Wat zijn de toepassingen van bleekwater? Bleekwater is een ontsmettingsmiddel en daarnaast ook een bleekmiddel voor katoen en linnen en voor schimmel. Altijd neutraliseren. Niet voor wol en zijde gebruiken.
Het is een sterk middel dat gebruikt kan worden voor verschillende dingen in de keuken en badkamer. Toch is het niet geschikt voor alles. Je denkt misschien dat bleek handig is om alles mee schoon te maken, maar het is toch echt geen allesreiniger.
Meng het bleekwater in een liter leidingwater. Het water moet lauw zijn -tussen 18 en 25 graden. Heeft u bleekwater van 15° chloor? Gebruik 20 ml per liter water (of 2 dessertlepels of 4 koffielepels).
Bleekwater of javel irriteert de huid en kan ernstige brandwonden veroorzaken. Bovendien heeft dit geen enkel effect op de verspreiding van het coronavirus: dat adem je in wanneer je in de buurt komt van een besmet persoon die hoest of niest.
Als je de WC regelmatig schoonmaakt, is chloor, of dikke bleek, niet nodig. Chloor desinfecteert namelijk, wat niet nodig is voor een wc-pot, maar maakt niet schoon en ontkalkt ook niet. Wel kan een middel met chloor handig zijn om schimmel in badkamervoegen te verwijderen.
Bruine aanslag kun je verwijderen met schoonmaakazijn. Leg vellen non woven doekjes in de WC pot en overgiet met schoonmaakazijn. Laat dit een hele nacht inwerken. Daarna de doekjes uit de pot vissen en weggooien, en boenen met de WC borstel.
Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes
Groene zeep, bleekwater, waspoeder, schoonmaakazijn of producten zoals javel en dreft zijn allemaal niet geschikt om vuil als algen en mos te verwijderen. Deze chemische producten zijn niet gemaakt om uw terras te reinigen dus gebruik ze ook niet.
WC schoonmaken met bleekmiddel
Gelukkig hoeft dat niet lang te duren: spuit gewoon een kleine hoeveelheid bleekmiddel, zoals Glorix Bleek Original, rondom de binnenrand van de wc-pot en ga er eens stevig met de toiletborstel door. Doorspoelen en klaar: nauwelijks twee minuten werk.
nieuws Javel of bleekwater is een oplossing van natriumhypochloriet in water. Het wordt in het huishouden vaak aangewend als bleekmiddel en als ontsmettingsmiddel. Huishoudelijk bleekwater bevat tussen 5 en 15 graden natriumhypochloriet.
Bleek noemt men in de volksmond ook wel chloor. Bleek is vloeibaar en doorgaans verpakt in een (spuit)fles. Bleek is te koop in verschillende samenstellingen. Zo bestaat er dikke bleek, dikbleek, wc-reiniger met (dikke) bleek, bleekspray en (wc-gel met) javel.
Volgens Diet Groothuis, schrijfster van Het grote poetsboek, gaat het ook vaak mis met de middelen die mensen gebruiken tijdens het schoonmaken. "Mensen denken dat ze chloor, bleek en andere middelen nodig hebben om iets schoon te krijgen. Chloor ontsmet wel een toilet, maar maakt niet schoon en ontkalkt ook niet.
De chlooroplossing minimaal 5 minuten laten inwerken.
Het maakt niet uit of het bleekmiddel in een geopende of ongeopende fles zit, het zal evengoed verzwakken met de tijd. Bleekmiddel blijft ongeveer effectief voor 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de temperatuur waarin deze wordt bewaard.
Vloertegels in de badkamer schoonmaken kun je eenvoudig doen met schoonmaakazijn. Hierbij is het slim om een lege spuitfles te vullen met schoonmaakazijn en deze te spuiten over je badkamertegels. Laat ook dit een half uur intrekken en boen vervolgens alle tegels schoon met de gele zijde van een schuursponsje.
Bleekwater Glorix O2 met actieve zuurstof. Hygiënische reiniging. Zonder chloorgeur en maakt geen vlekken.
Het eenmalig inademen van chloor kan aanleiding geven tot irritatie van de bovenste luchtwegen met tranende ogen, neusloop, een prikkelende keel en hoest. Als u de plaats van het ongeval onmiddellijk verlaat, zullen over het algemeen de symptomen spontaan verdwijnen na enkele uren.
Inademen. Bij eenmalig inademen van chloordamp met irritatie van de bovenste luchtwegen, tranende ogen, neusloop, een prikkelende keel en hoest moet je onmiddellijk de plaats van het ongeval verlaten. Over het algemeen zullen de symptomen spontaan verdwijnen na enkele uren.
De geelbruine kalkaanslag onder de rand krijg je weg met schoonmaakazijn en allesreiniger. Borstel het in, laat het weken en spoel af met kokend water. Daarmee giet je kalk en resten echt weg. Neem elke dag je toilet even af.
Het doekje met azijn laat langzaam het zure component van de azijn vrij en lost zo de kalk op. Deze supermakkelijke oplossing is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker. Vergeet het doekje met azijn vervolgens niet uit het toilet te halen voordat je het weer gaat gebruiken.
De badkamer is één van de meest vieze plekken in je huis. Er groeien bijvoorbeeld duizenden bacteriën en schimmels in het toilet. Om deze kleine indringers op afstand te houden, kun je een teentje knoflook in het toilet leggen.
Gebruik geen azijn of andere keukenmiddeltjes. Het gebruik van agressieve huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om onkruid te verwijderen zoals azijn, chloor of javel (bleekwater) is absoluut af te raden.
Javel, zout of azijn gebruiken als onkruidbestrijder is geen goed idee: De actieve stof van javel, natriumhypochloriet, is zeer giftig voor al het leven in water en in de bodem.
Vaak wordt op internet aangeraden om azijn of chloor te gebruiken om het onkruid te bestrijden. Doe dit niet! Het is niet alleen verboden door de Rijksoverheid, het is ook nog eens verspilde moeite. Het azijn doodt namelijk alleen het onkruid op de oppervlakte.
Ondanks dat cola natuurlijk mierzoet smaakt, is de frisdrank van zichzelf qua PH-waarde juist erg zuur is. Zelfs net zo zuur als azijn of citroen! En juist door die zuurtegraad (en de milde koolzuur en fosforzuur) kun je je wc er zo goed mee schoonmaken. Met name om kalkaanslag aan te pakken.