kpn Veilig biedt bescherming tijdens het internetbankieren, zodat je gegevens minder snel gestolen worden. De 'Ouderlijk toezicht'-optie blokkeert schadelijke websites en filtert zoekresultaten op geweld, seks en grof taalgebruik. Zo laat je je kinderen onbezorgd internetten.
Hoe weet ik of KPN Veilig op mijn apparaat werkt? Als je KPN Veilig hebt gedownload en de installatiestappen hebt voltooid, is je apparaat beveiligd. Als je KPN Veilig opent op je apparaat, zie je de status van de verschillende functionaliteiten.
Managed Firewall: veilig en betrouwbaar
Daarom zijn onze diensten gecertificeerd en voldoen deze aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Managed Firewall van KPN is ISO 27001-, ISO 9001- en ISAE 3000-gecertificeerd.
Tenzij je op een afgelegen boerderij woont, is de kans groot dat je wifi-netwerk zichtbaar is voor de buren of mensen die langs je huis lopen. Als onbekenden je netwerk kunnen gebruiken, gaat niet alleen de snelheid omlaag, maar loop je ook het risico dat zij toegang krijgen tot persoonlijke gegevens en bestanden.
Ga naar het Configuratiescherm. Klik op Netwerkstatus. Klik vervolgens op Draadloze netwerken beheren. De beveiligingsmethodiek staat naast het draadloze netwerk dat je gebruikt.
Via KPN ID (MijnKPN) kunnen alle gegevens van het abonnement worden ingezien, zoals het abonnementsnummer en de pincode van Interactieve TV.
Bij de meeste besturingssystemen van Windows kan je dit zien via Configuratiescherm > Beveiliging > Beveiligingscentrum > De beveiligingsstatus van deze computer controleren. Daar zie je bijvoorbeeld staan dat je Firewall en virusscanner is ingeschakeld.
Een virtual private network, beter bekend onder de afkorting VPN, leidt al je internetverkeer langs een server van een VPN-provider. Deze aanbieder zorgt ervoor dat de gegevens die door je netwerkverbindingen gaan, worden versleuteld. De encryptie begint zodra de gegevens je apparaat verlaten.
Wil je meer apparaten beschermen? Met Safe Online L bescherm je tot 5 apparaten naar keuze tegen online gevaren.
Het malwarefilter controleert of het internetadres dat jij wilt bezoeken, op een lijst van onveilige websites en kwaadwillende software staat. Deze sites worden daarna geblokkeerd als dit het geval is. Deze controle mogen we alleen doen met jouw toestemming, daarom kun je het malwarefilter alleen zelf aanzetten. .
Controleer of uw router gehackt is
Gelukkig kunt u controleren of uw thuisnetwerk veilig is door naar de online routercontroleservice van F‑Secure te gaan. Deze is gratis en volledig web gebaseerd.
Beveiligde verbinding
Maak, indien mogelijk, alleen gebruik van een draadloos netwerk dat beveiligd is. Het liefst met WPA of WPA2. WEP encryptie is tegenwoordig niet echt veilig meer te noemen. De gegevens via een beveiligde wifi verbinding, worden versleuteld en zijn hierdoor moeilijker te onderscheppen.
Via een onbeveiligde wifi-verbinding kunnen hackers ook malware verspreiden. Als in jouw instellingen het delen van bestanden via een netwerk is toegestaan, kan de hacker eenvoudig geïnfecteerde software op je computer installeren. Sommige slimme hackers zijn er zelfs in geslaagd om het verbindingspunt zelf te hacken.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Iedereen heeft toegang tot gedeelde bestanden, printers en apparaten in jouw netwerk. Je computers zijn makkelijker te infecteren met een virus of te gebruiken voor aanvallen. Iedereen kan jouw internetverkeer onderscheppen en je berichten en inloggegevens buitmaken.
Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat het thuisnetwerk een makkelijk doelwit is voor cybercriminelen. Men kan gemakkelijk inbreken in jouw netwerk om vervolgens mee te kijken met al jouw internetactiviteiten of je apparaten met malware te installeren.
Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens. Deze gegevens kan hij gebruiken voor identiteitsfraude, om in te inloggen op je e-mail of Facebook-account, voor het onderscheppen van DigiD-accounts.