Volgens de meeste Amerikanen begon de geschiedenis van de hamburger pas écht toen Duitse immigranten het gerecht meenamen naar de VS. Delmonico's in New York zette in 1830 als eerste de hamburger steak op de kaart, maar nog zonder broodje. Het broodje om de hamburger deed pas rond 1900 zijn intrede.
De hamburger komt oorspronkelijk inderdaad uit Hamburg. In de eerste helft van de vorige eeuw zien we in het Amerikaans-Engels hamburger in de voor ons vertrouwde betekenis opduiken: eerst als aanduiding voor diverse vleesgerechten en uiteindelijk voor een stuk gehakt of een broodje met zulk gehakt ertussen.
Het gehakt voor de Hamburgers van McDonald's bestaat uit rundvlees van de voorste delen en de flanken van een rund. Voor het gehakt wordt gebruik gemaakt van hele stukken vlees.
We gaan op virtuele schoolreis naar de fabriek waar de McDonald's-burgers vandaan komen. Die is dus in Duitsland, waar de productie van de burgers voor heel ons land plaatsvindt. De grote gele M besteedt dit uit aan OSI Food Solutions.
Ben jij dol op burgers? Dan moet je zeker de Original burger eens proberen! Dit is een sesambroodje belegd met een Original filet, frisse ijsbergsla, verse tomaat en onze burger mayo.
Hamburgers moeten bestaan uit 100% rundvlees, al wordt soms ook half-om-half gehakt gebruikt. Maar een echte hamburger liefhebber kan je daar niet mee afschepen. Echte hamburgers bestaan uit gemalen rundvlees dat in een afgeplatte ronde vorm is gedrukt.
McDonald's als winnaar. Als we naar de andere geteste associaties kijken, dan zien we dat McDonald's als winnaar uit de bus komt. McDonald's scoort positiever op de associaties Snel, Smaakvol, Gezellig en Gezond in vergelijking met Burger King. Deels is dit te wijten aan het grotere marktaandeel.
McDonald's koopt rundvlees niet rechtstreeks van veeboerderijen, veevoederbedrijven of slachthuizen. In plaats daarvan koopt het "individueel snelgevroren" burgers van tientallen verwerkers wereldwijd , het staartstuk van een van 's werelds meest complexe toeleveringsketens.
Elke dag gaan er van dat ene bedrijf ongeveer 350 a 400 koeien naar de slacht. Die zwarte plekken is waarschijnlijk mest.
Van Gorp Greenfood is die slaleverancier van McDonald's. Dochterbedrijf Dutchgrowers teelt de sla in de zomer op zo'n 220 hectare. De sla moet binnen 24 uur op de hamburger liggen, daarvoor is een intensieve keten nodig vanaf afsnijden, keuring, versnijden, wassen met ijswater en verpakken.
Onze beroemde klassieker. Niet 1, maar 2 burgers van 100% rundvlees met verse sla, cheddar smeltkaas, verse uitjes en fijne slices van augurk.
Wij hebben geen halal producten in het assortiment.
2,36 miljard hamburgers * 45 gram per hamburger * 1 kg / (1000 gram) * 222 kg / koe = 235.332.000 koeien. Dit is uitgaande van het gemiddelde gebruik van één hamburgerpatty per hamburger. Veel hamburgers gebruiken er twee (Big Mac), veel gebruiken er nul (McChicken).
Voedingsmiddelen – waaronder hamburgers – worden bewerkt met te veel zout, suikers en verzadigde vetten.Dat resulteert in een ongezond voedselaanbod en daarmee een obesogene omgeving. Dat resulteert op zijn beurt weer in meer mensen met overgewicht en obesitas, en dát resulteert in meer ziekte- en sterftegevallen.
Eén koe geeft ongeveer 225 kg vlees. Dat is 5600 kg worstjes en hamburgers.
De enige echte kipburger. Een burger van malse kipfilet, omhuld met een krokant laagje.Daarbovenop verse sla en een frisse sandwichsaus op een getoast sesambroodje.
Onze hamburgers worden gemaakt met 100% rundvlees dat zorgvuldig geselecteerd wordt door onze leverancier. De runderen zijn afkomstig uit België, Ierland of Nederland. Er worden voornamelijk stukken van de voorflank van het dier gebruikt omwille van de lekkere smaak. Van welk deel van de koe komt het rundvlees?
720,06€/100 kg koud karkasgew.
Uit een onderzoek van de Nederlandse Vegetariërsbond blijkt dat de gemiddelde Nederlander tijdens zijn leven 522 dieren eet: 490 kippen, 27 varkens, 3 runderen en 2,5 lammetjes. Bij elkaar opgeteld komt dit neer op 3200 kilo vlees in een mensenleven, ofwel veertig kilo vlees per jaar.
Het antwoord is ja. McDonald's verzekert klanten op zijn website dat "elke burger 100% echt rundvlees is, zonder vulstoffen, toevoegingen of conserveringsmiddelen." Het bedrijf gebruikt restjes van stukken zoals chuck, round en sirloin om zijn burgerpasteitjes te maken, ze te malen en te vormen tot de perfecte hamburger.
Dat is het enige ingrediënt: 100% echt rundvlees. Onze burgers bevatten geen conserveringsmiddelen of vulmiddelen, en het enige dat we ooit toevoegen is een snufje zout en peper als de burgers gloeiend heet zijn op de grill.
verschillende vormpjes en daarna gepaneerd. Dan worden er kruiden toegevoegd en frituren we de kip van de Chicken McNuggets in 100 procent plantaardige olie, een combinatie van zonnebloem en raapzaadolie. Daardoor worden de Chicken McNuggets zo lekker goudbruin en knapperig.
Chef Andy Hoogvliets ging er met de winst vandoor bij de finale van de Lekkerste Hamburger van Nederland met de burger “La Fiesta de Carne”. Deze werd als beste beoordeeld door de jury en staat vanaf vandaag op het menu van Ter Marsch & Co.
McDonald's is het grootste fastfoodmerk wat betreft omzet. Fastfoodketen Subway is koploper als het aantal vestigingen het uitgangspunt is. McDonald's was in 2022 goed voor een omzet van bijna 48 miljard Amerikaanse dollars. Daarmee is ze de absolute nummer 1 op de ranglijst van fastfoodmerken in Amerika.
Maar ondanks zijn populariteit is het verre van een gezonde optie op het menu. ,,Met 524 calorieën is die Big Mac een van de minst gezonde keuzes op het menu.” Dat is niet de grootste caloriebom op het menu bij McDonald's in Nederland: een Double Big Tasty-burger bevat 942 calorieën.