Waar kan ik contactloos betalen Het staat op de zijkant van een automaat of in het scherm. Het geeft de plaats aan waar u uw betaalpas, mobiel of wearable tegen de betaalautomaat moeten houden als u wilt betalen.
Een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen is te herkennen aan het contactloos betalen logo. Het staat op de zijkant van een automaat of in het scherm.
Hoe herkent u een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen. Een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen is te herkennen aan het contactloos betalen logo. Het staat op de zijkant van een automaat of in het scherm.
Contactloos betalen Rabobank aanzetten of uitzetten
Bij Rabobank kunnen klanten contactloos betalen zelf uitzetten. En ook weer aanzetten. Dat kan via de app of de website. In de Rabobank-app staat de optie bij Service > het tabblad Zelf regelen > Betaalpas > Contactloos betalen.
Werkt contactloos betalen op je Betaalpas niet meer? Het kan zijn dat je dan weer een betaling of opname met pincode moet verrichten. Steek dan je pas in de geldautomaat of betaalautomaat, voer je pincode in en volbreng de betaling/opname. Hierna zou je contactloos betalen functionaliteit het weer moeten doen.
Limiet voor de veiligheid
Voor de veiligheid kan er niet onbeperkt zonder pincode contactloos worden betaald. Wanneer uw aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode opgeteld de limiet van € 100,- bereiken, moet u alsnog een pincode intikken of de digitale betaalpas op uw smartphone ontgrendelen.
De Rabo Wallet is gestopt per 1 augustus. Je kan geen gebruik meer maken van de Rabo Wallet en de daarbij horende functies. Mobiel betalen met je Android telefoon of smartwatch kan nu eenvoudig via Google Pay. Veel andere functies van de Rabo Wallet zoals betaalverzoek, zijn al langere tijd beschikbaar in de Rabo App.
Er is een limiet van 50 euro
Met name voor contactloos betalen met een kaart die gekoppeld is aan een betaalrekening, is een vast limiet zonder pincode de meest effectieve vorm van beveiliging. Het is echter geen vaste limiet en met smartphones of smartwatches kun je veel hogere bedragen afrekenen.
Contactloos betalen met telefoon
Activeer het scherm en houd het toestel dicht bij de betaalautomaat (ongeveer 5 cm). Binnen enkele seconden is de betaling verwerkt. De betaling verloopt op Android-telefoons via Google Pay. Op iPhones reken je af via Apple Pay.
ABN-AMRO stopt vanaf april 2023 met contactloos betalen via passieve wearables. ABN-AMRO gaat vanaf 1 april 2023 stoppen met het ondersteunen van de betaalfunctie op passieve wearables, zoals sleutelhangers, ringen, horloges en armbanden.
Contactloos betalen werkt als volgt:
Je klant houdt zijn Betaalpas of smartphone, voorzien van een NFC-chip, tegen de betaalautomaat.
Schakel contactloos betalen uit als je het niet gebruikt. Dit kan via internetbankieren of via de app. Bij ABN AMRO en ING kun je dit niet uitschakelen. Blokkeer de NFC-chip in de betaalpas met metaal.
Selecteer de kaart waarvan je de contactloze betaalfunctie wilt deactiveren. Klik op icoon ´Instellingen kaart´ onder de kaart. Je opent de kaartinstellingen. Zet schuifknop 'Contactloos betalen' aan of uit.
Op alle plekken waar je contactloos kunt betalen kun je gebruik maken van Google Pay. Hiervoor moet je wel eerst Google Pay instellen op je telefoon via de Rabo app (Let op: je kunt Google Pay alleen instellen via de Rabo app). Tijdens het instellen kies je eenvoudig welke betaalpas(sen) je wilt gebruiken hiervoor.
Mobiel Betalen is hetzelfde als contactloos betalen, alleen dan met je mobiel. Mobiel Betalen moet je activeren in je ING-App. Mobiel Betalen werkt met de NFC-chip van je mobiel en een betaalautomaat. De NFC-chip maakt het mogelijk om betaalgegevens uit te wisselen tussen je mobiel en de betaalautomaat.
Voor de veiligheid kan er niet onbeperkt zonder pincode contactloos worden betaald. Wanneer uw aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode opgeteld de limiet van € 100,- bereiken, moet u alsnog een pincode intikken of de digitale betaalpas op uw smartphone ontgrendelen.
Je kunt opeenvolgende betalingen zonder pincode doen tot een totaalbedrag van 150 euro. Is deze limiet bereikt, dan moet je bij de eerstvolgende contactloze betaling je pincode ingeven of je kaart in het toestel steken. Daarna kun je opnieuw contactloos betalen zonder pincode.
De wet verplicht niemand om wettige betaalmiddelen te accepteren. Winkeliers mogen contant geld (biljetten en munten) of betalen met een pinpas of creditcard weigeren. Wel moeten winkeliers duidelijk laten weten welke betaalmiddelen ze niet accepteren. Bijvoorbeeld via raamstickers of kassastickers.
Dit kan meerdere oorzaken hebben: Het kan zijn dat je betaalpas of creditcard nog niet ingesteld is voor contactloos betalen. Als je betaalpas of creditcard is voorzien van het 'contactlos betalen logo' dan is het in principe mogelijk om contactloos te betalen. Neem contact op met je bank om dit in te stellen.
The significant difference between Samsung Pay and Google Pay is the devices they support. If you have a Samsung phone, you can install any payment service. However, if you own another Android device or iOS, you can only use Google's payment platform, as Samsung Pay is locked to Galaxy phones.