Nederlandse vlag en wimpel. Bestel de Nederlandse vlag bij de Vlaggenclub. Deze rood-wit-blauwe vlag van Nederland wappert traditioneel tijdens officiële nationale gelegenheden in het hele land. Vlaggenclub levert al jaren de Nederlandse vlag in goede kwaliteit en in elk formaat.
Wil je een Nederlandse vlag kopen? Kijk op praxis.nl en je kunt direct alle accessoires in een keer bestellen. Selecteer de beste vlaggen, vlaggenstokken en en vlaggenstokhouders in een handomdraai. En neem ook meteen een wimpel in je order mee.
Je hangt hem aan een vlaggenstok, die je ook bestelt bij KARWEI. We hebben ze in verschillende lengtes. Om vlaggen aan de gevel te kunnen bevestigen, gebruik je een vlaggenstokhouder.
Vlaggenmasten.nl, doet de assemblage en levert vlaggenmasten uit eigen voorraad. Wij bieden vlaggenmasten aan in alle denkbare maten en materialen. Zo leveren wij aluminium, polyester en houten vlaggenmasten. Wij zijn al ruim 35 jaar specialist op het gebied van samenstellen, leveren en plaatsen van vlaggenmasten.
Een vlaggenmast van aluminium is de meest verantwoorde keuze voor ons milieu. Aluminium is niet alleen een duurzaam materiaal waardoor u langer plezier heeft van uw aanschaf. Het is ook een materiaal wat eenvoudig en zonder kwaliteitsverlies meerdere malen kan worden omgesmolten en opnieuw kan worden verwerkt.
Om te beginnen bepaalt u de hoogte van de nok van uw woning. Trek hier een halve tot een hele meter vanaf. Dit is de ideale hoogte voor uw vlaggenmast. Een voorbeeld hiervan: uw nok van uw woning is 8 meter hoog.
- Welke afmetingen vlag zijn er? Er zijn 8 soorten afmetingen, de meest voorkomende is 100x150cm voor een vlaggenstok voor aan de gevel. Voor de vlaggenmast wordt veelal 150x225cm(5/6 mast) of 200x300cm (7/8 mast) gebruikt.
Een gevelvlag, ook wel kioskvlag genoemd wordt veel gebruikt als creatieve presentatie voor een winkel. Door het ophangen van een vlag aan uw gevel voorzien van uw logo bent u beter zichtbaar in een drukke winkelstraat. Klanten weten u hierdoor beter te vinden.
Het omkeren van de vlag werd vanaf de 16e eeuw in de scheepvaart gebruikt om aan te geven dat een schip in nood was. Op zee gold dit als een bekend noodsignaal. Het gaf een signaal aan andere schepen dat er hulp nodig was.
Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. U mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag uithangen.
Ook ten tijde van de gele hesjes waren er al omgekeerde vlaggen te zien. Het symbool zou ingezet worden om aan te geven dat men het niet eens is hoe het volk behandeld wordt in het land. Van oudsher zou het rood in de vlag het volk symboliseren, het wit de kerk en het blauw de adel of elite.
Luxemburg (land)
De vlag van Luxemburg is vrijwel identiek aan de vlag van Nederland. Het enige verschil is de kleur blauw. Die van Luxemburg is lichter dan het kobalt van Nederland. De Luxemburgse vlag is echter niet op de Nederlandse vlag gebaseerd, maar op de kleuren van het Luxemburgse wapen.
Geschiedenis. De eerste vermelding van de Nederlandse vlag dateert uit 1572. De kleuren van de vlag waren toen oranje-wit-blauw. Rond de 17e eeuw werd het oranje geleidelijk vervangen door rood.
De betekenis van de Nederlandse vlag
Volgens de meest gangbare theorie staan de kleuren op de Nederlandse vlag namelijk symbool voor wat mensen vroeger zagen als de natuurlijke opbouw van de bevolking. Het rood zou staan voor het volk, het wit voor de kerk en het blauw voor de adel.
De Deense vlag of Dannebrog is waarschijnlijk de oudste vlag ter wereld. Volgens de legende dateert deze vlag uit 1219, toen koning Valdemar II, die de Deense kruistochten leidde, een wit kruis aan de sombere hemel zag.
De reden voor de kleurencombinatie van de Nederlandse vlagstaat nergens officieel vermeld. Men neemt echter aan dat de kleuren staan voor de natuurlijke opbouw van de bevolking ten tijde van het ontwerp. Rood symboliseert het volk, wit staat voor de kerk en blauw representeert de adel.
Over het algemeen geldt dat wanneer een officiële vlagdag op een zondag valt, het meestal een dag later gevierd wordt en daarom gaat ook een dag later de vlag uit. Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei) zijn uitzondering op deze regel.
Volgens het protocol van de vlagregels mag een vlag niet in het donker buiten hangen uit respect voor de vlag, die moet je niet in het duister laten hangen. Wat daarnaast meespeelt is het feit dat de driekleur van de vlag dan niet meer zichtbaar is.
Landenvlag uithangen
Alleen wanneer een landenvlag aan beide zijden door schijnwerpers wordt belicht mag deze na zonsondergang blijven hangen. Een vlag behoort de grond niet te raken. Vroeger werd een vlag die de grond wel raakte verbrand. Tegenwoordig is dat niet meer het geval.
Een vlaggenmast in een tuin van een particulier of bedrijf valt onder artikel 2, onderdeel 14 van bijlage II van het Besluit omgevingsrecht (Bor). Op grond van dit artikel is het toegestaan om één vlaggenmast (van maximaal 6 meter hoog) per erf zonder omgevingsvergunning te plaatsen.
Bij de aanschaf van vlaggenmasten kunt u er voor kiezen om de masten door ons te laten plaatsen. De prijs per mast laten plaatsen bedraagt € 195,-- ex BTW voor kantelankers en muurbeugels en voor een oversteekkoker bedraagt dit € 100,-- ex BTW, dit is in volle grond op basis van onze plaatsingsvoorwaarden.
[appellant sub 2] betoogt voorts dat de algemene vrijstellingsbepaling dient te worden aangevuld met de toevoeging van een minimumafstandsvereiste van 1,5 meter tussen een te plaatsen vlaggenmast en de erfgrens zodat op voorhand mogelijke hinder kan worden voorkomen.