Rattengif in graan lokaas kan je kopen per verpakking van 150g of als promopakket per 450g en werkt op basis van difethialon. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
Rattengif mag al lange tijd niet meer verkocht worden aan consumenten zonder vakbekwaamheidsdiploma. De hoeveelheid gif die benodigd is om ratten te doden overstijgt de maximum hoeveelheid gif die fabrikanten mogen verpakken voor de Nederlandse consumentenmarkt.
Muskil Pasta Fluo-NP rattengif 200g
Dit rattengif lokaas is in de vorm van pasta verpakt in zakjes van 10 gram. De gepatenteerde nieuwe combinatie bevat twee werkzame bestanddelen antistollingsmiddelen van de tweede generatie (bromadiolone en difenacoum).
Rattengif vormt een risico voor jezelf, je gezinsleden en huisdieren. Een alternatief is om zelf rattengif te maken met middelen als maïsmeel, gips en bloem. Meng in een grote kom 100 gram gips met 100 gram maïsmeel of bloem. Om het helemaal lekker te maken voor ratten kun je er nog wat vogelvoer (zaden) doorheen doen.
Muizengif met anticoagulantia mag vanaf 2023 niet meer door consumenten worden gebruikt, omdat het schadelijk is voor de natuur. Dit heeft tot gevolg dat consumenten nu al meer muizengif met alfachloralose gebruiken.
De rat zal na ongeveer 4 tot 14 dagen (2 à 3 opnames) doodgaan door inwendige bloedingen.
Ratten verjagen met azijn: ratten haten sterke, zurige geuren zoals die van azijn. Dompel watten onder in gewone azijn en verspreid ze op de plekken waar ratten komen. Vervang de watten wanneer ze opgedroogd zijn.
Er zijn verschillende geuren waar ratten niet tegen kunnen. Zo houden ratten niet van de geur van azijn, chloor, eucalyptus, uien en kamille. Deze geuren kun je inzetten om ratten te verdrijven. Let er wel op dat deze geuren vaak een tijdelijk effect hebben.
Nadat een hond dus rattengif heeft ingenomen ontstaan er na een paar dagen bloedingen. Meestal zijn dit inwendige bloedingen en is dit uitwendig niet waarneembaar. Een hond wordt sloom, bleek en koud en zal door bloedverlies overlijden. Soms ontstaan er longbloedingen en kan een hond bloed ophoesten.
Plakkerige dingen, zoals pindakaas en vers brood, moet je niet geven. Een ratje kan daar in stikken. Eikels zijn in grote hoeveelheden giftig, vanwege het looizuur dat ze bevatten. Groene -niet rijpe- eikels, moet je sowieso niet geven; bruine -rijpe- eikels dus met mate.
Rattengif dat veel gebruikt wordt en niet schadelijk is, bestaat bijvoorbeeld uit antistollingsmiddelen. Hierdoor kan het bloed van de rat niet meer goed stollen waarna hij overlijdt aan interne bloedingen. Omdat de dosis in het rattengif zo laag is, zal een mens en ook een klein kind hier meestal geen last van hebben.
Zo doen pindakaas en vlees het best goed als je ratten wilt lokken. Noten en fruit is ook mogelijk, respectievelijk vanwege het vetgehalte (noten) of het suikergehalte (fruit). Verder kun je hun aandacht trekken met gepelde granen en slaan ze zelfs katten- of hondenbrokken niet over.
Het gif voor ratten zijn middelen die de stolling van het bloed tegengaan. Iedere keer als de rat van het rattengif eet wordt de bloedstolling minder. Het gevolg hiervan is dat de ratten sterven aan inwendige bloedingen. Dit kan 3 tot 14 dagen duren totdat de rat voldoende heeft binnengekregen.
In de praktijk is er geen verschil tussen muizengif en rattengif. Beide soorten gif bestaan uit dezelfde werkzame stoffen in vergelijkbare gehaltes. Ratten dienen echter meer van het vergif te eten om eraan dood te gaan. Zowel muizengif als rattengif bestaan vaak uit anticoagulantia.
“Drie tot vier dagen na inname begint de rat te bloeden”, zegt Kristof Baert. “De bloeding op zich is niet pijnlijk, wel de opstapeling van bloed in gewrichten, hoofd en ingewanden.
Ratten zullen bijvoorbeeld niet snel mensen aanvallen. Het echte gevaar zit hem in het feit dat ze ernstige ziektes kunnen verspreiden. Bovendien kunnen ratten brandschade veroorzaken, vooral als ze besluiten om hun bijtkunsten op elektriciteitskabels en snoeren te vertonen.
In grote steden zijn ze er steeds meer klaar mee: de overlast van ratten. En dat kan heel ver gaan, zegt ongediertebestrijder Richard Piké. "Ze kunnen echt uit de wc-pot naar boven komen." "En dan krijg je dus een koud neusje tegen je billen aan.
Zo graven zij bijvoorbeeld een burcht, maar ook kleine gaten en soms zelfs tunnels. Dit kan funest zijn voor jouw gazon. Niet alleen kunnen ratten schade aan jouw tuin veroorzaken, je kan door de (urine van) ratten de ziekte van Weil oplopen. Hierdoor kan je ernstige nier- of leverontsteking van krijgen.
Tamme ratten staan bekend om hun aanhankelijkheid en hun trouw. Als een tamme rat goed tam is zit deze graag op de schouder of ligt te slapen in de mouw van een trui.
Om ratten te verjagen, moeten er vaak speciale middelen aan te pas komen. Zo kan er ultrasoon geluid gebruikt worden. Dit geluid wordt op hoge toon uitgezonden en daar kunnen ratten niet tegen. Ook kunnen er bepaalde geuren ingezet worden.
Om ratten levend te kunnen vangen moet men in het bezit zijn van een degelijke vangkooi. Meestal wordt dan lokaas aan een pinnetje gebracht binnenin de kooi. Zodra de rat van het lokaas eet, zorgt een haakje voor het dichtklappen van de ingang. De rat zit dan levend opgesloten.
Ratten worden door de gemeente alleen bestreden op locaties waar zij te veel schade kunnen veroorzaken of een reëel gezondheidsrisico kunnen vormen. Over het algemeen is dat risico vrij klein. Bestrijden heeft geen zin als er voedsel en schuilplekken beschikbaar blijven.
Waar vind je een rattennest in huis? De nesten worden altijd op goed beschutte plekken gebouwd zodat de jongen veilig blijven. Bijvoorbeeld in kelders, zolders of spouwmuren. De moeder bouwt het nest van materialen die ze in jouw woning of bedrijf vindt en zoeken doet ze pas als ze bijna moet bevallen.