je schuift de pizza bodem op je pizzaschep en legt deze in de oven. Het maakt daarbij niet uit of je een elektrische oven hebt of een houtoven. hou de pizzabodem wel goed in de gaten. Het beste is namelijk om de bodem zo kort mogelijk voor te bakken.
Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
De pizzastand van een oven herken je aan het ventilatorsymbool met een streep eronder. Deze stand gebruikt een extra verwarmingselement aan de onderkant, waardoor de korst en de bodem van een pizza of quiche lekker krokant worden. Voor het bakken van pizza's is extra onderwarmte namelijk belangrijk.
Een pizza bakplaat is ideaal voor zowel de oven als de barbecue en kan ook worden gebruikt voor het bakken van brood, quiches of koekjes.
1) Oké, in dit geval gebruik je geen pizzasteen, maar draai je een bakplaat met opstaande rand om en verwarm je deze ongeveer 30 minuten voor op 245 graden voordat je je pizza gaat bakken . 2) Houd de pizzaschep alvast klaar.
Bakpapier, ook wel antikleef papier of ovenpapier genoemd, is een dun hittebestendig papier dat speciaal is ontworpen om te worden gebruikt bij het bakken. Het papier heeft een siliconen coating, waardoor het voedsel niet blijft plakken aan het papier tijdens het bakproces.
Gebruik de bakmodus voor standaard pizza . Voor een knapperige bodem op een enkele pizza, gebruikt u de convectiebakmodus. Voor meer bruine kaas op een enkele pizza, gebruikt u de convectiebraadmodus. Gebruik het onderste rek om pizza te bakken, zelfs als de baksteen niet wordt gebruikt.
De baktijd van een pizza hangt af van de grootte, dikte en toppings. Over het algemeen wordt een pizza gebakken op 200-220 graden Celsius gedurende 10-15 minuten.
Schuif de pizza van de pizzaschep en op de baksteen in de oven. Bakken: Bak de pizza's in de oven van 475°F, één voor één, tot de korst bruin is en de kaas goudbruin, ongeveer 10 tot 15 minuten . Als je wilt, kun je tegen het einde van de baktijd nog wat kaas erover strooien.
Dat wil zeggen bij een temperatuur van ongeveer 225 graden. Het is daarbij ook belangrijk dat je de juiste stand van de oven kiest. Denk dan eraan om het verwarmingselement onderin tezamen met de hete lucht stand aan te zetten. De hitte vanaf de onderkant zorgt dat de Pizza een bodem krijgt die krokant is.
De Convection Roast, Convection Bake of Turbo-modus, als uw oven er een heeft, zijn de beste keuzes voor het bakken van pizza . In deze modi verwarmt de directe hitte van het onderste verwarmingselement de steen of het staal grondig, terwijl de circulerende hitte zorgt voor gelijkmatig koken.
Waar bak je in de oven? Eigenlijk bak je altijd in het midden van de oven, tenzij anders staat vermeld in het recept. Mijn appeltaarten bak ik bijvoorbeeld altijd iets onder het midden. Bij twijfel kun je voor hoge taarten (zoals een appeltaart), aanhouden dat ze iets onder het midden moeten.
Wat betreft de positionering van het rek, het draait allemaal om het krijgen van die perfecte balans van hitte. Door de pizza op het bovenste rek te plaatsen, kun je wat meer directe hitte krijgen om de toppings te bruinen, terwijl het op het onderste rek kan helpen om de korst wat knapperiger te maken.
In het kort
Bakpapier kun je gebruiken voor het bekleden van bakspullen, zoals ovenschalen, bakplaten en bakvormen. Het maakt invetten overbodig en voorkomt dat eten blijft plakken of aanbakt.
Plaats de pizza op een voorverwarmde pizzasteen die op de grill ligt en bak bij een temperatuur van ongeveer 200°C tot 250°C. Dit proces duurt meestal tussen de 5 en 10 minuten, afhankelijk van de dikte van het deeg en de hoeveelheid toppings.
Vorm het deeg vanuit het midden naar buiten, waarbij u de hiel van uw hand gebruikt om het deeg voorzichtig te drukken en uit te rekken tot het ongeveer 1/4 inch dik is of minder. Voor een extra dunne korst, rolt u het met een deegroller . Als het deeg begint te krimpen, laat het dan 5 minuten rusten en probeer het dan opnieuw.
Op 400°F duurt het 10-15 minuten om een pizza met dunne korst te bakken. Op 450°F kan dezelfde dunne korst in 8-12 minuten worden gebakken. Voor een pizza met dikke korst duurt het 18-25 minuten op 400°F en 14-20 minuten op 450°F.
Bij 220°C moet je je pizza in totaal 14-16 minuten bakken – 6 minuten voorbakken, 8 minuten volledig belegd. Wat is de beste ovenstand voor pizza? Als je oven die heeft, gebruik dan de pizzastand. Deze stand omvat meestal je onderste element en de ventilatorfunctie.
Pizza symbool ( ventilator met onderwarmte )
Door de combinatie van onderwarmte en de ventilator kunt u ervoor zorgen dat de pizzabodems lekker knapperig worden, zonder dat ze te gaar worden of de toppings verbranden.
Schuif de pizza op de voorverwarmde steen of bakplaat . De hoge hitte helpt het deeg om snel en gelijkmatig te garen, waardoor u die gewenste knapperige korst krijgt.
Een bakplaat is een van de meest veelzijdige stukken kookgerei voor elke thuiskok. Of u nu net begint met uw culinaire reis of uzelf een doorgewinterde chef-kok beschouwt, een bakplaat is een onmisbaar hulpmiddel in elke keuken .
Aluminiumfolie
Naast bakpapier is ook aluminiumfolie geschikt om de bakplaat mee te bedekken. Het is wel een stuk gladder en het kan wat makkelijker afbladderen als je in een oven met een hoge temperatuur bakt. Maar voor het braden van vlees of het grillen van groenten is dit een perfecte vervanger!
Een bakplaat is een platte plaat, meestal gemaakt van metaal, die wordt gebruikt voor het bakken van verschillende voedingsmiddelen in de oven.