De Tobiko viseitjes zijn bij House of Caviar Shop verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Selecteer uw gewenste kleur alvorens u besteld.
Viseitjes bestellen | Albert Heijn.
Tobiko is de goedkoopste variant viseitjes en wordt ook wel 'kaviaar voor de armen' genoemd. Deze eitjes komen van de Japanse vliegende vis. Omdat tobiko voordelig is, maken veel restaurants er gebruik van.
Bij de toko zien we vaak potjes Tobiko: eitjes van de Japanse vliegende vis. Ook wel de 'kaviaar van de armen' genoemd. Deze eitjes worden vaak groen of rood gekleurd en zijn superklein; veel kleiner dan zalmeitjes. Dit zijn dan ook vaak de pareltjes die je op sushi ziet.
Tobiko is Japans voor 'Vliegende Vis eitjes'. Het dankt haar bekendheid aan haar aanwezigheid in Sushi-gerechten. Tobiko is oorspronkelijk oranje-rood van kleur en heeft een milde rook-, ziltige smaak en een knapperige textuur. Het is gebruikelijk dat Tobiko wordt 'gekleurd' met andere natuurlijke ingrediënten.
Sushi kan een bron zijn van eiwitten, omega 3-vetzuren en verschillende vitamines als vitamine D en B 12. Maar door ongezonde toevoegingen als suiker, vette sauzen en sojasaus (met veel zout) heeft het ook een ongezonde kant. De bereidingswijze van de sushi kan ook bepalen of het gezond of ongezond is.
De smaak van de eitjes is licht zilt en fris. Tobiko is een populaire viskuit en wordt voor de consument kunstmatig op kleur gebracht en is verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart, oranje, geel en groen. Er is enig smaakverschil te constateren. De rode tobiko heeft een lichte chileense peper accent.
Deze imitatie kaviaar is kuit van de snotolf, soms ook lompvis genoemd, ze zijn een betaalbaar alternatief voor kaviaar. Het wordt als surrogaat gebruikt voor de echte kaviaar van de steur. Waarom men nu uitgerekend van lompkuit imitatiekaviaar maakt, ligt aan de grootte van de eitjes.
Wasabi wordt gemaakt van de wortels van de Wasabia Japonica. Met een ruwe rasp van haaienhuid worden de wortels van dit kruid fijngemalen. Het geraspte goedje dat overblijft, is lichtgroen van kleur, zoet en scherp. De specerij is opvallend scherper dan de pasta die uit de tubes van de toko komen.
Naast echte kaviaar bestaat er ook imitatiekaviaar. Dat zijn oranje of rode eitjes van bijvoorbeeld de zalm, forel, kabeljauw of de haring. Je vindt met name die van de zalm weleens in of op je sushi. Hoewel dat ook gewoon goedkope grijze lompviseitjes kunnen zijn, die oranje zijn gespoten.
De vis kan na het ontdooien tot maximaal 5 dagen in de koelkast bewaard worden.
De meeste vissen paren door “kuit te schieten”. Een vrouwtjesvis laat op een gegeven moment haar eicellen in het water. De eitjes dwarrelen nu door het water en hechten zich uiteindelijk aan waterplanten. De mannetjesvis laat nu zijn zaadjes achter op de eicellen van de vrouwtjesvis.
Kaviaar verwijst enkel naar de onbevruchte eitjes van de steur. Wel zijn er alternatieven, hoewel die eigenlijk geen kaviaar genoemd mogen worden. De alternatieven komen onder andere van forel, de snotolf (ook wel, toepasselijk, lompvis genaamd) of Alaskaanse zalm.
Kaviaar is viskuit van de steur, een vis die voorkomt in de Volga, de Kaspische Zee, de Zwarte zee en andere plaatsen.
Er bestaan ruim veertig soorten vliegende vissen. Sommige van de dieren hebben vier vinnen, anderen slechts twee. De dieren zijn in staat om grote sprongen uit het water te maken, waarbij ze soms wel 45 seconden door de lucht te vliegen en afstanden van ruim 500 meter overbruggen.
Vegetarische voeding is voeding waar niets in zit van het gedode dier. Dit betekent dat er geen vlees, vis, insecten of gevogelte in zit.
Wil je sushi eten als complete maaltijd, houd dan rekening met gemiddeld 12 tot 18 stuks per persoon. Voor de lunch kan je ongeveer 8 tot 12 stuks aanhouden. Kies je voor Temaki sushi, dan volstaan 4 tot 6 stuks per persoon. Maar eet vooral de hoeveelheid waar jij je goed bij voelt.
Eén van de redenen waarom sushi zo duur is, is omdat het veel werk kost om te maken. De ingrediënten moeten zorgvuldig worden samengesteld en als een kunstwerk op het bord worden neergelegd. Een grote schaal sushi is niet alleen een traktatie voor je mond, maar ook voor het oog.
In Japan is het heel gebruikelijk om een lekker biertje te bestellen bij je sushigerecht. Bekende Japanse biertjes zijn Sapporo, Krin, Asahi en Iki. Natuurlijk kun je ook een koud Nederlands pilsje bij je sushi drinken maar echt Japans bier maakt je sushigerecht natuurlijk wel helemaal af.
Een nieuw soort kaviaar uit Oostenrijk wordt genoemd als de duurste ter wereld. Een theelepeltje van de visseneitjes omringd met goud kost ruim 36.000 euro. Dit meldt Daily Mail. De kostbare kaviaar, genaamd Strottarga Bianco, is gemaakt van eitjes van de zeldzame albinosteur.
Varierend van €4500,- voor een Iraanse Sevruga tot een Almas kaviaar van € 45.000,-.
Zodra je de kaviaar in je parelmoeren lepel hebt opgeschept, strijk je een beetje kaviaar op de rug van je hand, tussen uw duim en wijsvinger. Zo kan de kaviaar afkoelen bij contact met je lichaamstemperatuur, zodat het zijn aroma's verder ontwikkelt.
Kaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd, zijn de onbevruchte eitjes van de vrouwelijke steur. Het woord kaviaar komt van het Perzische woord woord خاگآور (Khag-avar). De steur leeft van nature in de Kaspische regio.
Wat is het? Frozen seasoned masago wasabi zijn viseitjes (Lodde), gekruid met onder andere sojasaus, mirin en wasabi smaak. Het heeft een zoutige en vissige smaak met een knapperige bite. Masago is onmisbaar in de Japanse keuken.