Hibiscusthee is een kruidenthee. Een aftreksel van bloemen van de hibiscusplant. De smaak van hibiscus is een beetje te vergelijken met die van cranberry; een beetje zoetzuur én een beetje bitter. De thee kan koud en warm worden gedronken.
Hibiscus thee behoort tot de categorie kruidenthee soorten. Deze thee wordt zowel warm als koud gedronken en heeft een cranberry-achtige smaak. Deze theesoort is populair in het Caribisch gebied en heeft vanuit daar ook de rest van Zuid-, Midden- en Noord-Amerika bereikt.
Als je met regelmaat hibiscusthee drinkt, helpt het je bij een hoge bloeddruk en hierdoor kan het je cholesterolgehalte verlagen. Het gaat hierbij om slecht cholesterol in ons lichaam genaamd LDL-cholesterol. Wij raden aan om twee keer per dag een kop hibiscusthee te nuttigen.
Hibiscusthee heeft heel veel positieve effecten op onze gezondheid. Het zit boordevol antioxidanten, zoals flavonoïden en anthocyanen, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in ons lichaam. Deze antioxidanten dragen bij aan een sterker immuunsysteem en verminderen het risico op chronische ziekten.
Wanneer je deze gedroogde bloemen laat trekken in water krijg je een roze-paarse kleur en een aftreksel met een fris-zurige smaak. Je kunt het zowel warm als koud drinken en het is heel goed tegen de dorst. Hibiscus wordt dan ook vaak toegevoegd aan vruchten- of kruidenthee voor zowel de smaak als de kleur.
Plaats een theezeefje met de hibiscusthee in een kopje. Giet het kokende water over het zeefje. Laat de thee 5-7 minuten trekken. Verwijder het zeefje en voeg honing of citroen toe naar smaak.
Na 4 weken bleek in de hibiscusgroep de gemiddelde systolische bloeddruk gedaald te zijn van 139 tot 123,7 mm kwikdruk en de diastolische bloeddruk van 90.8 tot 79.5 mm kwikdruk (12.3% daling)! Deze daling was evenwaardig met die van de captoprilgroep. De hibiscus werd bovendien heel goed verdragen.
Hibiscuszaadolie (hibiscus sabdariffa) is rijk aan linolzuur en oliezuur (onverzadigde vetzuren) en tocoferol (vitamine E). Vitamine E doet wonderen voor de huid. Het is een antioxidant met veel voordelen: het beschermt cellen, werkt ontstekingsremmend en pijnstillend.
Bij Holland & Barrett vind je altijd jouw favoriete Hibiscusthee. Kies jouw favoriet en bestel gemakkelijk online.
Groene en zwarte thee verlagen de bloeddruk en verkleinen de kans op een beroerte.
Waar komt Hibiscus thee vandaan? De Hibiscus is afkomstig uit het Mediterrane gebied en toont zich als een trompetvormige bloem. Er zijn, maar liefst, 200 soorten Hibiscusbloemen. De Hibiscus Sabdariffa (Roselle) is het soort waarvan thee wordt gemaakt.
Hibiscus sabdariffa en Hibiscus sinensis zijn de soorten waar thee* van kan worden gemaakt. Pluk de bloemen als ze net helemaal open zijn. Reken op 2 bloemen per kop. Laat de bloemblaadjes 10-15 minuten trekken in heet water dat net van de kook is en zeef ze er dan uit.
Zo zitten er in hibiscusthee B-vitaminen, mineralen en vitamine C.Daarnaast bevat hibiscus ook organische zuren, zoals citroenzuur, appelzuur en maleïnezuur. Deze zuren dragen bij aan de kenmerkende zure smaak van hibiscusthee en kunnen een rol spelen bij de gezondheid van de spijsvertering.
Rozenbottel is de vrucht van de rozenplant. Rozenbottel vormt zich na de bestuiving van de bloemen in het voorjaar en wordt een rijpe vrucht in het najaar. Bij Hibiscus wordt de bloemkelk van de éénjarige Rosselle plant gebruikt.
Hibiscus
De hibiscus bloeit in de zomer met prachtige, grote bloemen. Die bloemen verspreiden een licht fruitige, frisse en zoete geur, die perfect past bij de tijd van het jaar.
Met hibiscus kan je op zichzelf al een heerlijke thee zetten. Wil je er iets meer smaak aan toevoegen, dan kan dat door wat andere ingrediënten toe te voegen aan je thee. Op internet zijn veel hibiscus thee recepten te vinden zoals: hibiscus ijsthee met citrusvruchten, hibiscus gember thee en hibiscus muntthee.
Hibiscusthee kan helpen bij het afvallen omdat het de eetlust remt en een goede vervanger is voor frisdranken. Ook werkt de thee vochtafdrijvend.
Hibiscus. De Hibiscus is een grote tropische bloem, die de Aloha meisjes in het haar dragen. Het zijn prachtige uitbundige bloemen die symbool staan voor: uitzonderlijke schoonheid, vreugde, genegenheid, liefde en geluk. De Hibiscus is afkomstig uit mediterrane en tropische gebieden en groeit van nature in Azië.
De bloemen van Hibiscus zijn eetbaar. Deze worden ook vaker gebruikt in thee of salades.
Hibiscus bloemen zijn zeer goed voor je haar en huid. Ideaal voor haarmaskers, zeep en creme.
Hibiscus heeft onschatbare voordelen voor haar en huid. Naast de voedende, hydraterende werking beschermt het de huid tegen veroudering en geeft het glans aan het haar. In de Ayurvedische geneeskunde wordt hibiscus gebruikt als een poeder voor de verzorging van het haar.
Hibiscus groeit op vrijwel alle grond, zolang die maar luchtig en goed waterdoorlatend is, en flink wat humus bevat.
Het heeft een aansterkende en opwekkende werking, en doet dienst als tonicum bij vermoeidheid of herstel na een zware periode van ziekte of operatie. Rozenbottel geeft ook een boost aan de immuniteit.