Toiletblokken zijn blokken met een reinigingsformule. U hangt deze onder de rand van het toilet aan het flexibele plastic hangertje dat rond de bovenkant van de toiletpot past, zodat het blok goed blijft zitten.
De taak van toiletblokken is in theorie alle elementen van het schoonmaken van je overnemen. Ze dienen je wc dus algemeen schoon te houden. Dat betekent dat ze effectief moeten zijn tegen kalk, bacteriën, hardnekkig vuil en geurtjes. Dat is veel gevraagd van één klein blokje!
In het blok zitten desinfecterende stoffen. Zodra je doorspoelt, verspreiden die stofjes zich door de pot en gaan ze bacteriën en vieze luchtjes tegen. Ideaal. Maar minder ideaal is misschien dat 'ie nogal eens verschuift en je het plastic hengseltje voelt prikken als je op de wc-bril zit.
We hebben daarom een uniek concept ontwikkeld, waarbij het wc blokje aan een tape wordt opgehangen in het toilet. Door de unieke plakstrip zijn Toilet Tapes geschikt voor ieder type toiletrand, dus ook voor een randloos toilet. Op ieder potje past namelijk een blokje!
Witte Reus Geur Switch Appelbloesem Waterlelie biedt een superieure geurkwaliteit en -intensiteit, vanaf het moment dat je het toiletblok voor het eerst in het toilet plaatst. Wanneer het toiletblok droog is, wordt de appelbloesem geur verspreid. Deze geur ruik je wanneer je het toilet binnenkomt.
In de badkamer of wc doen frisse geuren het het beste. Zoek dus een lekkere olie uit met bijvoorbeeld een citroen- of sinaasappelgeur. Ook eucalyptus is lekker in de badkamer, hierdoor krijg je meteen een spa-gevoel. In de badkamer heb je misschien liever een andere geur dan in de woonkamer.
Chloor maakt niet schoon maar is een desinfectiemiddel. WC-eend in de wc werkt ook niet als je het water niet eruit haalt en is erg duur. Azijn is het enige juiste middel, goedkoop en met de juiste werkwijze heb je al die dure middelen niet nodig, die ook nog eens het glazuur van je dure toiletpot aantasten.
Geberit heeft hier een slimme oplossing voor: de Geberit toiletstickhouder. De stickhouder wordt uit het zicht, achter de bedieningsplaat verborgen waarna u eenvoudig de DuoFresh toiletstick in de houder plaatst. Het toilet spoelt dan met helder blauw water dat zorgt voor een schoon toilet en aangenaam is voor het oog.
Een toiletblok is een desinfecterend blokje dat wordt gebruikt in de toiletten. Het geheel bestaat meestal uit een plastic omhulsel met daarin een in water oplosbaar blokje van een meestal vaste, maar kneedbare substantie.
Menselijk afval spoelen we door de wc en om het kleinste kamertje fris te houden gebruiken we toiletblokken die vlekken verwijderen en de geur van de ontlasting camoufleren. Helaas zitten in veel toiletreinigers schadelijke chemicaliën, vaak ook in de groene variant. Ze bevatten zoutzuur, bleekwater en chloor.
Wc-blokjes tegen steenmarters
Afgezien van frisheid in je wc schijnen wc-blokjes ook heel goed te helpen tegen vervelende steenmarters die aan je auto gaan zitten knagen! Het beste schijnt het wc-blokje van Glorix te werken.
Chloor is bijvoorbeeld niet nodig om je toilet schoon te maken. Het desinfecteert, maar reinigt en ontkalkt niet. Sanitairreiniger is voldoende. En vloeibare of groene zeep is de beste allesreiniger om te gebruiken.
Dit zorgt voor een frisse spoeling van het toilet. Een Geberit DuoFresh toiletstick gaat ongeveer 120 spoelbeurten mee.
Hoe weet ik welk reservoir ik heb? In elk Geberit reservoir kunt u het artikelnummer vinden. Dit bevindt zich in het reservoir tegen de achterwand in de linker of rechter bovenhoek. De codering verloopt als volgt: 123.456.78.9.
Het koolstoffilter is snel en eenvoudig te vervangen, gemiddeld één keer per jaar. Dit innovatieve toiletsysteem werkt in combinatie met de toiletpot van de meeste fabrikanten. Hiermee behoudt u de vrijheid uw badkamer of toiletruimte naar eigen ideeën in te richten.
De badkamer is één van de meest vieze plekken in je huis. Er groeien bijvoorbeeld duizenden bacteriën en schimmels in het toilet. Om deze kleine indringers op afstand te houden, kun je een teentje knoflook in het toilet leggen.
Het doekje met azijn laat langzaam het zure component van de azijn vrij en lost zo de kalk op. Deze supermakkelijke oplossing is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker. Vergeet het doekje met azijn vervolgens niet uit het toilet te halen voordat je het weer gaat gebruiken.
De WC moet minimaal eens per week worden schoongemaakt. Afhankelijk van het aantal personen waarmee je in huis woont, moet de WC vaker schoongemaakt worden. Een keer per week is genoeg als je op jezelf woont of met z'n tweeën. Woon je met meer personen, dan adviseer ik de WC twee keer per week schoon te maken.
Zelfs als de toiletpot superschoon is en de stortbak blinkt, kan een urinegeur blijven hangen. Dat komt doordat de urine vaak op minder zichtbare plekken achterblijft: onder de toiletbril of onder de rand van de toiletpot. Door de toiletbril te verwijderen en deze grondig te reinigen wordt ook de geur weggenomen.
Ten eerste kan het zijn dat er restjes urine buiten de pot terecht zijn gekomen of onder de bril of spoelrand waar je ze niet goed hebt kunnen wegpoetsen. Ten tweede kan het water in de stortbak zijn vervuild, bijvoorbeeld door algen. Ten derde kan het zijn dat je de lucht uit het ondergelegen riool ruikt.
Niet genoeg water in de wc
Het kan ook dat het toilet stinkt doordat er te weinig water in de wc zit. Hierdoor komt de rioollucht naar boven. Soms kan het helpen om het toilet een keertje door te trekken, maar je kunt ook een loodgieter inschakelen om de oorzaak te achterhalen en te verhelpen.
Kalkaanslag in de WC
Kalkaanslag verwijderen in de wc-pot? Denk dan eens aan cola. Het zuur wat in cola zit is een effectieve verwijderaar van (kalk)aanslag. Giet een blikje leeg in de wc, laat het minimaal een uurtje intrekken, borstel je wc even flink na en spoel vervolgens de wc door.
De geelbruine kalkaanslag onder de rand krijg je weg met schoonmaakazijn en allesreiniger. Borstel het in, laat het weken en spoel af met kokend water. Daarmee giet je kalk en resten echt weg. Neem elke dag je toilet even af.
Tip 5: Houd de juiste volgorde aan
Begin dus met de wanden rondom de wc (waar je bij kunt zonder dat je tegen de nog vieze wc-pot aanhangt), daarna de spoelbak, dan de deksel, vervolgens de bril en als laatste de pot. Anders ben je het vuil alleen maar aan het verspreiden.