogelijk zonder al onze collega's! Inmiddels vormen ruim 1000 medewerkers het hart van de organisatie die met elkaar bijdragen aan het succes van Loetje.
De ossenhaasbiefstuk voor alle vestigingen komt vooral uit Zuid-Amerika. Daarnaast is het vlees continu van zeer goede kwaliteit.
Loetje werd in 1977 opgericht als biljartcafé door de enkele jaren geleden overleden Loetje Klinkhamer in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Enkele jaren later begon hij met het serveren van biefstukken en dat werd zo'n succes, dat het biljart uiteindelijk uit de zaak verdween.
Het is een vegetarisch gerecht, maar heeft geen veganistische bereiding. De Biefstuk 0.0 is geschikt voor zwangere vrouwen en is Halal.
Toen maakte oprichter Ludwig 'Loetje' Klinkhamer de fortuinlijke 'fout' door zijn ossenhaasbiefstuk op de kaart te zetten. Een groot succes, mede dankzij zijn slagersachtergrond. En al snel zat de zaak vol met liefhebbers die zich afvroegen waarom dat biljart daar in de weg stond.
Klinkhamer overleed vorige week vrijdag nadat hij in een van zijn restaurants door een val van de trap op zijn hoofd terecht was gekomen, meldt De Telegraaf. Loetje werd veertig jaar geleden opgericht.
Hoeveel betaalt Loetje in Nederland? Het gemiddelde maandsalaris bij Loetje varieert vanaf ongeveer € 1.812 per maand voor een Vakantiekracht (m/v) tot ongeveer € 3.279 per maand voor een Horeca Manager (m/v).
Door. Het Parool liet het vlees van het restaurant onderzoeken door een slager, een meesterkok en in een dna-laboratorium, en hieruit bleek onomstotelijk dat het geen runder maar paardenbiefstuk betrof. Paardenhaas lijkt erg op ossenhaas, maar kent in Nederland nog maar weinig (zich daarvan bewuste) fans.
165.000 koeien per jaar zijn er nodig om alle bezoekers van Loetje van hun in een plas vet geserveerde ossenhaasbiefstuk te kunnen voorzien. Een enorm aantal ja, waar dan ook een flinke omzet tegenover staat. €75 miljoen, om precies te zijn.
Loetje heeft hoogste gemiddelde omzet
Website Food Inspiration becijferde recent ook welke restaurantketen de hoogste gemiddelde omzet per vestiging weet te realiseren. Daarbij scoort biefstukrestaurant Loetje duidelijk het hoogst, met een gemiddelde omzet van € 4,3 miljoen per jaar.
Het Nederlandse Waterland Private Equity kocht in 2018 horecagroep Debuut van Ruud van Rietschoten en in 2019 biefstukkenimperium Loetje van de familie Klinkhamer. Beide bedrijven werden in 2020 samengevoegd tot RCE.
Biefstuk loetje bereiden
Er wordt vaker gekozen voor ossenhaas, maar kogel kan ook prima. Dan ben je meteen een stukje goedkoper uit. Maak dit gerecht altijd op smaak met zout, witte peper en sambal.
We zijn enorm fan van Loetje en komen bij verschillende vestigingen maar Loetje Oost is wat ons betreft de beste van allemaal. Ondanks de standaard recepten van Loetje smaken de gehaktballen en kalfslever hier toch echt het lekkerst. Het personeel is aardig en lekker Amsterdams. De kalfslever is een echte aanrader.
'Alle biefstukken worden, typisch Loetje, geserveerd met heerlijke jus, en stukken wit brood', zegt Veldman. En goed nieuws voor wie erge honger heeft: er zijn ook XL-porties te krijgen. Je krijgt dan geen biefstukje van 200 gram, maar een exemplaar 300 gram.
Veel mensen willen franchisenemer worden bij Loetje. Helaas is Loetje geen franchiseformule. Loetje heeft alleen filialen. Dit betekent dat het momenteel niet mogelijk is uw eigen Loetje-vestiging te openen.
Loetje telt inmiddels 21 vestigingen door heel Nederland en maakt, na het samengaan van Restaurantgroep Loetje en Debuut zijn in 2020 onderdeel uit van Restaurant Company Europe (RCE). Binnen deze groep zitten naast ketens als Loetje, ook horecaconcepten als Stan&CO, Beers & Barrels en Popo the Mexican.
Een biefstuk (steak) komt van de bil, het spierstuk of de dikke lende van het rund. In dit gebied zitten een grote en een kleine spier. De kleinste noemen we de kogel.
In één stuk biefstuk van 100 gram zit: 108 kcal energie. 1,8 gram vet. 0,7 gram verzadigd vet.
Ondanks de lockdown zijn we niet te stoppen. We gaan in lente 2023 nóg een locatie openen, Loetje komt naar Vught! In een mooie omgeving, vlak onder Den Bosch waar we nog geen Loetje hadden.
De ossenhaas is het malste deel van een rund. Dit is hét stuk waar ook de tournedos ofwel biefstuk van de haas uit gesneden worden. De ossenhaas komt uit de lende op de rug van het rund en is het meest malse deel doordat er geen vet en bindweefsel in zit.
Loetje wordt nog weleens verward met Piet de Leeuw, die paardenbiefstuk verkocht en dat ossenhaas noemde. Is paardenbiefstuk niet lekker? Jawel, maar noem het beestje dan bij naam, dat is wel zo eerlijk. Anno juni 2021 zit het bij Loetje meteen na de nieuwe openstelling in Utrecht flink vol.
De beste steaks eten we volgens welbekende magazines/kranten Forbes Magazine , The Guardian en Time magazine bij restaurants Casa Julián de Tolosa in de regio Baskenland en El Capricho bodega in regio León.
Heerlijk bij een salade of bij Loetje op het terras. Rode wijnen Glas - € 4,50 Fles - € 24,50 Hugo Casanova Cabernet Sauvignon Van de Cabernet Sauvignon druif heeft Hugo Casanova nog een heerlijke rode wijn gemaakt. De wijn smaakt naar rood fruit.
Werken in de horeca is leuk, maar werken bij Loetje is leuker! In onze gezellige restaurants werken we met top producten én met top medewerkers. Samen stropen we onze mouwen op, maar we houden ook zeker van een geintje op zijn tijd.
Onze restaurants zijn weer open! Het is daarom niet langer mogelijk om Loetje voor thuis te bestellen.