Andere bekende plekken waar je kunt snorkelen zijn de scheepswrakken Hebat Allah, El Mina, Mohamed Hasabella, Excalibur/Suzanna en Belina. Je kunt ook met de dolfijnen snorkelen in Hurghada. Om naar de dolfijnen toe te gaan moet je wel eerst met een (speed)boot naar bijvoorbeeld de bekende Dolphin House.
In principe kun je het hele jaar door buiten snorkelen in Nederland. Qua temperatuur is de beste periode van eind juli tot en met eind september. Hoewel dit voor iedereen wat anders ligt, maar ga je snorkelen in water kouder dan 18 graden dan moet je echt een (volledig) wetsuit dragen.
De beste snorkel- en duikplekken van Marsa Alam
Een onderwaterplek die je niet mag overslaan is Marsa Abu Dabab. Kijk niet gek op als je een zeeschildpad of zelfs een zeekoe voorbij ziet komen. Wil je een echte duikplek bezoeken? Ga dan eens naar het Samadai Reef dat ook wel Dolphin House wordt genoemd.
Zoals hierboven al genoemd leven er rifhaaien. Daarnaast zijn er pelagische haaien te vinden zoals hamerhaaien en de oceanische witpunthaai. Daarnaast zwemt er wel eens een ongevaarlijke walvishaai voorbij. Ook de meer tot de verbeelding sprekende stierhaai en tijgerhaai komen voor in de Rode Zee bij Egypte.
Ga je op vakantie naar Sharm El Sheikh, dan is duiken of snorkelen bij Ras Mohammed National Park een van de leukste activiteiten om te doen. Het park is het bekendste Nationaal Park van Egypte en beslaat 135 km² land en 345 km² zee.
Is Hurghada veilig? Hurghada is een veilige vakantiebestemming in Egypte en wordt elk jaar door duizenden Nederlanders het gehele jaar bezocht. De resorts in Egypte en dus ook in Hurghada worden tegenwoordig erg goed beveiligd en dus kun je hoe dan ook met een gerust gevoel van je vakantie genieten.
Het is er vaak mooi weer, het onderwaterleven is prachtig en kleurrijk en de stranden zijn wit en lang… Hurghada in Egypte is jouw place to be voor als je wilt bakken op het strand en af en toe een mooie duik wilt maken.
Vanuit de Nederlandse overheid geldt voor de belangrijkste toeristische gebieden (Caïro, Luxor, de badplaatsen aan de Rode Zee en de Nijlroute tussen Luxor en Aswan) geen negatief reisadvies meer.
Wat kost een snorkelset
De prijzen variëren van 25 euro (zonder vinnen) tot en met 150 euro. Begin je met snorkelen en weet je nog niet of je het vaak gaat doen, koop dan een set van 25 tot 50 euro.
Reizigers mogen niet alle producten Egypte mee in nemen. Van bepaalde producten, zoals tabak en alcohol, mag maar een beperkte hoeveelheid worden ingevoerd. Ook voor het invoeren van onder andere dieren, levensmiddelen en parfum gelden beperkingen.
Snorkelen in El Gouna is par uitstekend met alle kustriffen en zeegras. Het is mogelijk om een boottocht te maken om te snorkelen. El Gouna -zee wordt beschermd en internationale instanties hebben samengewerkt bij het behoud van het onderwaterleven in zee van El Gouna .
De Rode Zee bij Hurghada is een populaire plek voor mensen die willen duiken en snorkelen. Vanwege de haaienaanval is dat nu verboden. De slachtoffers werden gebeten door een makohaai, ook wel makreelhaai genoemd.
Sharm is wat luxer opgezet meer luxere hotels, sommigen vinden het schoner, wat meer georganiseerder. Toch blijft het voornamelijk een bestemming voor een zon of duikvakantie. Hurghada is meer een mengelmoes. Met het voordeel dat je dus wat centraler ligt wil je naar luxor of cairo toe.
Hurghada, El Gouna, Sharm el Sheikh en Marsa Alam: het zijn de belangrijkste Egyptische badplaatsen, met elk hun eigen sterke punten. Voor welke badplaats je ook gaat, ze hebben twee sterke punten gemeen: je vindt er luxe resorts tegen een betaalbaare prijs én je bent er in ca. 5 uur vliegen vanaf Amsterdam.
Wat u beslist moet weten als u naar Egypte gaat, is dat het ten strengste verboden is om militaire objecten te fotograferen. Wat hier allemaal onder valt, is vaag, maar u moet denken aan kazernes, politiebureaus, grensposten, ambassades etc. Doe dit niet, u kunt hiervoor worden gearresteerd.
Is Hurghada een dure stad? De prijzen van basisproducten in Hurghada zijn lager dan in Nederland. Je moet 2.33 keer minder betalen om te winkelen in Hurghada dan in Nederland. De gemiddelde accommodatie kost in Hurghada bereik van: 12 EUR (235 EGP) in Hostel tot 48 EUR (936 EGP) in 3 sterren hotel.
Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Egypte: DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio) Hepatitis A vaccinatie. BMR vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer u geen mazelen heeft gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)
Makreelhaai. Het gebeurde op zo'n 600 meter afstand van de plek waar een Oostenrijkse vrouw werd aangevallen. Een makohaai, ook wel makreelhaai genoemd, beet haar arm en been af. De 68-jarige wist nog aan land te raken, maar bezweek aan haar verwondingen in een privékliniek.
In Egypte kun je in principe alleen betalen met de Egyptische pond (LE, £ of EGP). Soms kun je souvenirs in euro's betalen, maar verder zijn alle betalingen in Egyptische ponden.