Audispray Adult Oorhygiëne Oorspray | Kruidvat NL.
Audispray Adult Oorspray 50ml bestellen bij BENU Shop.
Het gebruiken van Audispray is de beste en veiligste methode om uw oren schoon te houden. Wattenstaafjes drukken het oorsmeer juist dieper in de gehoorgang, waardoor problemen en ontstekingen kunnen ontstaan. Met Audispray oorspray lost het overtollige oorsmeer eenvoudig op en maakt de oren schoon.
Audispray kan je 1 keer per week gebruiken om verstoppingen van de gehoorgang te voorkomen. De spray werkt niet goed als de gehoorgang al verstopt is. De spray heeft een goed passende tuit die je in de gehoorgang kan plaatsen. Daarna druk je op de knop en er komt dan 1 dosis uit die oorsmeer-ophoping voorkomt.
Bij gebruik van een oorspray mis je de beschermende werking van oorsmeer, en bovendien kan het zout uit de spray in je oor neerslaan en de zuurgraad in je oor veranderen. Dit leidt allemaal tot een verhoogde kans op oorontsteking.
Spoel de gehoorgang met warm (maar geen heet) water.Maak de buitenranden van de ooropening voorzichtig schoon met een vochtig doekje. Steek nooit een wattenstaafje in je oren. Vraag je huisarts om oorsmeer te verwijderen als het jezelf niet lukt.
Een zoutoplossing is een makkelijke manier om oorsmeer te verwijderen, net zoals glycerine maakt zoutoplossing de oorsmeerprop zachter. Olie is een van de veiligste en meest effectieve middeltjes om je oren mee schoon te maken.
Als u zelf uw oor wilt spoelen, gebruik dan lauw water. Houd het hoofd licht schuin en trek de oorlel naar beneden om de gehoorgang goed te openen. Gebruik een pipetje en spuit het in het oor. Wees voorzichtig en zorg dat de druk niet te hoog wordt omdat anders het trommelvlies beschadigd kan raken.
Je kunt je gehoorgang bijvoorbeeld reinigen en het oorsmeer oplossen met een oorspray. Om oorsmeer veilig te verwijderen kun je een EarScratcher of cerumenpen gebruiken. Heb je last van droge, geïrriteerde of jeukende oren? Gebruik dan een olie om dit te verhelpen en te voorkomen.
De huisarts plaatst een trechtertje in je gehoorgang om je oor gerichter te kunnen uitspoelen. De huisarts spuit via het trechtertje lauwwarm kraanwater in je oor met een apparaatje. Het water stroomt door je hele oor en komt ook langs het propje. Als het water naar buiten stroomt, neemt het water het propje mee.
Als uw oor pijn doet en verstopt zit, kunt u het beste eerst contact opnemen met uw huisarts. Deze bespreekt met u of uw oor uitgespoten moet worden of dat er een andere oplossing is, zoals het gebruiken van een ballonpompje. Bij het uitspuiten van uw oor spuit de doktersassistente lauw water in uw oor.
Om de vorming van een oorprop te voorkomen, is het eenvoudigweg aan te raden om een regelmatige oorhygiëne te hanteren ! Maak er een gewoonte van om uw oren 2 tot 3 keer per week grondig te reinigen wat helpt om overtollig oorsmeer te verwijderen en zo de in de gehoorgang aanwezige hoeveelheid te reguleren.
Zet de sproeikop op het spuitbusje - Houd het busje rechtop en druk de sproeidop 1 sec. in - Masseer de onderkant van het oor gedurende 10 seconden - Houd het hoofd schuin zodat overtollige vloeistof uit het oor kan wegvloeien en veeg het schoon. - Nooit vergeten om de sproeidop na gebruik te reinigen met lauw water.
Je kan zelf proberen om de oorprop te verwijderen door het oor te spoelen met lauw water. Houd je hoofd licht schuin naar de kant die gereinigd moet worden. Trek zachtjes de oorlel naar beneden. Zo zet je het oorkanaal open.
Het is mogelijk om de buitenkant van het oor en de ingang van de gehoorgang schoon te maken met een stoffen doek geweekt in heet water, zoals een flanellen doek of een handdoek. Dit is een vriendelijke methode die nuttig is voor het reinigen van het zichtbare deel van het oor.
Behoudens er sprake is van ongemak, moet de oorspray twee keer per week worden gebruikt vanaf de leeftijd van 3 jaar. Geef voor een optimale oorhygiëne de voorkeur aan een oplossing op basis van 100% natuurlijk zeewater.
WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN EEN OORPROP? Druk in de oren, oorsuizen, doofheid en duizeligheid kunnen symptomen zijn van een oorprop*. Oorproppen worden veroorzaakt door een ophoping van oorsmeer onderin de gehoorgang, waarvan de oorzaken uiteenlopend zijn.
Een oorprop is zichtbaar als een bruine prop die de gehoorgang geheel of gedeeltelijk afsluit. De gehoorgang errond kan rood zien omdat de oorprop irriteert.
Uitspuiten bij de huisarts
Een huisarts – of zijn/haar doktersassistente, die daar ook voor heeft geleerd – zal met schoon water op lichaamstemperatuur de gehoorgang reinigen door water in de gehoorgang te spuiten. Bij het weer naar buiten komen van het water komt het oorsmeer mee.
Tot het uitspuiten kunt u 3 keer per dag een paar druppels slaolie, olijfolie of water in het oor druppelen. Houd daarbij uw hoofd opzij of ga even op uw zij liggen, zodat de druppels de tijd hebben om naar binnen te lopen. Het helpt ook als u een uur voor het uitspuiten 10 druppels lauw water in uw oor druppelt.
Het op goede wijze uitspuiten van een gehoorgang zal zelden leiden tot directe problemen (gehoorgang- of trommelvliesbeschadiging) of later een gehoorgangontsteking, tenzij de huid reeds voor het uitspuiten beschadigd is of door het uitspuiten beschadigd wordt. Het uitspuiten van een gehoorgang mag niet pijnlijk zijn.
Wanneer het oor erg dicht zit (gehoor sterk achteruit) is een bezoek aan de huisarts om uw oren uit te laten spuiten onvermijdelijk en gewenst.
Het oor heeft een zelfreinigende functie en hebben van oorsmeer is gezond/nodig. Als er zich te veel oorsmeer heeft opgehoopt, is het vaak het beste om een huisarts of KNO-arts te raadplegen. De meeste mensen hebben namelijk geen otoscoop waarmee de blokkade (gedeeltelijk of volledig) kan worden beoordeeld.
Wanneer u veel oorsmeer produceert (wat regelmatig voorkomt, vaak door genetische factoren), moet u ongeveer een keer per maand uw oren schoonmaken met waterstofperoxide of, indien nodig, laten uitspuiten.
Indien nodig kan de oorspray gerust langer worden gebruikt. Zonder onderbreking tot maximaal 30 dagen te gebruiken. Dragers van gehoorapparaat: 's avonds voor het slapen- gaan, na het uitdoen van het gehoorapparaat, één keer in het oor sprayen. Gebruik van de oorspray heeft geen nadelige invloed op het gehoorapparaat.