Supermarktketen Albert Heijn gaat voor het hele AH-rundvleesassortiment voornamelijk vlees van Nederlandse koeien aanbieden, bij voorkeur van koeien met weidegang. Zo gaan ook de Nederlandse melkkoeien uit het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma voor vlees zorgen.
Zo pakken we het aan. Wij willen zoveel mogelijk grip op de ketens. Vooral voor onze huismerkproducten kunnen we afspraken maken binnen de hele keten: we hebben een stem in elk stapje dat een product aflegt naar onze winkel. 50% van onze verse groente- en fruitproducten komt uit Nederland en 23% uit de rest van Europa.
Welke supermarkt verkoopt Nederlands vlees? Bij de twee grootste supermarktketens, Albert Heijn en Jumbo, is dat niet anders. Al kreeg Albert Heijn vorig jaar naar eigen zeggen via zeven leveranciers 10 miljoen kilo Nederlands rundvlees aangeleverd (let wel: inclusief melkkoeien).
Wakker Dier start vandaag een tv-campagne over het leed van de AH kip. Deze leeft namelijk een erbarmelijk bestaan in overvolle stallen, met zestien kippen per vierkante meter. Wakker Dier vindt dit onacceptabel en roept iedereen op om deze AH kip niet meer te kopen.
Albert Heijn gaat voor vers uit Nederland. Dat begint bij de jarenlange samenwerking met vaste boeren en telers. Samen met hen zorgt Albert Heijn dag in dag uit voor de allerbeste kwaliteit en smaak.
Foodwatch deelde op Facebook een foto van een koelvak van Albert Heijn met onder andere broccoli uit Kenia en boontjes uit Marokko en noemde het 'het-duurzaamheid-kan-ons-niet-bommen-schap'. Maar het is niet alleen Albert Heijn die groenten uit Afrika of Latijns-Amerika haalt.
Albert Heijn, met zo'n 850 winkels de grootste supermarktketen in Nederland, laat de consument met een Hollands vlaggetje subtiel weten waar de melk vandaan komt. „De melk van ons huismerk is afkomstig van Nederlandse koeien in Nederland.
Aan het eind van het jaar is het afgelopen met de beruchte plofkip. De twee grootste supermarktketens van ons land, Albert Hein en Jumbo, doen de plofkip definitief in de ban. De plofkip, wat is dat ook alweer precies? Een plofkip is een snelgroeiende kip die speciaal gehouden wordt voor de vleesproductie.
Bijna alle varkensvlees producten van ons AH Huismerk hebben sinds 2011 een ster gekregen van het Beter Leven Keurmerk. Het Beter Leven Keurmerk staat voor diervriendelijker vlees. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het vlees. Met ons gamma bieden we de grootste keuze in diervriendelijker varkensvlees.
Welke supermarkt heeft de lekkerste kip? Zo komt Albert Heijn het beste uit de steekproef, met 9% plofkip. De meeste kipvleeswaren van Albert Heijn zijn van de zogeheten tussenkip, en 12% is kip met een ander keurmerk.
Vlees van de slager = beter vlees
Het resultaat: hun vlees is vaak beter en smaakvoller. Door je vlees bij de slager te kopen, kun je ook makkelijker de afkomst van het vlees achterhalen, zodat je lokaler en bijgevolg duurzamer vlees kunt kiezen.
Het Beter Leven varkensvlees van Lidl komt van circa 200 boerderijen uit Noord-Brabant, Limburg of nét over de Belgische grens.
Nettorama domineerde het vleesgedeelte van het onderzoek vorig jaar met eerste plaatsen op vier aspecten. Op kwaliteit/versheid en deskundigheid neemt Poiesz de 1e plek over en de noordelijke formule doet dat ook op de hele ranglijst (van 7,20 naar 7,46).
Albert Heijn Online, eerder AH Thuisservice en Albert.nl, is een Nederlandse webwinkel met eigen bezorgdienst. Het bedrijf maakt deel uit van Koninklijke Ahold NV. In 2012 waren er gemiddeld er 20.000 bezorgingen per week met een gemiddelde ordergrootte van €150.
Ga dan naar https://www.ah.nl/over-ah/online-bestellen/bezorgservice en check of er binnen jouw postcodegebied ook bezorgd wordt. Als het antwoord “nee” is, dan is de kans groot dat er wel een AH Pick up point in de buurt is.
Albert Heijn is voor het zesde jaar op rij verkozen tot de meest duurzame supermarktketen van Nederland. Dat is de uitkomst van de Sustainable Brand Index™ 2022, het grootste en meest toonaangevende onderzoek in Europa op het gebied van consumentenmerken en duurzaamheid*.
Of het succes van Albert Heijn -door Nederlanders ook wel liefkozend 'Appie' genoemd- die eerste golf van nieuwsgierigheid zal overleven, zal nog moeten blijken. Voor de Nederlandse keten is deze winkel strikt genomen trouwens haar eerste echte test in ons land.
Het merk Zaanlander is gelicentieerd door en onder controle van Kaaslander. Zaanlander kaas is gemaakt van weidemelk afkomstig van koeien die ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen.
Momenteel heeft de retailer vier eigen merken: AH Basic (laagste prijs), AH Huismerk (middensegment), AH Excellent (premium) en AH Biologisch.
Alle supermarkten stopten met plofkip. De kippen die sindsdien in het schap liggen groeien minder snel, maar de omstandigheden waarin deze nieuwe kippen leven, verschillen niet veel met die van een plofkip. Ze krijgen nog altijd te weinig ruimte en komen nooit in aanraking met frisse buitenlucht.
Behalve uit Nederland, komt veel rauwe kip uit Duitsland en België. Zo'n 20 procent van de kip komt van buiten de Europese Unie,vooral uit Brazilië, Thailand en Oekraïne. Brazilië is de grootste exporteur van pluimveevlees ter wereld. Kip uit Brazilië komt diepgevroren of gezouten in Nederland aan.
Wat voor soort kip verkoopt Kippie? De producten die Kippie in zijn winkels verkoopt zijn van de gangbare vleeskip. Dit is een reguliere soort.
Waar wordt Zaanse Hoeve gemaakt? Even snel googlen en wat blijkt: De Zaanse Hoeve ligt niet in de buurt van Zaandam maar zo'n 350km verderop in Wiefelstede-Dringenburg!
Dat producten zoals melk en vla duurder worden, komt onder andere doordat FrieslandCampina de boeren meer moet betalen voor de melk. Daarnaast zijn grondstoffen zoals cacao en vanille duurder geworden omdat er steeds meer vraag naar deze producten is. FrieslandCampina heeft bovendien te maken met hogere energiekosten.
De zwart- en roodbonte koeien worden in Nederland, Belgie en Duitsland gehouden. Zo komt de Milbona-melk uit de regio Ammerland, net over de grens bij Groningen.