Het smeren van vaseline kan goed zijn voor verschillende dingen. "Als je het op je huid smeert, dan wordt alles beschermd. Het werkt als een muurtje." Door dit muurtje laat niks meer door. Er gaat geen warmte naar buiten en kou komt er niet in.
Langdurig gebruik van vaseline kan ervoor zorgen dat je huid te gehydrateerd wordt en dat allerlei processen in je huid minder optimaal zullen gaan verlopen. Vaseline is bedoeld om snel vocht aan te voeren, als je last hebt van een extreem droge huid.
Vaseline is bedoeld om snel vocht aan te voeren, als je last hebt van een extreem droge huid. Mensen met acne, hebben vaak een wat vettere huid die minder snel vochtarm is. Dan is het dus niet nodig om vaseline te gebruiken.
Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken.
Velen gebruiken vaseline met name in de winter bij droge lippen. Hiermee zijn je lippen wel even verzacht maar dit is meestal van korte duur. Hierdoor blijf je smeren en het helpt de droge lippen of huid uiteindelijk niet. Vaseline remt namelijk het zelfhelend vermogen van je huid.
Vaseline aanbrengen op je huid zorgt ervoor dat je huid geen vocht verliest, dat is wat slugging eigenlijk moet doen. Vaseline sluit de huid volledig af, waardoor de huid optimaal gehydrateerd blijft. Vaseline geeft daarbij nog wat extra glans aan de huid.
Maar het zal je misschien verbazen dat het gebruik van vaseline als glijmiddel meer kwaad dan goed doet. Net als kokosolie creëert vaseline een barrière op de huid die vocht vasthoudt. Omdat de olie niet door het lichaam wordt opgenomen, blijft ze op de huid zitten, wat onaangenaam is.
Smeer geen vaseline op een open wond. Als dit niet praktisch is (bijvoorbeeld in verband met kleding) en bij diepere schaafwonden kun je de schaafwond afdekken met metaline of ander niet aan de wond klevend verband. Gewone pleisters en kompressen plakken aan de wond vast.
Je kunt speciale leerwas of leerolie gebruiken, maar als je dit niet in huis hebt is simpele vaseline vaak ook heel doeltreffend. Let alleen wel op dat je niet té veel vet of olie gebruikt. En poets je meubel goed na met een zachte droge doek, om te voorkomen dat je vetvlekken op je kleding krijgt zodra je gaat zitten.
Een chirurgische wond kun je na de operatie gewoon verzorgen met een beetje vaseline. Dat is vet, trekt nauwelijks in de huid en daardoor blijft je huid lang soepel. Op die manier laat je wonden en littekens het beste en comfortabel genezen.
In plaats van een dure wenkbrauwgel om je wenkbrauwen in model te brengen (en houden) kun je ook een beetje vaseline gebruiken. Werkt net zo goed!
Het is bestand tegen de inwerking van vrijwel alle chemicaliën. Vaseline is oplosbaar in een aantal apolaire oplosmiddelen, zoals n-hexaan en petroleumether.
Het litteken vet houden door het in te smeren met bijvoorbeeld vaseline. Hierdoor blijft het soepel en geneest het sneller. Bescherm het litteken tegen de zon met een zonnebrandcreme factor 50. U kunt massagetechnieken leren van uw huidtherapeut om het litteken thuis zelf te behandelen.
Ben jij op zoek naar de beste vaseline? Dan is de Vaseline Original Petroleum 250 ML wat voor jou! We hebben een test gedaan en deze is absoluut als best getest eruit gekomen. Deze vaseline zorgt ervoor dat je huid goed beschermt wordt.
Verzachting bij een verbrande huid
Voorkom een door de zon verbrande huid door een goede zonnebrand te gebruiken. Mocht je toch zijn verbrand in de zon, dan verzacht vaseline de pijn en trekkerigheid van de huid. Breng een dikke laag aan op de verbrande lichaamsdelen, en je zult het minder voelen 'branden'.
Gebruik vaseline tegen droge voeten
Als je droge voeten hebt, is deze tip het proberen waard: Smeer na het douchen je voeten in met een laag vaseline. Trek er katoenen sokken over aan en duik dan lekker je bed in. De volgende ochtend even je voeten wassen en tada! Kom maar door met die fluweelzachte voetjes.
Eczeem wordt behandeld met vaseline, hormoonzalf en teerzalf. Als eerste behandeling wordt vaseline voorgeschreven. De vaseline houdt de huid vet. Als de vaseline niet helpt, wordt er een hormoonzalf voorgeschreven.
Verschil tussen gele en witte vaseline
De gele vaseline wordt vaselinum flavum genoemd. Witte vaseline is de gebleekte vorm en noemen we vaselinum album. Witte vaseline is meer gezuiverd en wordt daarom vaker toegepast in zalven. Witte vaseline is, net als de gele variant, zuurvrij.
Gebruik huidverzorgingsproducten die de huid herstellen. Producten met kalmerende ingrediënten, zoals panthenol (provitamine B5) en niacinamide (vitamine B3) kunnen een verzachtende werking hebben.
Minerale oliën zoals paraffine en vaseline leggen een ONNATUURLIJK vetlaagje op de huid waardoor de huid volledig afgesloten wordt. De huid wordt als het ware verstikt. Gevoelige huidzones zoals het gezicht of babybilletjes doe je dan ook geen plezier met een vet laagje.
Vaseline op je wimpers gebruiken
Wellicht dat wimpers er iets voller uit gaan zien vanwege het vettige laagje, maar langer zullen ze niet worden. Ook worden de wimpers niet verzorgd. Vaseline sluit de huid (in dit geval dus de wimper) af voor invloeden van buitenaf, maar verder doet het niets.
Het hydrateren van je nagels is belangrijk om droge velletjes te voorkomen. Deze velletjes worden gevormd door een te droge huid, dus hydrateer je nagels door je nagelriemen regelmatig in te smeren met vaseline, handcrème, lippenbalsem of kokosolie.