Waar staat de tenaamstellingscode? Deel 1 van de tenaamstellingscode staat op een brief die je hebt gekregen bij aankoop van je auto.Het tweede deel vind je bij de kentekencard die je per post thuisgestuurd krijgt.
Meldcode of tenaamstellingscode kwijt
De meldcode kunt u terugvinden op het kentekenbewijs deel 1B of op de kentekencard. Daarnaast staat de meldcode ook onder de motorkap van uw auto of aan de binnenkant van het portier. Tot slot kunt u de meldcode opvragen bij de RDW of bij de autoverkoper.
De tenaamstellingscode is de unieke code die hoort bij het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard). De code bestaat uit 9 cijfers. De code heeft u nodig als u uw voertuig wilt verkopen inruilen, schorsen, slopen of uitvoeren. Bewaar hem daarom goed.
Het tweede deel van de tenaamstellingscode vindt u in de brief die u krijgt van de RDW, samen met uw kentekencard. Deze wordt een paar dagen na de tenaamstelling per post verstuurd. Op de brief staan de laatste 5 cijfers van de code ingevuld.
De meldcode bestaat uit 4 cijfers. Het zijn de laatste 4 cijfers van het chassisnummer dat is ingeslagen in het frame van de auto. Verder staat de meldcode op de kentekencard en is deze online op te vragen via DigiD. Samen met het kenteken zorgt de meldcode voor een unieke code.
Voor het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode gaat u naar “Tenaamstellingscode auto kwijt” op de website van de RDW. Hier kunt u inloggen met uw DigiD. Vervolgens selecteert u het voertuig waarvoor u een nieuwe code wilt aanvragen. De kosten voor een nieuwe code bedragen €1,-, dit kunt u betalen via iDeal.
Tenaamstellingscode: Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren. De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. De eerste 4 cijfers ontvangt u bij de aankoop van een voertuig en de laatste 5 cijfers als u de kentekencard ontvangt.
Nee, deze codes zijn niet hetzelfde. De meldcode heb je dus nodig bij het afsluiten van een autoverzekering; de tenaamstellingscode voor het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto.
Een kenteken online overschrijven kan alleen via de RDW website (Rijksdienst Wegverkeer). Hiervoor moet je inloggen met je DigiD-code. Tip: download de DigiD app, super makkelijk! Daarnaast heb je ook nog twee documenten nodig voor het overschrijven van je auto (kenteken):
Een tenaamstellingscode is uniek en toont aan dat u daadwerkelijk de rechtmatige eigenaar bent van de auto. De code bestaat uit twee delen: het eerste en het tweede deel van de tenaamstellingscode. U heeft de tenaamstellingscode nodig op het moment dat u uw auto wilt verkopen, slopen, schorsen, inruilen of uitvoeren.
Geldigheid tijdelijk documentnummer
Een tijdelijk documentnummer is - als dit niet gebruikt is - onbeperkt geldig.
Het tenaamstellingsbewijs is deel 1B (voorheen 'deel II') van het kentekenbewijs. Dit onderdeel omvat de persoonsgegevens van de auto-eigenaar.
Ga met de kentekencard en de volledige tenaamstellingscode óf het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs naar een kentekenloket, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie (Zoetermeer, Den Bosch of Veendam). Ook kun je het voertuig online overschrijven.
Let op! De meldcode van je auto staat niet op de groene kaart.
Het voertuigidentificatienummer (VIN) wordt ook wel chassisnummer genoemd. Het nummer kan ook andere namen hebben, zoals: productienummer, Schepplernummer, Fahrzeugnummer of serienummer.
U ontvangt binnen een paar minuten 2 mails van ons. In de tweede mail staat de link naar uw nieuwe tenaamstellingscode. Mogelijk moet u - om de tenaamstellingscode te kunnen downloaden - opnieuw inloggen. De tenaamstellingscode blijft 40 dagen voor u staan.
Als je een van de delen van het kentekenbewijs kwijt bent, dan moet je een nieuw kentekenbewijs aanvragen bij het RDW. Zonder deel 1A en deel 1B mag je niet op de openbare weg rijden en zonder deel 2 kun jij je auto niet verkopen. Je kunt online, telefonisch of schriftelijk een nieuw kentekenbewijs aanvragen.
Bij een kentekenbewijs hoort een unieke code: de tenaamstellingscode. Een papieren kentekenbewijs heeft geen tenaamstellingscode maar een overschrijvingsbewijs. De tenaamstellingscode en het overschrijvingsbewijs hoeft u alleen bij u te hebben als u uw voertuig verkoopt.
U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een 'papieren' kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.
Als u uw kentekenbewijs kwijt bent, moet u een vervangend kentekenbewijs aanvragen. Ook als uw kentekenbewijs is gestolen. Bent u de tenaamstellingscode van uw kentekencard kwijt? Dan hoeft u alleen een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen.
Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode. Dit is het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren.
Als je Kentekenbewijs Deel 3 kwijt bent, geldt hetzelfde als wanneer je een overschrijvingsbewijs van na 2004 kwijt bent. Op de website van de RDW vraag je Kentekenbewijs Deel 3 opnieuw aan met je DigiD. Je krijg dit deel dan als kentekencard opgestuurd.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.