Het fantastische huis ligt in de Londense wijk Hammersmith en telt maar liefst vier (!) etages. Naar verluidt heeft dit huis de grootste privétuin van de stad, op die van Buckingham Palace na, zo schrijft Nouveau. In plaats van de Loosdrechtse plassen kijkt Mabel hier uit over de Theems-rivier.
Gestegen naar 2,5 miljoen euro
Het pand in Londen is te vinden in de chique wijk Hammersmith, dat ze volgens vastgoedbronnen in 1997 met prins Friso gekocht zou hebben voor zo'n 207.000 euro. Inmiddels is de waarde gestegen naar zo'n 2,5 miljoen euro, meldt BekendeBuren.
Eind vorig jaar heeft prinses Mabel Wisse Smit de villa pal naast haar in Breukeleveen gekocht voor een bedrag van rond de 2,7 miljoen euro. Uiteraard was een hypotheek niet nodig. Tenslotte wordt haar vermogen op een dikke 560 miljoen geschat.
Mabel Wisse Smit trad op 24 april 2004 in het huwelijk met Prins Friso in Delft. Prinses Mabel en Prins Friso (overleden op 12 augustus 2013) hebben twee dochters: Luana (2005) en Zaria (2006). Het gezin woont in Londen.
In januari 2019 verhuisde zij met haar ouders Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en haar twee zussen Prinses Alexia en Prinses Ariane naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Vanaf september 2022 woont en studeert de Prinses in Amsterdam.
Het overgebleven kwart zou de familie in cash hebben. Met schattingen, zoals die van de Quote 500, kunnen we toch inzicht krijgen in het vermogen van ons koningshuis. "Wij schatten dat ze ongeveer 1,2 miljard euro aan vermogen hebben.
Mabel bezit 546 duizend aandelen. Bij de beoogde uitgifteprijs van 220 tot 240 euro per aandeel, is dat belang 120 tot 131 miljoen euro waard. Hoe Mabel in het bezit is geraakt van een belang van 1,85 procent in Adyen is niet bekend.
Prinses Mabel van Oranje is een van de opvallendste nieuwe namen in de Quote 500, de jaarlijkse lijst met rijkste Nederlanders. De weduwe van prins Friso komt als nummer 149 de lijst binnen, met een geschat vermogen van 240 miljoen euro.
Zo woont prinses Mabel van Oranje in Breukeleveen en Londen.
"We weten uit allerlei bronnen dat ze aandeelhouders zijn van Koninklijke Olie (het huidige Shell, red.) en ABN - dat het nu aardig op de beurs doet. Verder zijn er nog een aantal andere investeringen aan het licht gekomen, zoals onroerend goed."
Voormalig Koningin der Nederlanden Beatrix
Vermoed vermogen: tussen 170 en 250 miljoen euro. Hoewel Béa in 2013 afstand deed van de troon, zit ze er nog altijd warmpjes bij.
Prins Constantijn is zelfstandig adviseur in bedrijfsinnovatie en mede-initiatiefnemer van Startup Fest Europe, en is daarnaast Directeur 'Digital Technology and Macro Strategy' bij MAP in Londen en Edge Fellow bij Deloitte Center for the Edge.
De Thaise koning: €52,4 miljard
Een groot deel van het vermogen is in het bezit van Maha Vajiralongkorn.
Snelste stijger. De rijkste familie in de lijst is de familie Brenninkmeijer, eigenaren van C&A, die samen goed zijn voor 23 miljard euro. De koninklijke familie heeft volgens Quote een vermogen van 1,2 miljard euro.
Volgens het kadaster heeft hij in totaal 95 Amsterdamse adressen in zijn bezit, deels samen met een zakenpartner. Koning Willem-Alexander heeft het meeste bezit sinds hij in november vorig jaar landgoed De Horsten in Wassenaar kreeg van zijn moeder prinses Beatrix.
Het echtpaar ging wonen in de rechtervleugel van Paleis Het Loo in Apeldoorn. In 1975 verhuisde het gezin naar Huis Het Loo dat Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven dichtbij Paleis Het Loo hebben laten bouwen.
Er worden onder meer een fitnesszaal, een spa en een kapsalon gebouwd. De fitnesszaal komt in het huisje bij de tennisbaan en het zwembad, op deze plek is in de jaren 80 een schuilkelder aangelegd (34 x 22 meter).
Later deelde de Rijksvoorlichtingsdienst dat Anita wel een operatie is ondergaan vanwege een spontaan lek van hersenvocht in haar rug. Dit zorgde voor veel pijn en daarvoor is ze behandeld in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. Maar wat ze precies voor ziekte heeft, blijft vooralsnog een groot mysterie.
Paleis Huis ten Bosch is het woonpaleis van de Koning en zijn gezin. Naast woonfunctie heeft het paleis ook een representatieve functie, zo wordt het onder meer gebruikt voor audiënties en ontvangsten.
Paleis Noordeinde is het werkpaleis van Koning Willem-Alexander. Jaarlijks vinden er vele ontvangsten en audiënties plaats op het paleis. Ook ontvangt de Koning er buitenlandse ambassadeurs voor de overhandiging van hun geloofsbrieven.
Koning Willem-Alexander verdient volgend jaar voor het eerst meer dan een miljoen euro. Het inkomensdeel van zijn 'uitkering' stijgt van 998.000 euro naar 1.007.000 euro. Daarnaast ontvangt hij voor 'personele en materiële uitgaven' 5.125.000 euro.