Een kentekenloket is een plaats waar burgers en bedrijven voertuigen kunnen overschrijven, schorsen en schorsingen kunnen beëindigen.
U gaat naar een kentekenloket, RDW-balie of -keuringsstation. Bij sommige kentekenloketten kunt u ook op zondag en 's avonds overschrijven. Neem mee: Kentekencard en de tenaamstellingscode of.
Kenteken overschrijven: hoe werkt het? Let op: een kenteken overschrijven kan alleen als je ten minste 18 jaar bent en in Nederland woont. Ga naar een PostNL-punt bij jou in de buurt. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee te nemen.
Klanten kunnen nu bijvoorbeeld ook in de bouwmarkt terecht voor het op- of afhalen van post en pakketten, het kopen van postzegels of het overschrijven van een kentekenbewijs.
Neem dan altijd de tenaamstellingscode, het overschrijvingsbewijs en een geldig ID mee. Anders kunt u geen brommer overschrijven bij Jumbo.
Een kenteken overschrijven bij Albert Heijn is niet mogelijk. Deze dienst levert Albert Heijn niet. Ook niet als er een Post NL locatie aanwezig is waar u pakketten kunt versturen.
Er zijn genoeg plekken in de buurt waar je dit kunt doen. Bijvoorbeeld bij je lokale supermarkt: Jumbo, Albert Heijn of de Plus. Of bij de kantoorboekhandel, zoals Bruna, AKO of Primera. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en denk aan de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs.
Als je een voertuig koopt, moet je als nieuwe eigenaar het kentekenbewijs zelf op jouw naam laten overschrijven. Dit kan je bij ons in de winkel doen.
U gaat naar een kentekenloket, RDW-balie of -keuringsstation. Bij sommige kentekenloketten kunt u ook op zondag en 's avonds overschrijven. Neem mee: Kentekencard en de tenaamstellingscode of.
Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk een scooter online over te schrijven. Je hoeft dan niet meer naar een balie of loket. Je hebt het tijdelijk documentnummer en de tenaamstellingscode van het voertuig dat je wilt overschrijven.
Je kunt je auto online via de RDW website overschrijven (inloggen met je DigiD). Je kunt naar een PostNL servicepunt in een supermarkt of winkel die op zondag geopend is. Denk aan een Jumbo, Primera of Cigo.
Op de website van de RDW druk je op de knop 'Voertuig overschrijven'. Hier kun je inloggen met jouw DigiD en het voertuig overschrijven. Zorg ervoor dat je de kentekencard en de tenaamstellingscode bij de hand hebt. Betaalt de kosten met iDeal.
Scooter overschrijven via een kentekenloket
Ga samen met de koper of verkoper naar het kentekenloket en neem het kentekenbewijs op creditcardformaat en de tenaamstellingscode, of het originele tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs mee. Vergeet daarnaast niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
Om een auto op uw naam te kunnen zetten moet u ingeschreven staan in de BRP, in Nederland wonen en een geldig ID hebben. Staat u niet of onjuist ingeschreven in de BRP, dan is een kenteken op naam zetten niet mogelijk.
Een kenteken overschrijven op zondag is ook mogelijk.
Kentekenbewijs deel II: Dit deel ontvangt u alleen als u een voertuig exporteert. Dit papieren kentekenbewijs deel II bevat onder andere de naam en adresgegevens van degene die het voertuig heeft uitgevoerd. De combinatie van kentekencard en papieren deel II heeft de functie van uitvoerkentekenbewijs.
Kosten scooter of brommer overschrijven
De kosten voor het overschrijven van een scooter en kenteken zijn overal in Nederland 11,40 euro. Daarnaast ben je bij een Kentekenloket ook aan het juiste adres voor aanvullende diensten zoals een aankoopkeuring, kilometercheck en wintercheck.
De kosten voor het overschrijven van een voertuig en kenteken zijn overal in Nederland €12,50. Het maakt dus niet uit of je een tenaamstelling via de RDW doet of bij een Kentekenloket. Na de overschrijving ontvang je het eerste deel van de tenaamstellingscode en het vrijwaringsbewijs voor de verkoper.
Auto overschrijven - wat nodig?: Bij het overschrijven van een auto is de kentekencard met tenaamstellingscode nodig of het papieren kentekenbewijs tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het overschrijvingsbewijs (Deel II). Ook heb je een geldige legitimatie nodig.
Wat moet ik doen als ik overschrijvingsbewijs deel 3 kwijt ben? Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2014 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode. Dit is het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en moet je thuis bewaren.
Als u uw brommer verkoopt, moet u er voor zorgen dat de koper de brommer op zijn naam overschrijft en u als verkoper een vrijwaringsbewijs krijgt. Gebeurt dat niet, dan blijft u verantwoordelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een brommer.
Ga je je auto via een PostNL-servicepunt, de RDW of een Kentekenloket laten overschrijven? Dan bedragen de kosten in heel Nederland 10,10 euro. Het maakt hierbij niet uit via welke locatie je het overschrijven van het kenteken regelt.