Er zijn ook bepaalde plekken die je liever vermijdt in Parijs. Het is niet aan te raden een hotel te boeken vlakbij het Gare du Nord of Gare de l'Est. Zeker tussen de twee treinstations in wil je eigenlijk niet komen.Ook moet je voorzichtig zijn in de wijk Belleville en de Chinese wijk.
Het 15de arrondissement van Parijs – Vaugirard
Het is eigenlijk dé ideale wijk om te verblijven. Het is er veilig en rustig en het is niet zo gek ver van de Eiffeltoren en het Bois de Boulogne. Hier zijn ook veel relatief goedkope hotels te vinden.
Quartier Latin is één van de bekendste wijken van Parijs en een hele populaire wijk om te verblijven tijdens een stedentrip Parijs. Het ligt ten zuiden van de Seine en erg centraal ten opzichte van veel bezienswaardigheden in Parijs.
Noordelijk 18e en 19e district
Maar het noordelijke 18e en 19e district, met name 's nachts, rond Marx Dormoy, Porte de la Chapelle, La Chappelle, Porte de Clignancourt, Porte de la Villette. Montmartre is dag en nacht een zeer veilig gebied.
Parijs, een belangrijke toeristische plaats, is een van de drukst bezochte hoofdsteden ter wereld. Ondanks de activiteit van de politie die Parijs tot een zeer veilige stad maakt, kunnen vele bezoekers toch het doelwit zijn van zakkenrollers en oplichters die op openbare plaatsen opereren.
Uit ervaring hebben we geleerd dat je zeker 3 à 4 volle dagen in de stad moet doorbrengen. Enkel zo kan je een goed beeld krijgen van de mooie Franse hoofdstad. Aangezien er in Parijs ook heel wat musea aanwezig zijn, kan je misschien wel opteren om er een volle week te verblijven.
Het 1ste arrondissement is het hart van Parijs
De naam van het district is namelijk «Louvre». Het is in dit arrondissement waar het meest beroemde en meest bezochte museum ter wereld zich bevindt. Het voormalige keizerlijke paleis was toentertijd het centrum van de stad.
Met stip de vervelendste metrolijn van Parijs: lijn 13 (Saint-Ouen-Gare Saint-Lazare-Montparnasse), deze metro is berucht: altijd bomvol en lastig in te komen, dus vermijden als je kunt.
Parijs is statistisch gezien een van de veiligste steden in Europa, maar in een grote stad bestaat er altijd een kans dat je het slachtoffer wordt van een misdrijf. Toeristen lopen het grootste risico op zakkenrollen en oplichting.
Het departement telt de grootste criminaliteit in Frankrijk en het hoogste werkloosheidspercentage. Vier op tien jongeren onder de 25 jaar zit er zonder werk en de toekomst ziet er ook al niet veelbelovend uit. Ook hier is de vergelijking met Sint-Jans-Molenbeek snel gemaakt.
Behalve de trein en je hotel is uit eten gaan in Parijs waarschijnlijk je grootste uitgave. Wie elke maaltijd buiten de deur eet is per dag al gauw 50 euro kwijt. En dat tikt aan. Maar je kunt voor veel minder geld en zonder honger Parijs ook ontdekken.
Het gratis drinkwater zorgt ervoor dat je niet genoodzaakt bent om (dure) flessen water op het terras te bestellen om de dorst te lessen. Het leidingwater in Parijs is gewoon drinkbaar, net als Nederland.
Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (Geen drinkwater) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.
De arr. 1 t/m 8 vormen het bekende toeristische centrum rond de Seine. Hier vindt u de top-attracties van Parijs: Les Halles, het Quartier Latin, de Eiffeltoren, Champs Elysées, de Notre Dame, het Louvre museum en het Centre Pompidou.
Zelfs als we niet zouden moeten generaliseren, zou moeten worden gezegd dat de noordelijke buitenwijken van Parijs en 19e arrondissementen behoren tot de gevaarlijkste buurten van Parijs.
Montpellier rangschikt de gevaarlijkste steden van Frankrijk
In feite komt deze classificatie voort uit de verhouding verhouding aantal inwoners / aantal misdrijven en misdrijven.
Als je veel wil zien op korte tijd is het niet altijd mogelijk om alles te voet te doen. De metro is hier het vervoersmiddel bij uitstek om je te verplaatsen binnen de stad. Ga je voor meerdere dagen, koop dan best meteen een dagpas 'mobilis' of eentje voor meerdere dagen 'Paris visite travel pass'.
Als jij met de RER reist, heb jij alleen een kaart nodig voor de metro in zone 1. De zones zijn ontstaan voor de mensen die buiten Parijs wonen maar in de stad werken. Mocht jij verder reizen en meer van de stad willen zien dan dat er in zone 1 ligt, dan heb jij losse kaartjes nodig voor waar jij naartoe wilt.
Metro en RER
Met het "ticket t+" (€ 1,90) kan gedurende 1,5 uur per metro, RER (binnen Parijs) en bus worden gereisd. Ook overstappen is in veel gevallen mogelijk (binnen Parijs). Kaartjes zijn verkrijgbaar op de RATP-stations en bij sommige tabakswinkels.