Kofferlabels koop je online bij Blokker.
Wil je toch een kofferlabel aan jouw koffer, dan kun je deze bij diverse winkels op de luchthaven kopen. Wij raden je aan om je adres omgekeerd in het label te plaatsen, zodat jouw gegevens tijdens de reis niet gemakkelijk leesbaar zijn.
Kofferlabels koop je online bij Blokker.
Die werken gewoon met elke telefoon, of die nu Android of iOS draait. Deze pionier biedt ook meer keus, bijvoorbeeld een ultradunne tracker die in de portemonnee past. De standaardvariant heet Tile Mate en kost 25 euro, dat is inclusief sleutelgat.
Een tracker zoals de Airtag en de Smarttag zijn kleine apparaatjes die je via een app op je iPhone of Android telefoon kunt verbinden. Wanneer je de tag verstopt in je bagage, kun je daarmee altijd je spullen opsporen. Deze trackers zijn erg nauwkeurig, waardoor je altijd exact kunt weten waar je koffers zijn gebleven.
Door een sterke band om je koffer te doen voorkom je de kans dat je koffer openspringt of open gebroken kan worden. Ook tegen diefstal kan een kofferriem helpen, koffers kunnen gemakkelijk ongemerkt geopend worden.
Deze medicijnen kunt u meestal zonder problemen meenemen. Let er wel op dat ze alleen voor eigen gebruik zijn. Als u tien doosjes paracetamol bij u heeft, wekt u natuurlijk de indruk dat u de medicatie meeneemt voor andere doeleinden.
Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.
Medicijnen meenemen in originele verpakking
Neem medicijnen mee in de originele verpakking van de apotheek met etiket. Dan is duidelijk dat het om een geneesmiddel gaat en niet om drugs.
Waarom heb je er een nodig als je koffer dicht zit met een goede sluiting of rits. Een goede kofferriem is meer dan alleen een band die om je koffer zit. De kofferriem zorgt er namelijk voor dat jouw koffer goed gesloten blijft, beter herkenbaar wordt en in sommige gevallen op slot zit.
Tip 1: Laat je koffer sealen
Het is handig om alles te sealen behalve de handvaten en wielen. Zo kan je de koffer nog steeds tillen en over de grond rollen. Een gesealde koffer is niet alleen een aanrader om je koffer te beschermen tegen beschadigingen, maar ook tegen diefstal en smokkel.
AirTags kunnen bijvoorbeeld aan een tas of koffer worden bevestigd. Dankzij de functie Precision Finding in de Zoek mijn-app kunnen iPhone-gebruikers hun spullen terugvinden. Dit werkt alleen als de gebruiker zich op een afstand van maximaal 80 tot 100 meter van de AirTag bevindt.
Theoretisch bereik van 100 tot 240 meter. Werkelijke bereik ligt een stuk lager. Bluetooth-verbinding lukt op zo'n 15-20 meter, nauwkeurig zoeken lukt vanaf 5-10 meter, afhankelijk van omstandigheden.
Je AirTag zendt een beveiligd Bluetooth-signaal uit, dat kan worden opgepikt door devices in het 'Zoek mijn'-netwerk. Die sturen de locatie van je AirTag naar iCloud. Vervolgens zie je op de kaart in de 'Zoek mijn'-app waar dat is. Dit hele proces is anoniem en is versleuteld om je privacy te beschermen.
Bij sommige koffers is er een slot geïntegreerd in de koffer, maar mocht dat niet het geval zijn dan kan je het beste een los slot aanschaffen. Er zijn veel verschillende sloten verkrijgbaar. Ze zijn af te sluiten met een sleutel of met een cijfercode. De laatste is aan te raden voor mensen die vaak iets kwijtraken.
Voor een reis naar Amerika wordt aanbevolen de koffer of tas met een speciaal TSA slot af te sluiten. Dit is een slot dat door de grenscontrolemedewerkers door middel van een speciale sleutel geopend kan worden.
Koffers kun je ook goed verven. Geef ze je favoriete kleurtje en stapel ze naar wens. Met een spiegel plat erop, heb je ineens een origineel tafeltje! Zet pootjes onder je koffer en je hebt een leuke tafel.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Ruimbagage is de bagage die je afgeeft bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij, dat vervolgens wordt ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Net als voor het meenemen van handbagage gelden er voor ruimbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.
Contant geld
Reist u buiten de EU met € 10.000 of meer? Dan moet u aangifte doen bij de Douane, zodat de Douane weet dat u het geld bij zich heeft. U hoeft bij de Douane geen belasting over het geld te betalen. Het bedrag van € 10.000 kan ook in andere valuta zijn, of goud of gouden munten.