Elk najaar kun je van je eigen fruit heerlijk sap laten persen: vanaf 75 kilo heb je eigen sap. Op sommige locaties organiseren we “Happy Hour”. Dan persen we van hoeveelheden tussen 10 en 74 kilo een gezamenlijk sap. Je kunt je via ons systeem aanmelden via www.persdagen.appelvanopa.nl.
Mobipers perst je eigen fruit tot heerlijk en lang houdbaar appelsap of appelperensap. Laat ook je eigen appeloogst persen tot sap! Of je nu 2 appelboompjes in je tuin hebt, of 15 hectare appels teelt, bij ons kunt u vanaf 75 kilo het hele jaar door appels en peren persen.
Zijn alle appels geschikt om te persen? Ja. Onze stelregel is dat als u de appel lekker vindt, u het sap meestal ook lekker vindt. Het sap wordt vaak voller van smaak als u meerdere rassen mengt.
Hoeveel sap haal ik uit mijn fruit? Uit 1 kilo appels komt ongeveer 0,75 liter sap. Het percentage sap is afhankelijk van de soort fruit of groente, en is het hoogst als u het zo kort mogelijk na de oogst laat persen.
drink het sap lekker vers op; in de koelkast is het nog 2 tot 3 dagen houdbaar. maak het sap langer houdbaar door het <em">te wecken</em"> (pasteuriseren).
Sap gemaakt met een slowjuicer kun je tot 48 uur afgesloten in de koelkast bewaren. Als je het sap langer wil bewaren, dan kun je het sap ook invriezen. Sap uit de slowjuicer kan tot 12 weken in de vriezer bewaard worden. Als je het eenmaal ontdooid hebt, kan het niet terug de vriezer in.
In één kilo zitten gemiddeld 5 appels. Dat zijn dus 725.000.000 appels die wij elk jaar met z'n allen eten in Nederland! Per huishouden eten we gemiddeld 19 kilo aan appels (dus 95 appels) per huishouden per jaar.
Het beste kun je gave peren gebruiken die rijp zijn, maar nog niet overrijp. Koop geen peren met plekjes op de huid, of met rottende delen. De soort die je wilt gebruiken hangt voornamelijk van je eigen smaak af, maar vaak worden perensoorten gebruikt die ook voor stoofpeertjes gebruikt worden.
Sapcentrifuge. Een sapcentrifuge raspt groenten en fruit door op hoge snelheid rond te draaien, ofwel centrifugeren. De opvangbak vangt het pulp op en het sap komt uit een andere uitloop. Hierdoor heb je snel versgeperst sap.
Het sap is rijk aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine C en vitamine K. Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand, sterke botten en een gezond immuunsysteem en bloedvaten. Ook helpt vitamine C het zenuwstelsel functioneren en activeert het je natuurlijke energie.
Perensap & drank bestellen | Albert Heijn.
Appels en peren kun je in stukjes of schijfjes invriezen maar ze verkleuren snel. Was de partjes en leg ze voor je ze invriest 20 minuten in een oplossing van 2 eetlepels citroensap op 1 liter water. Schil bananen, en snijd ze in stukken of plakjes. Je kunt ze ook heel invriezen.
Heerlijke appels geteeld in onze eigen boomgaard. Elstars zijn lekker knapperig en fris.
De appels zijn leverbaar per kist van 60 stuks.
De schillen en klokhuizen gaan er uit, er komt wat water en eventueel suiker bij, dus over het algemeen kun je aanhouden dat het gewicht aan appels gelijk moet zijn aan de inhoud van de potjes. Dus voor 4 potjes van 250 ml een kilo appels. Hoeveel dat er zijn hangt, nogmaals, van de grootte van de appels af.
Suiker in appelsap
Als je sap drinkt krijg je ongemerkt veel suiker, en dus calorieën, binnen. Het is beter om fruit en groente te eten in plaats van te drinken. Je krijgt dan ook de vezels binnen en bent sneller verzadigd. In een glas (200 ml) appelsap zit ongeveer 21 gram suiker.
Schulp is verkrijgbaar in versspeciaalzaken, boerderijwinkels, natuurvoedingswinkels en de betere horeca. In het menu bij Contact & Verkoop vind je het verkooppunt bij jou in de buurt.
Diverse frisdrankfabrikanten begonnen in de jaren '50 van de vorige eeuw sinaasappelsap en appelsap te produceren op basis van diepgevroren concentraat. Nederlandse conservenfabrikanten die vers fruit verwerken tot vruchtensap gaan in deze periode steeds vaker over op te werken met diepgevroren vruchtensapconcentraten.
Als je versgeperst sap wilt bewaren zonder het in te vriezen, kun je het drie dagen in de koelkast bewaren. Als je je sap invriest kan het tussen de 12 en 16 maanden worden bewaard.
Sinaasappelsap invriezen kan als je versgeperst sap over hebt en je het langer wilt bewaren. Vul een fles voor twee derde met het sinaasappelsap en plaats de fles in de vriezer. Het sap blijft op deze manier 2 à 3 maanden houdbaar in de diepvries.
Veel fruit kun je invriezen, maar er zijn enkele fruitsoorten waarbij invriezen niet heel geschikt is. Dit heeft onder andere te maken met het vochtgehalte in het fruit. Enkele soorten fruit die niet zo eenvoudig in zijn te vriezen, zijn: granaatappel, sinaasappels, mandarijnen en passievrucht.
Kleine hoeveelheden kunnen in een koelkast worden bewaard. Voor appels is de ideale bewaartemperatuur 4-5°C en voor peren is dit 0-1°C. Een goed onderkomen is een donkere, niet te droge kelder die gelucht kan worden via een raam aan de noordkant. Een gelijkmatige temperatuur van 2 - 4°C is meestal goed.
Bananen kunnen niet rijpen in de vriezer, ga dus geen groene of onrijpe bananen in die ijskist gooien. Gepelde bananen blijven in de vriezer ongeveer vier maanden goed. Je kunt bananen 2x invriezen zolang het fruit niet op kamertemperatuur is ontdooid.