Tik op 'Instellingen' en selecteer 'Wachtwoorden'.Selecteer in iOS 13 of lager 'Wachtwoorden en accounts' en tik vervolgens op 'Wachtwoorden'. Gebruik Face ID of Touch ID wanneer hierom wordt gevraagd of voer uw toegangscode in. Selecteer een website of app om een wachtwoord of passkey te bekijken.
Je kunt wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account, beheren via passwords.google.com.
Opmerking: Als je wilt dat de iPhone wachtwoorden aanmaakt en bewaart, moet iCloud-sleutelhanger zijn ingeschakeld. Tik in Instellingen op '[je naam]' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger'.
Je wachtwoorden op al je apparaten beschikbaar maken met de iPhone en iCloud-sleutelhanger. Met iCloud-sleutelhanger kun je wachtwoorden voor websites en apps, creditcardgegevens, wifinetwerkinformatie en andere accountgegevens up-to-date houden op al je goedgekeurde apparaten en Mac-computers.
Een Apple ID en iCloud account zijn gelijk aan elkaar, voor iCloud wordt namelijk je Apple ID gebruikt. Je moet dus alleen het wachtwoord van je Apple ID herstellen.
Verschil tussen Apple ID en iCloud account
Een Apple ID is een account met je persoonlijke gegevens en een link met Apple. Via dit account kun je allerlei diensten van Apple afnemen en producten activeren. In de praktijk is er geen verschil tussen je Apple ID en iCloud account.
Als Safari uw accountnamen, wachtwoorden of creditcards niet automatisch invult, of niet vraagt om ze te bewaren, moet u controleren of u de nieuwste versie van iOS en macOS hebt op uw apparaten.
Open bijvoorbeeld Instellingen ▸ Agenda om 'Accounts' te openen. Ook via Contacten en Notities is het mogelijk om de gegevens voor je accounts te raadplegen. Het maakt niet uit via welke app-instellingen je de optie raadpleegt, deze zal altijd het overzicht van alle accounts raadplegen.
Je gegevens worden met encryptie beveiligd en met ondersteuning van Touch ID kun je de lijst met wachtwoorden goed afsluiten. Door deze encryptie heeft zelfs Apple geen toegang tot de gegevens die je hier opslaat.
Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen.
Een vergeten wachtwoord terughalen kan niet, behalve als het ergens staat opgeschreven. U kunt nog kijken of de browser het wachtwoord heeft onthouden. Is dat niet het geval, dan is er een nieuw wachtwoord nodig. Om dat in te stellen moet u wel bewijzen dat het account echt van u is.
Typ netsh wlan show profiles in de opdrachtprompt en druk op Enter. Je krijgt nu een overzicht van de netwerken waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt. Kopieer of onthoud de netwerknaam waarvan je het wachtwoord wilt weten. Typ nu netsh wlan show profile in de opdrachtprompt gevolgd door de netwerknaam en key=clear.
Een goed wachtwoord bestaat uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en bijzondere tekens. We raden aan om je wachtwoord minstens tien tekens lang te maken, maar langer is altijd beter.
Dit e-mailadres is uw Apple ID en is ook de gebruikersnaam waarmee u inlogt bij Apple voorzieningen zoals Apple Music en iCloud. Het is ook het contact-e-mailadres voor uw account.
Een Apple ID aanmaken wanneer u uw apparaat configureert
Tik op 'Maak gratis Apple ID aan'. Selecteer uw geboortedatum en voer uw naam in. Tik op 'Volgende'. Tik op 'Gebruik je huidige e-mailadres' of tik op 'Ontvang gratis iCloud-adres'.
In het voorkeurenpaneel 'Naam, telefoon, e-mail' wijzig je de gegevens die aan je Apple ID zijn gekoppeld, zoals de naam, het telefoonnummer en het e-mailadres. Kies op de Mac Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'Apple ID' en selecteer vervolgens 'Naam, telefoon, e-mail' in de navigatiekolom.
Je kunt ook naar de Apple ID-accountwebsite gaan om de gegevens terug te vinden. Ga naar de Apple ID-website, klik op 'Apple ID of wachtwoord vergeten? ' en volg de instructies op het scherm.