onkruidverdelger ter bestrijding van onkruiden, gras, (nieuw opkomende) scheuten van afgezaagde bomen en struiken is niet meer verkrijgbaar sinds 2022. Alle middelen met glyfosaat worden niet meer verkocht in Nederland. Een goed alternatief voor Imex Glyfoisaat is Bromory.
Onkruidverdelgers met glyfosaat, zoals Roundup, mogen niet meer verkocht worden.
IMEX Glyfosaat, de bekende tegenhanger van Roundup, bevat dezelfde hoeveelheid werkzame stof als in Roundup, namelijk 360 gram glyfosaat per liter. Echter is deze stukken goedkoper en speciaal bedoelt voor de particuliere gebruiker. Na ongeveer 14 dagen is het effect van de behandeling zichtbaar.
Particulieren mogen geen gewasbeschermingsmiddelen met glyfosaat gebruiken. In de landbouw mogen boeren en telers gewasbeschermingsmiddelen met glyfosaat gebruiken.
Glyfosaat is vooral gekend via de vroegere merknaam Roundup. In België mogen particulieren sinds 2018 geen glyfosaathoudende producten meer gebruiken .
Bestrijd onkruid met Imex Glyfosaat 3! Deze krachtige opvolger van Imex Glyfosaat 2 en bekende tegenhanger van Roundup verdelgt onkruid tot in de wortel. Met ingang van 2019 verpakt in flesjes van 200 ml met het minimale bestelaantal van 2 stuks.
Eind juli mag aan particulieren geen glyfosaat meer worden verkocht. En straks zijn er helemaal geen geel gekleurde boerenvelden meer in Duitsland door Roundup. Per 2024 stopt Duitsland namelijk helemaal met glyfosaat en mogen boeren het dus ook niet meer gebruiken.
Verkoop ook verboden? Producten met glyfosaat mogen sinds 6 oktober 2018 niet meer verkocht worden aan particulieren.
Als alternatief voor Roundup glyfosaat raden wij Greenfix Zero of Bromory aan. Greenfix Zero en Bromory zijn glyfosaatvrij en werkt op basis van zuur tegen onkruid en mos. In Nederland mogen we vanaf Juli 2022 geen bestrijdingsmiddelen met glyfosaat verkopen en gebruiken.
Roundup Natural Onkruidvrij
Deze onkruidverdelger hebben we verkozen tot beste onkruidverdelger tussen tegels. De Roundup Natural Onkruidvrij is namelijk ontzettend sterk en kan direct gebruikt worden om het onkruid tussen je tegels te verdelgen.
Het bestrijdingsmiddel kan ernstig oogletsel veroorzaken en het is giftig voor in het water levende organismen, maar kankerverwekkend of schadelijk voor de voortplanting is het niet, laat Echa, het Europese agentschap voor chemische stoffen, gisteren weten.
Spuit bij groeizaam en droog weer. Regen binnen 6 uur na de bespuiting kan de werking nadeling beïnvloeden.
Het ideale moment om onkruid te bestrijden op oprit, paden,… is op een droge voormiddag wanneer het onkruid niet vochtig is. Ook dient de temperatuur boven de 15°C om een optimaal effect te bekomen. Het is daarom aangewezen om tussen maart en oktober te behandelen tegen onkruid.
Inmiddels is de verkoop van glyfosaat in Nederland verboden, omdat het te schadelijk is voor milieu en dier. Roundup wordt niet alleen gebruikt voor het bestrijden van onkruid in tuinen, ook de agrarische sector gebruikt dit middel. Daarnaast wordt Roundup ook gebruik in plantsoenen of op het spoor.
Dat is ook de reden waarom in ons land RoundUp niet langer glyfosaat als actieve stof bevat, maar wel pelargonzuur. Professionele gebruikers, zoals tuinaannemers en landbouwers, mogen echter wel nog glyfosaat gebruiken.
Onze producten zijn zonder glyfosaat en grotendeels met werkzame stoffen van natuurlijke oorsprong gemaakt.
Veel mensen gebruiken azijn tegen onkruid of groene aanslag op hun terras of oprit, maar dit is niet toegestaan. Het gebruik van azijn tegen onkruid en groene aanslag kan een risico vormen voor mens en milieu.
De prijs van dit product is 54 euro en 95 cent.
Je kan eventueel ook zelf een onkruidverdelger maken. Dit kan met een beetje water en een biologisch afbreekbare zeep. Kies hiervoor wel alleen biologisch afbreekbare zeep of een vaste zeep zonder fosfaten. Los wat van deze zeep op in water en klaar is kees.
Zo werkt het ROUNDUP® product
Na toepassing op de plant zal de celwand van de plant worden aangetast, waardoor de plantcellen leeglopen. Dit leidt tot een volledige uitdroging van het plantenweefsel. De eerste resultaten zijn al na 3 uur zichtbaar.
Hou rekening met volgende richtlijnen: Roundup® Rapid vereist een droge periode van minimaal drie uur. Roundup® Contact heeft minimaal 12 uur nodig voor een optimale werking. Als er regen valt binnen deze termijn kan dat de efficiëntie van het product verminderen.
Inmiddels is de verkoop van glyfosaat in Nederland verboden, omdat het te schadelijk is voor milieu en dier. Roundup wordt niet alleen gebruikt voor het bestrijden van onkruid in tuinen, ook de agrarische sector gebruikt dit middel.
Daarmee is het een zeer goed alternatief voor de gebruikelijke Roundup in situaties waar glysofaat niet wenselijk is of niet is toegestaan. De werking van Roundup is super snel. Al na 3 uur zou u de eerste resultaten moeten zien. Het middel is zowel geschikt tegen onkruiden als tegen mos.
ROUNDUP® kan minstens 2 jaar na aankoop bewaard worden. Uiteraard is het wel essentieel dat het product in de originele verpakking bewaard wordt, op een droge en koele plek, die niet vorstgevoelig is.