Je kunt handdoeken het beste opbergen door ze op te rollen of op te vouwen en in een lade of kast te leggen. Dit helpt om kreukels te voorkomen. Wat is de beste manier om handdoeken op te bergen in een kleine badkamer? In een kleine badkamer is het het beste om handdoeken op te hangen aan een haak of handdoekenrek.
Hang je handdoek tussen gebruik door op om goed te kunnen drogen. Leg vochtige handdoeken nooit op een hoopje op de grond of in een wasmand, want dan kan er schimmel ontstaan. Leg de handdoek in plaats daarvan over een handdoekrek, zodat hij plat hangt en het snelst aan de lucht droogt.
Een wasmand in de badkamer wordt vaak als obstakel gezien. Toch is een wasmand een essentieel product voor extra opbergruimte in je badkamer. Weg met die losse sokken en stapels kleding in de badkamer! Met een mooie wasmand wordt kleding opruimen een stuk leuker!
Een handdoekdroger is gemaakt om efficiënt handdoeken te drogen. De restwarmte sijpelt de badkamer in. Grote handdoeken passen netjes op de horizontale buizen van een handdoekdroger. Een badkamerradiator verwarmt met zijn kenmerkende verticale buizen zo snel mogelijk de volledige ruimte.
Handdoeken kun je het best drogen in de wind of de droger. Zo blijven de handdoeken heerlijk zacht. Om het absorberend vermogen van de handdoeken zo goed mogelijk te behouden, haal je de handdoeken iets eerder uit de wasdroger. Laat ze niet kurkdroog worden, maar hang ze nog enigszins vochtig aan een wasrek.
Voor het drogen van handdoeken, jeans en beddengoed kies je het katoenprogramma. Heeft je wasdroger speciale droogprogramma's voor deze soorten wasgoed? Dan kies je die. Voor de dikke stoffen van jeans en handdoeken, gebruik je de droogtegraad 'extra droog'.
Een fris ruikende badkamer begint – uiteraard – met frisse lucht. Zet dus regelmatig het raam open, zeker na het douchen of een toiletbezoek.Vergeet ook niet om al tijdens het douchen of badderen het ventilatiesysteem aan te zetten. Ook belangrijk: laat natte handdoeken eerst drogen voordat ze in de wasmand belanden.
Over het algemeen wordt aanbevolen om voor elk huishoudelijk lid twee tot drie handdoeken te hebben. Eén in gebruik, één in de was en één in de linnenkast werkt voor veel mensen het beste want dan heeft u minder kans om mis te grijpen.
Losjes oprollen is volgens Zamarra veel slimmer. Om zacht te blijven, moeten handdoeken genoeg lucht krijgen en dat krijgen ze niet als ze opgevouwen liggen. Bovendien ziet het er ook veel leuker uit als de handdoeken netjes opgerold in de kast liggen.
Handdoeken wassen doe je op 60 met wasmiddel. Zorg dat je handdoeken meteen na de wasbeurt uithangt of in de droger doet om nare luchtjes te voorkomen. Witte handdoeken was je altijd apart, gekleurde handdoeken kunnen bij elkaar. Download hier de gratis PDF met het stappenplan en extra supertip!
Over het algemeen heb je in een huishouden van twee personen minimaal vier handdoeken nodig en in een huishouden van vier personen minimaal acht handdoeken. Het is aan te raden om altijd een paar extra handdoeken op voorraad te hebben voor onverwachte situaties.
Doeken die lang nat zijn geweest in de sporttas na een bezoek aan de sportschool, moeten meteen worden gewassen. Als basisregel geldt: Een badhanddoek moet na uiterlijk vijf dagen worden vervangen. De ideale gebruiksduur is drie dagen – op voorwaarde dat u eenmaal per dag doucht.
Het is alleen niet precies te zeggen wanneer dat nu is. Een goede richtlijn: als je handdoek niet meer in staat is om vocht op te nemen, is een enkeltje naar de prullenbak gepast. Ook de geur van een handdoek kan iets weggeven over de stand van zaken. “Microben zoals bacteriën en schimmels staan bekend om hun geur.
Het eerste cijfer verwijst naar de weerstand van vaste stoffen. IP4X beschermd tegen voorwerpen met een diameter groter dan 1mm. Het tweede cijfer verwijst naar de weerstand van vloeistoffen. IPX4 beschermd tegen opspattend water.
De badkamer is vochtig en vocht is geen goede vrienden met elektriciteit. Daarom kun je niet zomaar in elke badkamer of douche een stopcontact plaatsen. Belangrijk is dat de meterkast in huis een aardlekschakelaar heeft.
Er is een gouden regel die je het beste kunt hanteren: maak altijd schoon van boven naar beneden.Daarbij geldt dat je het toilet en de vloer als laatste doet. Er zijn een aantal schoonmaak klusjes die wekelijks moeten gebeuren. Denk aan het bad en de douche poetsen, het toilet schoonmaken en de vloer dweilen.
Hoe vaak schoonmaken? Ons advies is om de badkamer wekelijks een grote schoonmaakbeurt te geven.
Putlucht in de badkamer
Komt de geur uit de badkamer? Dan kan er iets aan de hand zijn met de afvoer van de wastafel, douche of het bad. Vaak kun je dit probleem zelf oplossen door de sifon open te draaien en van binnen schoon te maken. Soms moet je de leiding ontstoppen met een 'plopper' of een ontstoppingsveer.
Handdoeken wassen op zo'n 30 – 40 graden is voldoende. Zo worden ze goed schoon en gaan ze langer mee. Bij nieuwe handdoeken en bij erg vuile handdoeken kunt u wel kiezen om ze op 60 graden te wassen.
Je ondergoed kun je prima samen wassen met je sokken. Ook handdoeken kunnen samen met ondergoed worden gewassen.
Stinkende wasmand
Gooit u ze nat of vochtig in de wasmand, dan bestaat de kans dat ze een zure of muffe lucht erop na houden. De was heeft dan te lang en vochtig in een donkere warme ruimte gelegen. Voor bacteriën en schimmels de ideale omstandigheden om te groeien, wat een vieze lucht veroorzaakt.