Plaats de pod(s) op een plek waar je nog voldoende wifi-bereik hebt. Dus niet waar je nu geen wifi hebt. (Vuistregel: de onderlinge afstand tussen het modem en/of de pods kan tussen de 6 en 9 meter zijn (mét obstakels) en ongeveer 2 keer zo ver zonder obstakels.)
U plaatst de wifi-versterker op het punt waar u nog net een goed signaal heeft. Er moet wel minimaal 6 meter afstand zitten tussen de router en versterker. Dat komt omdat een router binnenshuis in principe tussen de 5 en 8 meter wifi-signaal kan sturen.
Tip: Heb je een klein huis, begin dan met 1 pod. Bij een wat grotere woning heb je er 2 nodig. Je kunt altijd pods bijbestellen.
Het heeft namelijk dezelfde antennes en zend op dezelfde sterkte uit. Daarom is het bereik van een wifi versterker ongeveer gelijk aan de afstand die de wifi router hierboven biedt: gemiddeld 8 meter (en in een nieuwbouwhuis 5 meter). Bekijk en vergelijk de top wifi versterkers.
Deze SmartWifi pods sturen het wifi-signaal van je modem door. En ze werken automatisch samen: ze vormen één groot wifi-netwerk (mesh-netwerk). Zo heb je overal in huis snelle en stabiele wifi.
Er zijn opties om de Pods te huren of te kopen. Huren kost 1,25 euro per pod per maand, terwijl kopen eenmalig 59 euro kost voor één Pod, terwijl een pak van twee 99 euro kost en het per drie gaat om een prijs van 158 euro.
Haal het modem en de pods van de stroom, na 30 seconden of langer, het modem weer op de stroom en als die volledig is opgestart, de pods in de stroom. Het kan tot 15 minuten duren voor alles goed gevonden is en start dan de app. Het kan tot een uur duren totdat en hogere snelheid is bereikt via de pods.
Wanneer je wifi gebruikt, verminder je ook het batterijverbruik en ondersteun je GPS-systemen om een nauwkeurige locatiebepaling te krijgen. Daarom raadt iOS aan om de wifi altijd aan te laten staan en stuurt het meldingen als je het uitschakelt.
De oplossing: een krachtig access point voor buiten
Een krachtig access point (zender) is dan de beste oplossing voor het creëren van stabiel WiFi in de tuin. U sluit het access point via een router of switch aan op uw netwerk, waarna het apparaat buiten wordt geplaatst en daar een WiFi-signaal uitzendt.
Vanaf vandaag is het mogelijk om de Ziggo Wifibooster via internetkabel (zoals Ziggo het apparaat tegenwoordig noemt) te huren bij Ziggo. Dit kost slechts €1 per maand, wat Ziggo maandelijks bij je abonnement optelt. Daarnaast blijft de optie om de Wifibooster te kopen voor €59, wat overeenkomt met bijna 5 jaar huren.
Wifispots werkt heel simpel. Je stelt de dienst eenmalig in op je smartphone, tablet of laptop. Daarna word je automatisch verbonden wanneer je bij een wifispot in de buurt bent.
De meest voorkomende wifi-verstoorders zijn: videobewakingssystemen of alarmsensoren, DECT-telefoontoestellen, draadloze lichtschakelaars, babyfoons, weerstations en magnetrons. Deze apparaten maken gebruik van frequenties die het wifi-signaal behoorlijk verstoren.
Daarom is de meest effectieve en beste oplossing om het wifi netwerk uit te breiden met nieuwe toegangspunten. De eenvoudigste manier is om een powerline wifi adapter te gebruiken. Hiermee kan elk stopcontact veranderd worden in een wifi toegangspunt.
Zo werkt internet via het stopcontact
Je koopt powerline adapters altijd in sets van minimaal twee. De eerste adapter steek je in een stopcontact in de buurt van je router. Deze powerline adapter vangt het wifi-signaal op en zet dit om naar een internetsignaal dat via het stroomnetwerk bij je thuis verstuurd wordt.
WiFi wordt gebruikt voor een draadloos netwerk, ook wel WLAN genoemd. Vaak heeft men het over draadloos internet, maar tegenwoordig doen we veel meer met WiFi. Een voorbeeld: Thuis heb je internet, deze verbinding komt tot stand via het modem.
Het is echter ook mogelijk om draadloos te internetten via wifi wanneer je met je laptop, tablet of smartphone op stap bent en je bijvoorbeeld op het vliegveld of in een horecagelegenheid internettoegang wilt. Op veel plekken is dat gratis, maar op sommige plekken moet je hier voor betalen.
Wifi en draadloos internet worden vaak door elkaar gebruikt, maar er zijn verschillen. Via een simkaart kun je bijvoorbeeld ook draadloos internetten. Maar wifi gebruikt het internetsignaal van een modem in een lokaal netwerk (LAN).
Mogelijke oorzaken zijn drukte op het wifi-kanaal en andere apparaten die wifi verstoren. Vooral in grote huizen, goed geïsoleerde woningen of gebouwen met dikke muren is het wifi-signaal niet altijd in alle kamers goed. Een wifi-signaal kan namelijk niet gemakkelijk door materialen als beton heen.
De grootste boosdoeners zijn microgolfovens, draadloze vaste telefoons en babytelefoons, maar er zijn ook andere toestellen die met straling werken en een negatief effect kunnen hebben op de snelheid van je netwerk. Heb je hier problemen mee, pas dan de plaatsing van je router aan of dat van het storende toestel.
De versterking van een wifi-signaal gebeurt meestal via een wifi-versterker, ook wel een wifi-repeater genoemd. Dit is de goedkoopste en eenvoudigste manier om een wifi-signaal te versterken. De wifi-versterker moet worden geplaatst op een plek waar je wel nog voldoende bereik hebt.
Een pod kun je niet verwijderen uit het systeem en/of de app, als je die weer in een stopcontact duwt, maakt hij weer verbinding met het modem en na een poosje weer te zien in de app. Probeer als eerste een stopcontact dicht bij het modem.
SmartWifi geeft klanten de best haalbare draadloze verbinding door automatisch naar het snelste wifi-punt over te schakelen. Ook kiest het systeem de beste frequentie en wordt de wifi naar gebruik verdeeld zonder dat de klant zelf actie hoeft te ondernemen.
Wifispots van Ziggo werken via een volledig versleutelde draadloze verbinding. Een cybercrimineel zou alleen onleesbare data in handen kunnen krijgen. Je kunt er met een gerust hart mee internetbankieren.