Op wegen buiten de bebouwde kom op 150 meter. Op wegen binnen de bebouwde kom op 100 meter van een kruispunt. Wanneer een kruising voorsorteerstroken heeft, dan 50 meter voor een voorsorteerstrook.
Fout 5: seinen met groot licht
Seinen met groot licht is geen goed idee. Het is strafbaar en kan een boete van €90 opleveren. Ook vlak achter een ander voertuig rijden en groot licht gebruiken is strafbaar.
Waarschuwingslichten zijn oranje knipperlichten die weggebruikers waarschuwen voor een gevaarlijke situatie. Waarschuwingslichten in de auto gebruik je wanneer je: Tijdens het rijden problemen met de auto krijgt en de auto niet veilig uit het verkeer kan halen.
Groot licht mag u in het donker gebruiken, als u geen tegenligger tegenkomt. Ook als u vlak achter een ander voertuig zit, is groot licht verboden. U mag groot licht binnen en buiten de bebouwde kom gebruiken.
Er zijn de dimlichten, waarmee men meestal rijdt als het donker is. En de grootlichten, die ook wel eens de verstralers worden genoemd. De meeste wagens hebben vooraan ook mistlichten. En tot slot zijn er de standlichten, die het minst licht geven.
Dimlicht is de verlichting die je standaard moet voeren wanneer het donker is. Als het zicht wordt belemmerd door mist, hagel, regen of sneeuw, wordt dit ook overdag verwacht van je. De functie van dimlicht is tweeledig: het maakt je zichtbaar voor overige weggebruikers en het geeft je beter zicht op de weg.
Op je dashboard kun je altijd zien welke verlichting je hebt ingeschakeld. Dit zijn de symbolen die daarvoor worden gebruikt: Stadslicht is niet hetzelfde als dagrijverlichting.
De tegemoetkomende automobilist voert groot licht. Dit is in deze situatie verboden omdat de bestuurder de tegenligger verblindt. Het voeren van groot licht mag alleen 's nachts, als er geen tegenliggers aankomen en als er geen auto's op korte afstand voor u rijden.
Dimlicht. Dimlicht is de standaard verlichting die moet worden gevoerd wanneer het donker is. Mocht het overdag voorkomen dat het zicht belemmerd wordt door mist, regen, hagel of sneeuw dan dient ook dimlicht te worden gevoerd.
Deze rode driehoek met een uitroepteken erin geeft aan dat er ergens een probleem is. Dit kan een ernstig maar ook minder ernstig probleem zijn. Zaak is dat dit wel zo snel mogelijk wordt gecontroleerd door de garage door de foutcodes te laten uitlezen tijdens een diagnose.
Elektronische parkeerrem
Wanneer dit lampje brandt, is de elektrische parkeerrem ingeschakeld. Dit lampje is alleen aanwezig bij auto's met een automatische transmissie.
U heeft een vraag over de werking van alarmlichten. Formeel zijn waarschuwingsknipperlichten verplicht indien het voertuig na 31 december 1997 in gebruik is genomen en dienen deze uiteraard dan ook onder alle omstandigheden te werken. Bij bijvoorbeeld een lege accu kunnen de alarmlichten niet meer functioneren.
Je mag neon of ledverlichting wel onder de auto hebben op de openbare weg, zolang je het maar niet aanzet, maar ja, het is natuurlijk wel leuk. Een neon auto kit bestaat uit twee lange en twee korte buizen, er zijn kits met een externe transformator inclusief bevestigingsbeugels.
Geen voorrang verlenen aan bestuurders van rechts: 250 euro. Door rood licht rijden: 250 euro. Negeren rood kruis: 250 euro. Afslaan zonder richting aan te geven: 100 euro.
Het is verboden mistlampen te voeren op grond van 34 van het RVV. Het voeren van mistlichten terwijl de weersomstandigheden daar geen aanleiding toe geven mag niet. Het mistlicht mag alleen maar branden bij mist, sneeuwval of regen die het zicht ernstig belemmert.
Is Xenon of LED toegestaan in mijn voertuig? U mag alleen Xenon en LED lampen plaatsen in uw voertuig als de licht unit hiervoor gemaakt is. Alle LED en Xenon verlichting met een H-fitting dus: H7, H4, H1, etc. zijn niet bestemd voor op de openbare weg.
Als u op een smalle landweg of een andere weg met één rijstrook rijdt en iemand knippert met zijn licht voordat hij de bocht uitrijdt, is dat meestal om u te waarschuwen voor tegemoetkomend verkeer. Andere gevallen waarin tegenliggers kunnen knipperen als er snelheidscontroles zijn, of gewoon om hallo te zeggen.
Het stadslicht mag je voeren op het moment dat er geen enkele verlichting verplicht is. Je mag dus overdag met alleen je stadslicht aan rondrijden. Is het donker of is er sprake van slecht licht? Dan geeft de wet aan dat je naast het stadslicht ook je dimlicht of mistlicht dient te voeren.
De 6 minuten wandeltest wordt gebruikt om de functionele capaciteit te meten. Gemeten wordt de maximale afstand die de patiënt binnen 6 minuten kan afleggen. Het parcours kan 10, 30 of 50 meter zijn.
Het zou ongeveer 11 tot 15 minuten mogen duren om anderhalve kilometer snel te lopen. Je snelheid hangt af van je conditie, je manier van lopen, het terrein, de omgeving, je leeftijd en andere factoren. Hoe meer je wandelt, hoe meer je uithoudingsvermogen, conditie en fitnessniveau verbeteren.
Gebruik dan je dimlicht. Dit zijn de 'standaard' lichten die je inschakelt in de avond. Zo creëer je meer zicht en ben je voor anderen beter zichtbaar. Er is wel een uitzondering: als je de mistlichten aanhebt, hoef je de dimlichten niet in te schakelen.
's Nachts op een lege weg - grootlicht
Het verblindt medeweggebruikers zelfs. Binnen en buiten de bebouwde kom mag u grootlicht gebruiken, als het nacht is en er geen ander verkeer in de buurt is.
Als er geen enkele andere verlichting verplicht is, mag je stadslicht voeren. Het is dus toegestaan om overdag, bij voldoende licht, rond te rijden met stadslicht. Als het donker is, of als er sprake is van slecht licht, dan moet je volgens de wet ook je dimlicht of mistlicht voeren, naast stadslicht.