Als je zo min mogelijk turbulentie wil voelen, moet je in het midden van het midden gaan zitten. Aan de 'raamkant' voel je meer turbulentie dan in het midden van het gangpad. Waar je niet moet zitten, is aan de achterkant van het vliegtuig - daar voel je turbulentie sterker dan in het midden of aan de voorkant.
Minste turbulentie
Kies een stoel in het midden van het vliegtuig. Dit gedeelte ligt het dichtst bij het zwaartepunt van het toestel. Denk maar aan een wipwap. De twee buitenste punten gaan flink heen en weer terwijl het midden op zijn plek blijft.
Hou je echt niet van turbulentie? Kies dan een plekje in het midden, want daar voel je er het minst van. Zit je aan het raam, dan voel je veel meer turbulentie. Kies ook beter niet voor de achterkant van het vliegtuig, want ook daar voel je het sterker dan vooraan of in het midden.
Wat is de beste plaats in het vliegtuig? Alles hangt af van wat u zoekt… Om zo weinig mogelijk last te hebben van turbulenties, moet men dicht bij de vleugels zitten, want op die plek is het vliegtuig het meest stabiel. Om bij de eersten te zijn bij het verlaten van het vliegtuig, zit u best links vooraan.
De plek met het minste lawaai is voor de vleugels. In de meeste vliegtuigen bevinden de motoren zich onder de vleugels. Voor de vleugels zitten is net alsof je je achter een speaker bevindt. Al het geluid van de motor en de verstoorde lucht wordt daar de andere kant opgestuurd!
4. Vermijd keuken, toiletten en gangplaats. Vermijd op grote toestellen om vlakbij de toiletten en/of keuken te gaan zitten want daar is er altijd wel wat beweging en rumoer. Bovendien kun je daar gehinderd worden door passagiers die staan te wachten tot het toilet weer vrijkomt.
Turbulentie is vervelend voor passagiers maar het vliegtuig zal niet neerstorten. Het grootste gevaar is dat je een flinke smak maakt in het vliegtuig. Daarom moet je je riemen altijd om houden tijdens een turbulente vlucht."
Het beste antwoord. Er storten ongeveer 100 vliegtuigen per jaar neer. Dat is vergelijkbaar met 1 vliegtuig dat neerstort elke 3 of 4 dagen. Dagelijks worden er echter ongeveer 90.000 tot 100.000 vluchten uitgevoerd.
Alles voor het uitzicht
Waar kan je dan het best plaatsnemen? Kijk goed naar waar de vleugel zich bevindt en ga hier zo ver mogelijk vanaf zitten. Dus helemaal naar achteren, zodat de vleugel niet voor je neus zit, of ga vóór de vleugel zitten zodat ook hier je zicht niet belemmert wordt.
De beste stoelen
Het beste uitzicht heeft u vanaf de stoelen A35, L35, A39, L39, A40, L40, A41, L41, A42, L42. Dan is er namelijk geen vliegtuigvleugel dat het uitzicht in de weg zit. Voor de meeste beenruimte kunt u het beste voor de stoelen op rij 16 en rij 32 kiezen.
Zware turbulentie komt niet vaak voor en duurt niet lang. Meestal een paar minuten. Piloten kunnen zware turbulentie zien aankomen op de weerradar.
Toch is turbulentie eigenlijk niet eng. Wel lastig, want je kunt niet meer eten of drinken en soms gaat zelfs je boek op en neer. Het punt met turbulentie is echter dat veel mensen denken dat het gevaar oplevert. En daardoor worden ze bang of nog banger.
Vliegangst houdt simpelweg in dat je een intense angst hebt om te vliegen. Dit is echter een zeer breed begrip. Zo hoeft het niet per se het vliegen zelf te zijn waar je angstig voor bent, maar kan de vliegangst ook om het landen en/of opstijgen gaan.
Waarschijnlijk is dat een deel stoelen waaruit het grondpersoneel uit kan kiezen bij het inchecken. Dus dat kunnen wel verkochte tickets zijn. Dus eigenlijk kan je dus niet precies zien hoe vol het toestel is, maar je kan wel zien wat er nog beschikbaar is.
Extra tips
Over het algemeen vind je de meeste beenruimte op de eerste rij van de cabine en bij de nooduitgangen. Om zeker te zijn van een plekje bij de nooduitgang (waar je vaak niet extra voor hoeft te betalen), check je zo vroeg mogelijk in.
Ga dan voorin zitten in het vliegtuig. Zo ben je als een van de eersten het vliegtuig uit, waardoor je eerder bij je aansluitende vlucht bent. Ook zonder transfer is het natuurlijk erg prettig om na een lange reis vlot het vliegtuig uit te kunnen.
Welke stoelen hebben de meeste beenruimte? Vaak zijn dat de rijen aan de nooduitgangen, meestal ongeveer halverwege het toestel. Hou er wel rekening mee dat je op deze plekken verondersteld wordt in geval van nood hulp te bieden.
Het is een normale, menselijke reactie die je niet kunt afleren. Je moet alleen leren ermee om te gaan tijdens een normale situatie als vliegen. ' Maar welke angst er ook achter schuilgaat, vliegangst is niets anders dan een buitengewone reactie van het zenuwstelsel op een relatief onschuldige gebeurtenis.
Opstijgen is minder gevaarlijk dan landen
80 procent van de vliegtuigongevallen doet zich voor drie minuten na het opstijgen en acht minuten voor het landen.
Wat niet direct hoeft te betekenen dat deze angst ook geheel terecht is. Kijkend naar het ergste wat kan gebeuren - namelijk dat een vliegtuig neerstort - dan is de kans zo'n 1 op 11 miljoen dat dit je overkomt. Ter vergelijking: de kans dat je omkomt door een fataal auto-ongeluk is 1 op 6.000.
Het punt waar de warme en koude lucht elkaar raken (en waar dus wolken zijn), daar is vaak turbulentie. Het is overigens niet zo dat er alleen turbulentie ontstaat als er wolken zijn. Warme en koude luchtstromen kunnen elkaar ook raken zonder dat hier wolken uit ontstaan.
Het enige wat we eigenlijk echt willen weten: turbulentie is niet gevaarlijk. Hoe ernstig ook, het toestel wordt eigenlijk nooit echt in gevaar gebracht door turbulentie.
Turbulentie is de beweging die een vliegtuig maakt op de golven van luchtstromingen die in beweging zijn. Turbulentie is een normaal fenomeen en komt in drie vormen voor. Hoewel het door menig passagier als angstig wordt ervaren, is turbulentie doorgaans niet gevaarlijk. Wel kan het zeer oncomfortabel zijn.
Als je geen stoel reserveert, kun je tijdens het online inchecken kiezen uit de stoelen die nog vrij zijn. Check je op de luchthaven in, dan wijzen we je een stoel toe. Dat betekent dat je soms niet meer naast je reisgezelschap kunt zitten.