Oetker Klop-fix bestellen | Albert Heijn.
Oetker Klop-fix reserveren | Albert Heijn.
In tegenstelling tot roomsoorten met een lager vetpercentage, kun je slagroom prima stijf kloppen. Wil je een slagroom die goed stijf houdt, maar heb je geen klopfix in huis? Mix dan eerst een beetje mascarpone romig en voeg daar de slagroom en suiker aan toe.
Oetker Klop-Fix is een echte slagroomversteviger. Met Klop-Fix blijft je slagroom mooi stevig en hoef je je geen zorgen te maken dat je taartbodem te snel zacht wordt.
Slagroomversteviger (merknamen klop-fix of sahnesteif) is een product dat aan slagroom kan worden toegevoegd om deze langer stevig opgeklopt te houden. Het product bestaat uit een mengsel van druivensuiker, gemodificeerd zetmeel en het anti-klontermiddel E341 (calciumfosfaat).
Ook is het mogelijk het vetgehalte van de room te verhogen door mascarpone toe te voegen, hierdoor zal de slagroom ook steviger worden. Ten slotte gebruiken professionele bakkers soms gelatine om slagroom te verstevigen. Dit vergt enige handigheid om geen klontjes in het uiteindelijke product te krijgen.
Klopfix is echt niet nodig, als je de geklopte slagroom direct verwerkt zakt hij echt niet in. Bij de groothandel of speciaalzaken verkopen ze vaak slagroom met een iets hoger vetgehalte en/of met stabilisatoren. Deze slagroom is het fijnst in gebruik. Maar ook zonder stabilisatoren kun je perfecte slagroom kloppen.
Slagroom kloppen
Geen handmixer bij de hand? Gebruik een staafmixer. Binnen 1 à 2 minuten heb je slagroom opgeklopt. Gebruik hiervoor wel een hoge (maat)beker om spetters te voorkomen.
Oetker Klop-Fix is een slagroomversteviger. Klop-Fix zorgt ervoor dat de slagroom mooi stevig blijft en voorkomt dat taartbodem te snel zacht worden. Met een zakje Klop-Fix ziet de slagroom er mooier en steviger uit. Klop-Fix is eenvoudig in gebruik.
Oetker Klop-fix bestellen | Albert Heijn.
Klopfix. Is het belangrijk dat de slagroom lang stevig blijft en zijn vorm behoudt?Gebruik dan een zakje Klopfix. Als je toeven spuit of soesjes vult zal de slagroom zijn vorm blijven behouden en niet langzaam steeds zachter worden.
Bereidingswijze. Doe de slagroom in een kom en voeg per 100 ml één eetlepel suiker toe. Begin te kloppen door ronddraaiende bewegingen met je pols te maken of gebruik een mixer. Klop of mix totdat de room zo stijf is dat hij in punten rechtop blijft staan.
De truc om slagroom goed stevig of stijf te kloppen zijn koude materialen. Een koude kom dus, maar ook je gardes en de slagroom zelf. Ik gebruik zelf altijd een metalen kom, deze zijn van zichzelf al wat koeler dan bijvoorbeeld een plastic kom.
Gelatinepoeder. Een simpel, maar heel effectief trucje is om een beetje gelatinepoeder aan je room toe te voegen. Het is belangrijk dat je voor de ongezoete variant kiest, anders krijgt je slagroom een heel andere smaak.
Doe de slagroom in een kom en voeg per 100 ml één eetlepel suiker toe. Begin te kloppen door ronddraaiende bewegingen met je pols te maken of gebruik een mixer.Klop of mix totdat de room zo stijf is dat hij in punten rechtop blijft staan.
Klopvastheid betekent: bestendigheid tegen kloppen. Kloppen, ook wel detoneren of pingelen genoemd, is een spontane en zeer onge¬wenste ontbran-ding van het brand¬stof-lucht¬meng¬sel in de ver¬brandings¬ruimte van een benzinemotor.
Dr.Oetker Klop-Fix is een echte slagroomversteviger. Met Klop-Fix blijft je slagroom mooi stevig en hoef je je geen zorgen te maken dat je taartbodem te snel zacht wordt.
Stijf geslagen slagroom is ongeveer 2 dagen houdbaar, wanneer je dit afgedekt in de koelkast zet. Toch merk je vast dat het niet meer dezelfde textuur heeft als net na het kloppen.
Koelkast: Geklopte slagroom is wel 4-6 dagen houdbaar in de koelkast. De slagroom zakt wel in en onderin kan een beetje vocht ontstaan. Voor sommige recepten is een wat lobbige slagroom juist lekker en ook op je koffie of warme chocolademelk is het heerlijk.
Slagroom kloppen kan met de mixer of met de hand. Allerhande geeft in het instructiefilmpje verschillende tips om de perfecte slagroom te kloppen. Zorg voor het slagroom kloppen dat de slagroom op koelkasttemperatuur is en de kom niet te warm.
Klop met de handmixer op de middelste stand in 2-3 min.stijf. De slagroom moet stevig zijn en zijn vorm behouden als je door de kom roert. bereidingstipBij grotere hoeveelheden slagroom kan het kloppen iets langer duren voor de room stevig wordt.
Slagroom
Slagroom kloppen hoeft je geen lamme arm te bezorgen, met de blender heb je zo de slagroom tot de perfecte dikte geklopt.
Klop-Fix is eenvoudig in gebruik. Een zakje is voldoende voor 250 ml slagroom. Je voegt het tijdens het kloppen toe aan de slagroom.
Begin dus rustig en zet hem steeds een klein beetje hoger tot de slagroom stevig genoeg is. Kijk uit dat je de slagroom niet te lang klopt. Het water en vet zullen zich dan scheiden en er ontstaat boter en een dunne room. Dat krijg je niet meer goed, als dit gebeurt kun je opnieuw beginnen.
Slagroom is een dunne room die minimaal 30% vet bevat. Door dit hoge vetgehalte en door bepaalde stoffen in de room kan het vet door kloppen beter lucht vasthouden. En kun je slagroom dus stijf kloppen.