Wol & katoen garen bestelt u voordelig en eenvoudig online bij handwerk.nl. De wol en katoen is onderverdeeld per merk, vervolgens per soort. Tevens vindt u hier de garens per soort zoals 100% katoen, 100% merinowol, 100% Acryl, mixgarens etc.
Bij Zeeman hebben we heel veel verschillende soorten garens. En die zijn allemaal geschikt om mee te haken of te breien. We hebben bijvoorbeeld 100% acryl, een mix van acryl met wol en een mix van polyester en acryl. Ons garen is lekker zacht, voelt prettig aan en blijft lang mooi.
Budgetyarn is hét budgetvriendelijke merk voor wol en garens op Wolplein.nl. Met een unieke prijs-kwaliteitverhouding, keuze uit verschillende type garens en een uitgebreid kleurenpalet is dit goedkope garen een perfecte keuze voor allerlei projecten. En, in dit geval is goedkoop zeker geen duurkoop.
Het Royal garen van Zeeman is in veel mooie kleuren verkrijgbaar. Zo'n twee keer per jaar worden er nieuwe kleurtjes geïntroduceerd en verdwijnen eerdere kleuren uit de collectie.
Bolletje Wolletje prijs per bol € 3,50.
De fijnste en duurste wol ter wereld is afkomstig van de vicuña. Het kleine, wilde broertje van de lama was nog niet zo gek lang geleden met uitsterven bedreigd en wordt vandaag opnieuw gedood voor zijn vacht en illegaal verhandeld.
Je kan geld verdienen met haken! Er zijn verschillende opties. Ga op een braderie staan, start een webshop, huur een kraampje in een verkoopfabriek of vraag een plaatselijk winkelier of je in zijn winkel wat mag verkopen.
Wol van schapen wordt veel gebruikt voor het haken, net als katoen en acryl. Wol is goed isolerend en kan dus warm of koel werken als je het draagt. Haken of breien met wol is vergefelijk, je kunt makkelijk uithalen en foutjes zijn vaak minder goed te zien dan bij gladde garens zoals katoen.
Een 'wollen' trui wordt vaak van het veel goedkopere acrylgaren gemaakt, met soms een paar procent wol of mohair om het een 'wollig' uiterlijk te geven. Een veel betere investering is een kledingstuk van 100% wol, maar daar hangt vaak een behoorlijk prijskaartje aan. Dan kun je ook kiezen voor 50% wol/50% acryl.
Het beste garen om sokken te breien of haken is sokkenwol! Het verschil tussen 'gewone' wol en sokkenwol is dat er ook polyamide (ook bekend als nylon) aan de wol wordt toegevoegd.
Van een gemiddelde vacht komt 3 tot 5 kilo wol. Dat betekent, in het gunstigste geval bij witte wol, dus een opbrengst van 15 tot 25 cent per schaap. De andere soorten wol kosten gemiddeld 30 tot 50 cent per schaap.
Zij geeft aan dat voor een babytruitje er gemiddeld 100 tot 150 gram nodig is. Voor een kindertruitje maat 104/110 gemiddeld 250 gram en voor een trui voor volwassenen zo ongeveer 600 gram.
In principe kun je met ieder garen haken. Of het nu wol, katoen, linnen of acryl is, dat maakt niet uit. Let wel goed op dat het garen past bij het ontwerp dat je maakt. Zo haak je een babyknuffel liever met katoen, dit garen niet pluiste en is anti-allergisch.
HOE VAAK MOET JE WOL WASSEN? Van eens per jaar tot twee of drie keer per seizoen. Wol bevat veel vet, waardoor het van nature antimicrobieel is. Daarom hoef je wol niet zo vaak te wassen.
Cool wool is erg dun en wordt vaak gebruik voor pakken of colberts. Dit kun je ook in de zomermaanden blijven dragen. Een van de luxere en mooiere wolsoorten is ongetwijfeld kashmier (of cashmere). Deze wol komt van de kashmiergeit en voelt echt heerlijk aan, maar is ook prijzig.
Aangezien kasjmier heel fijn is, ontstaat er bij het spinnen een zeer dichte garenkwaliteit. Hierdoor is kleding van kasjmier zelfs bij ijzel en sneeuw aangenaam warm, zelfs tot tweemaal warmer dan wol.
Kies voor een gemiddelde dikte, dat haakt in het begin het fijnst. En kies bijvoorbeeld Phil Coton4 van Phildar of Colour Crafter van Scheepjes. Deze garens hebben een fijne draad die niet snel splijt, zodat je als beginner gewoon lekker door kan haken, zonder steeds in de draad te steken.
Zeeman wol Julia oud roze, haaknaald 8, 6,5 bol nodig. Totale breedte 2.20 mtr. Haken, Breien en haken, Breien haken.
Heb je garen nodig voor een project dat je wilt vilten? Kies dan voor Melbourne wol, gemaakt van 100% Australische wol. Dit garen is iets dikker dan de sokkenwol en de babywol waardoor het heel geschikt is voor warmer breiwerk. Dit garen moet op de hand, in koud water gewassen worden, omdat het krimpt in de wasmachine.
Dat is best wel pijnlijk, als jij net uren en uren hebt zitten haken aan een project. Wij raden je daarom aan altijd een voorschot te vragen. Vraag bij voorkeur 50% van de totaalprijs. Daarmee kun je de aankoop van alle materialen betalen, zodat je dat zelf niet hoeft voor te schieten.
Alpaca wol
Krijg je altijd jeuk van wol? Alpaca wol bevat geen wolvet lanoline en prikt niet, daardoor is de stof perfect bij allergische reacties of een gevoelige huid.
Het grootste voordeel van wol is het vermogen om je warm te houden. Daarnaast ademt het en absorbeert het vocht zonder snel vochtig aan te voelen. Wol is zeer sterk. Ook na langdurig dragen, blijft een kledingstuk mooi qua vorm en stof.
Kriebel wol
Het prikken van de wol wordt veroorzaakt door schubachtige buitenlaag van de wolvezel. De wolvezel bestaat uit weerhaakjes. Door die weerhaakjes is het ook mogelijk om wol te vilten. Maar een stugge dikke wolvezel heeft ook dikkere weerhaakjes, en deze zorgen voor gekriebel en jeuk.
Conclusie; je gebruikt garen, je gebruikt een naald of pen en je maakt de mooiste dingen. Zoveel verschil zit er niet tussen breien en haken. Breien is met 2 naalden en haken met 1. Dat is het grootste verschil.
Katoen is echt ideaal voor het haken van amigurumi's of knuffels. Het pluist niet zo, waardoor eht ideaal is voor kleine kinderen (die alles graag in hun mond stoppen) en het blijft mooi. Katoen kan ook goed gewassen worden. Katoen kan gebruikt worden voor het haken van dekens.