Curaçao is niet de goedkoopste bestemming om vakantie te vieren, maar het is ook zeker niet de duurste. Het budget voor Curaçao zal afhangen van een paar dingen waarvan je ticket, accommodatie en activiteiten de grootste invloed hebben.
Wanneer goedkoop naar Curacao? (
Voor een goedkope vakantie naar Curacao kun je het beste kijken naar een periode buiten het hoogseizoen. Zo kun je in mei, juni, oktober en november een goedkope Curacao vakantie vinden.
Mambo beach met een lengte van ongeveer 800 meter is een bewaakt, schoon en veilig strand. De golfslag van de zee wordt gekeerd door een stenen dam voor de kust waardoor het ook voor kleine kinderen veilig is.
Drinkwater. Het water op Curaçao is van goede kwaliteit.
Curaçao. U mag maximaal 30 dagen achter elkaar op Curaçao verblijven. Wilt u langer dan 30 dagen, maar korter dan 90 dagen blijven? Bekijk de website van de Toelatingsorganisatie van Curaçao voor meer informatie over verlenging na aankomst.
De mode op het eiland is heel licht en luchtig. Het wordt hoogstwaarschijnlijk warm en zonnig tijdens je verblijf op Curaçao, dus neem gepaste kleding mee. Korte broeken, tanktops, bedekkingen voor zwemkledij, lichte jurken en ruime broeken zijn typisch tropische kledij.
Het eiland heeft prachtige stranden en betoverende plekken. Maar wist je dat je op Curaçao ook schildpadden kunt spotten? Aan de rand van het dorpje Westpunt vind je Playa Grandi (ook wel Playa Piscado genoemd). Dit strandje is de ideale plek om te zwemmen met deze prachtige zeedieren.
Op Curacao hebben ze best wat opgespoten (aangeharkte) stranden, zoals Zanzibar en Mambo Beach. Helemaal niets mis mee, want daar vind je ook de leukste horeca. Voor de mooiste natuurlijke stranden moet je naar het westpunt voor Cas Abou, Porto Marie, en de Kleine en de Grote Knip.
Dit is erg leuk om te bekijken, toch is het strand niet geschikt om de hele dag te zonnen of te zwemmen. Dat komt omdat het strand van kiezelstenen is en dus waterschoenen in het water wel gedragen moeten worden.
Curaçao is al jarenlang topfavoriet bij de Nederlandse vakantieganger. Het Caribisch gebied is een tropische bestemming die bij héél véél mensen hoog op het lijstje staat. Dat is niet gek: Curaçao is een eiland met parelwitte stranden, een helderblauwe zee en een fantastische onderwaterwereld.
Je kunt op Curaçao overal met Amerikaanse dollars betalen. Euro's kunnen echter alleen worden gebruikt om bij de bank te wisselen. De wisselkoers van de Antilliaanse gulden is aan de Amerikaanse dollar gekoppeld, waarbij 1 USD = 1,80 ANG.
Geld opnemen kan op Curaçao met uw Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten. Denkt u er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op 'wereldstand' dienen te worden gezet, zodat u deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. Met de meeste Nederlandse bankpassen kunt u maximaal 500 euro per dag opnemen.
Het drinkwater van Curaçao komt daarom noodgedwongen van ontziltingsinstallaties en dat maakt het erg duur. Kost een kubieke meter water in Nederland 87 cent, op Curaçao betaal je voor duizend liter 5,19 euro. En verbruik je meer dan negen kuub in de maand, dan kan dat bedrag oplopen tot het dubbele.
Wijken die niet geadviseerd worden om te bezoeken zijn Koraal Specht, Souax en Seru Fortuna. Deze wijken zijn gelegen in Willemstad en staan bekend als arme wijken en daardoor minder veilige wijken. Met de auto kun je er prima doorheen rijden maar te voet wordt dit minder aangeraden, zeker na zonsondergang.
Op het strand huur je een basic strandbedje voor 6 gulden of een premium strandbedje voor 15 gulden. De cabanas op het strand zijn net als bij het zwembad 45 gulden.
Sinds een aantal jaar moet je entree betalen om toegang te krijgen tot Mambo Beach. De kosten bedragen 6,50 gulden. Daarnaast betaal je ook nog eens voor je strandbedje. Afhankelijk van de strandtent die je kiest en de luxe van het bedje betaal je zo'n 5 tot 20 gulden.
Vrijwel alle Nederlandse bankpasjes werken goed op Curaçao. Ook bij de grotere bedrijven, restaurants, bars, supermarkten en de meeste winkels kunt u aan de kassa met uw pinpas betalen. Wilt u uw creditcard gebruiken dan heeft u ook de pincode van de kaart en een legitimatiebewijs nodig.
Het gemiddelde uurloon op Curaçao is ongeveer 10 Antilliaanse gulden. Dit betekent dat als je 40 uur per week werkt ongeveer 1600 gulden per maand verdient. Dit is zo'n 750 euro per maand. De lonen liggen op Curaçao een stuk lager dan in Nederland.