The Candy Corner heeft een hoop voorraad Takis Chips ingeslagen zodat jullie deze zowel in Amsterdam als online kunnen kopen! Ben je op zoek naar nog meer hete en pittige chips? Probeer ook eens de Amerikaanse Cheetos Flamin' Hot. Flaming Hot chips is bij The Candy Corner te verkrijgen.
De enorm populaire Takis Fuego Blue Heat is nu verkrijgbaar bij The Candy Corner in Amsterdam! De knapperige tortillachips zijn heerlijk pittig door de chilipepers, wat zorgt voor een ongekende smaaksensatie (en blauwe vingers).
Takis Blue Heat zijn knapperige gerolde tortilla chips met de intense smaak van limoen en hete chillipeper.
Takis Fuego zijn voor de spicy liefhebbers
Je kan de Takis Fuego trouwens online bestellen bij één van de grotere online winkels en daar zijn ze dan ongeveer zeven euro (!)
Eerste probleem: ze zijn bijna overal uitverkocht. Tweede probleem: het Federaal Voedselagentschap (FAVV) verbiedt ze, maar om een andere reden dan je zou denken.
Deze zeer pittige Mexicaanse chips is al jarenlang geliefd onder jong en oud. Samen met Cheetos Flamin' Hot gaan ze de pittige strijd aan. De Takis Fuego is een opgerolde tortilla chips met een vlammende kleur en uiteraard behoorlijk pittig zoals het ook te zien is.
De Takis Original zijn mild tot pittig. Deze geeft je echt een unieke smaakbeleving. De opgerolde tortilla chips zijn lekker krokant & goed gekruid.
Ingrediënten: glucosesiroop, suiker, zuurteregelaars (citroenzuur, appelzuur), smaakstoffen, plantconcentraten (spirulina, saffloer), kleurstoffen (E100, E160c, E163), glansmiddel (arabische gom, carnaubawas). Taki's liefhebbers opgelet! De welbekende Taki's Fuego is nu te verkrijgen in een lollipop vorm!
Geniet van deze pittige maïs snack met habanero-peper en limoen!
Takis Fuego zijn een pittige tortilla snack uit Mexico. Door de peper & limoen heeft deze unieke opgerolde tortilla chips een echt unieke smaak beleving. De Takis Fuego zijn heet en fris tegelijk.
TAKIS Snacks (Botanas Takis de Barcel) van Barcel zijn tortillasnacks die lijken op gerolde taco's; deze knapperige snack is bedekt met salsa en gekruid met citroenpoeder.
Tortillachips fabrikant Paqui heeft de heetste chips ter wereld gelanceerd: de Carolina Reaper Madness. Deze smaakpapilverzengende creatie is zo heet dat hij per stuk is verpakt, in een metaforisch doosje in de vorm van een doodskist.
Deze unieke Takis zijn opgerolde tortilla chips, gekruid met de beste specerijcen. De unieke smaak & structuur maakt Takis een échte snack die je geprobeerd moet hebben! Takis zijn onwijs populair. De Takis worden gemaakt in Mexico en door ons geimporteerd naar Nederland.
Goed om te vermelden: In Nederland is deze Takis Chips zeer schaars en vrijwel niet te krijgen, maar wij hebben goed nieuws! The Candy Corner heeft een hoop voorraad Takis Chips ingeslagen zodat jullie deze zowel in Amsterdam als online kunnen kopen! Ben je op zoek naar nog meer hete en pittige chips?
Takis Blue Heat zijn knapperige gerolde tortilla chips met de intense smaak van limoen en hete chillipeper. Deze smaak is minder heet dan de fuego en de Fuego heeft een rode kleur maar Takis Blue Heat bracht het naar een ander niveau om een blauwkleurige chips uit te brengen.
Takis zelf leerde ik eigenlijk pas in 1980 kennen, toen in Utrecht de zang- en muziekgroep Ta Tsókara opgericht werd. Toen dit koor ophield te bestaan, ontstond geleidelijk aan het rebétika-ensemble Psefti Dounja dat in allerlei wisselende samenstellingen optrad.
Pepper-King Habenero Kessel Chips
Deze chips is niet alleen heet, maar ook nog eens verschrikkelijk lekker. Er wordt letterlijk alles uit de zeer hete chilipeper Habanero gehaald…
1. Carolina Reaper — 2.200.000 SHU.
Reaper Squeezins
Ongetwijfeld één van de pittigste sauzen ter wereld. Reaper Squeezins bestaat uit maar liefst 92% 'Carolina Peppers'. Je mond staat gegarandeerd in de fik.
Deze peper, gekweekt door een Amerikaan met de toepasselijke naam Ed Currie, werd in 2013 door het Guiness Book of Records uitgeroepen tot heetste peper ter wereld. Het eten van de Carolina Reaper is niet zonder gevaar.
De Bhut Jolokia (of Naga Jolokia, Ghost Pepper) stond in het Guinness Book of Records beschreven als heetste peper ter wereld en is liefst twee keer zo heet als de voorgaande “kampioen”, de Red Savina. Met Scoville Units van 800,000 ~ 1.001.300 is deze peper “nucleair” te noemen.
Madame Jeanette (Capsicum chinense) is een hete, gele chilipeper-cultivar die oorspronkelijk uit Suriname komt. Deze peper is zeer heet, 125.000 tot 325.000 op de Scovilleschaal.
Maar let op, deze zijn alleen geschikt voor mensen die van extreem pittig eten houden. De Carolina Reaper is extreem pittig van smaak. Deze peper heeft een waarde tussen de 1.500.000 tot de 2.200.000 op de Scovilleschaal. Je kunt de Carolina Reaper verwerken in een salsa, saus of sambal.
Sambal oelek scoort op de schaal van Scoville 2000, Tabasco iets hoger met 5000. Jalapeño's variëren tussen de 2500 en 30000, en habanero's kunnen een heetheid van 300.000 eenheden op de schaal van Scoville bereiken.