Vanwege de schaarsheid wordt de wachtlijst steeds langer, waardoor de producten nog gewilder worden. Louis Vuitton blijft zichzelf opnieuw uitvinden en past zich aan aan de wensen van klanten. Ook dat verklaart het succes. Louis Vuitton weet hoe te innoveren en tegelijkertijd trouw te blijven aan de klassieke traditie.
Louis Vuitton is exclusief verkrijgbaar in de permanente boetieks in de Bijenkorf Amsterdam en Rotterdam. In de Bijenkorf Amsterdam vind je onder andere lederwaren, accessoires, zonnebrillen en geuren van het merk.
In de Delvaux-boetiek van Brussel, Antwerpen, Brugge en Knokke wordt in het kader van deze samenwerking een afleverpunt voorzien. Eigenaars van een handtas kunnen hun exemplaar er afgeven in ruil voor een tegoedbon van het merk.
“Een klassieke keuze zijn twee populaire tassen van Hermès, de Birkin en Kelly. Ze zijn de beste belegging van de afgelopen twintig à dertig jaar. Elk jaar stijgt de waarde van zo'n tas namelijk met 12 procent.
Delvaux werd opgericht in 1829 en is een door en door Belgisch merk. Meer nog, Delvaux bestaat al langer dan het Koninkrijk België zelf, dat pas één jaar later uitgeroepen werd.
Bij een tas uit de Vuitton-winkel zit enkel een label waarop staat van welke materialen hij is gemaakt, plus een label met het modelnummer, de Franse naam van de tas en een streepjescode. Die labels zijn heel rechttoe rechtaan, zonder chique stempels of zegels.
Alle producten moeten in perfecte staat, ongedragen en met al hun accessoires worden geretourneerd. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, originele Louis Vuitton-verpakkingen, dozen, instructieboekjes, labels en beschermhoezen.
En nog veel meer luxe producten met een lagere prijs. Londen is nu de goedkoopste plaats om een echte Louis Vuitton handtas te kopen, zo blijkt uit onderzoek door Deloitte.
Blijkbaar Louis Vuitton wil de tassen niet tegen een lagere prijs verkopen. Als ze dit doen, wordt de tas waardeloos. Dus om de exclusiviteit te behouden en te voorkomen dat ze goedkoper worden verkocht, hebben ze het in brand gestoken!
De gemiddelde prijs voor tasjes van dit merk ligt rond de 1500 euro. Ook hebben de tassen iets weg van een investering, omdat deze relatief waardevast zijn en er een levendige handel is op de tweedehandsmarkt. De vraag naar prijzige Louis Vuitton-tassen blijft al jaren sterk.
Met een budget van drieduizend euro kun je heus een Louis Vuitton kopen. Je moet je zo'n tas kunnen veroorloven. Het nog altijd 'not for Tom, Dick and Harry'. Een mini Dauphine handtas kost je nog altijd een slordige 2260 euro.
Designer-Vintage trekt stekker eruit
"Dit betekent dat je niet langer designer-items kunt kopen en verkopen op ons platform. We willen je bedanken voor al je steun en liefde voor Designer-Vintage de afgelopen jaren." Designer-Vintage was in handen van uitgeverij Hearst, die in mei dit jaar een reorganisatie doorvoerde.
Zo werkt het:
Je meldt je item online aan bij Rebelle.com, en je ontvangt product-labels zodat je het item op de juiste manier kunt versturen. 2. Rebelle checkt op authenticiteit en kwaliteit, zodat je als koper zeker weet dat het artikel niet fake of beschadigd is.
er in alle redelijkheid van mag verwachten. Deze wettelijke garantie geldt onverminderd eventuele fabrieksgaranties of de door ons extra aangeboden garantie van een jaar op de gehele collectie van Chanel, Hermès en Louis Vuitton.
Een ding is zeker: Louis Vuitton tassen zijn duurzaam. Het canvas is zo onderhoudsvriendelijk dat een LV-tas tientallen jaren kan worden gedragen. Om schade hoef je je geen zorgen te maken. Het canvas is namelijk ontworpen als reisuitrusting, het is dus gemaakt van echt stevig materiaal.
– Tassen van Louis Vuitton worden gemaakt in Amerika en Frankrijk. Een afdruk in het leer vertelt je waar je tas gemaakt is. – Louis Vuitton is de uitvinder van de vlakke koffers.
Natuurlijk zijn heel wat Louis Vuitton handtassen gemaakt van een gecoate canvas, maar de bekleding is leder. Naast het ruiken is het voelen van het leder even belangrijk, dit voelt droog aan, niet slipperig of plakkerig. Verder zie je geen naad in het leder, het is gemaakt uit 1 stuk.
Made in...
Kijk op de originele website waar jouw Louis Vuitton is gemaakt en vergelijk dit met wat er op het plaatje in de binnenkant staat. de tassen worden alleen gemaakt in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Amerika. Alle andere landen kloppen dus niet. Trap ook niet in de namen van steden, zoals Made in Paris.
De Zwitserse luxegroep Richemont neemt de Brusselse lederwarenproducent Delvaux, vooral bekend van de handtassen, volledig over. Delvaux, opgericht in 1829, is naar eigen zeggen het oudste lederwarenhuis ter wereld. Het heeft vijftig winkels wereldwijd, waarvan zes in België.
Urban Satchel (2008) - €125.000
De duurste Louis Vuitton handtas is ook de meest controversiële - hij kreeg nog meer kritiek dan de Patchwork Bag. Waarom? Omdat, laten we eerlijk zijn, hij eruitziet als de aan elkaar gelijmde inhoud van een omgevallen vuilnisbak.
Als je wilt investeren in designertassen, dan is Chanel zeker een goede keuze. De prijzen van Chanel gaan namelijk ieder jaar meerdere keren omhoog. De Chanel medium flap bag werd in 1955 voor het eerst verkocht voor 220 dollar, maar de prijs is op dit moment al 5.600 dollar.