Serveer de limoncello in ijskoude glaasjes. Gebruik grote wijnglazen voor deze verfrissende cocktail en zorg ervoor dat de limoncello ijskoud is.
Limoncello is een traditioneel Zuid-Italiaans drankje, maar hoe drink je limoncello nu eigenlijk echt? Deze vraag is met één woord te beantwoorden: ijskoud! Bewaar je limoncello in de vriezer en serveer deze op een temperatuur van 4 á 5 graden Celsius. Zo kun je optimaal genieten van de friszoete citroensmaak.
Limoncello is heerlijk als digestief, maar je kunt 'm ook mengen met bijvoorbeeld tonic of prosecco voor een lekkere longdrink. In Italië wordt de drank ookwel verwerkt in gebak, zoals de Italiaanse Baba cake en Panettone (zoet brood, bekend als Italiaans kerstgebak).
Het beste kun je limoncello puur drinken. Naar onze smaak dan, en die verschillen zo nu dan. Maar limoncello kun je ook heel goed mixen. De bekendste limoncello mixvarianten zijn die met tonic, 7up/Sprite of prosecco.
Hoe je limoncello drinkt is van invloed op de wijze waarop je kennismaakt met de smaken van dit drankje. Traditioneel gezien drinkt men dit puur en gekoeld, zonder ijs in een shotglaasje of een klein tulpglas. Dit is de beste manier om het vakmanschap van een bepaald merk te beoordelen.
Tip. Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Di Antonio Limoncello zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Di Antonio Limoncello kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Instructies. Gebruik je favoriete limoncello. Giet met een barmaatje 30-40 ml in het glas. Even goed roeren met een barlepel en je gin tonic is klaar om op te dienen.
Al is de limoncello zelfs dan waarschijnlijk nog erg lang houdbaar. Je bewaart de flessen op een donkere en koele plek (bijvoorbeeld een drankkast, al kan het ook in de vriezer).
Limoncello vergelijkingen
Bij het Vara-programma Kassa (naar de test) komt Villa Massa als beste uit de test en bungelen merken als Fiorito en Pallini in de middenmoot of zelfs ergens onderaan. Datzelfde Fiorito komt vervolgens bij Ciao Tutti (test) als beste uit de bus en wordt Villa Massa afgeschreven.
De limoncello prijs ligt tussen de dertien en vijfentwintig euro. De lekkerste limoncello is vaak wat duurder omdat deze geconcentreerder is: meer smaak, en daardoor minder zoet.
In het Noorden van Italie wordt dezelfde likeur vaak Limoncino genoemd, maar er is geen enkel verschil in het product. Weetje: de Limoncino van Bottega, wordt gemaakt op basis van grappa, maar dit is dus slechts toeval! Limoncino hoeft geen andere basis te hebben, noch uit een andere regio te komen.
Omdat limoncello een alcoholpercentage van boven de 15% heeft, is het eigenlijk zo goed als onbeperkt houdbaar. Een ongeopende fles kan je een jaar na de houdbaarheidsdatum nog steeds drinken. Een geopende fles blijft ook makkelijk een jaar goed.
Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. In Italië wordt deze likeur dan ook meestal na het eten geserveerd als digestief. Limoncello is ook een prima basis voor een mix of cocktail. Op het internet zijn vele variaties te vinden.
Limoncello is een likeur, met een hoeveelheid alcohol van tussen de 25 en 36 procent. Een gehalte aan alcohol van 30 tot 35 procent is zeer gebruikelijk voor likeuren.
De reden dat de fles bevriest is vanwege de hoeveelheid citroenen die gebruikt wordt in de Limoncello. De citroenen geven namelijk etherische oliën af. Dit olielaagje heeft een lager vriespunt dan alcohol en bevriest daarom. Doordat de olie bevriest, vriest ook de rest van de fles.
Het is lekker om limoncello te mixen met prosecco, maar je kunt limoncello ook mixen met andere drankjes. Denk dan bijvoorbeeld aan limoncello met tonic, met 7up of maak een limoncello scroppino (limoncello + prosecco + 2 scheppen vanille-ijs in de blender).
Bij gefermenteerde dranken, zoals sherry, vermout en porto, zet je een geopende fles best in de koelkast. Gedistilleerde dranken zoals gin, rum en vodka daarentegen kan je perfect op kamertemperatuur bewaren omdat bij distillatie reeds hoge temperatuurverschillen plaatsvinden.
Hoe kun je vaststellen of Likeur niet meer goed is? Likeur met een alcoholpercentage van 15 tot 25% is in principe langer dan 1 jaar houdbaar. Als de Likeur minder smaakt, bitter of zuur is dien je het product weg te gooien. Gebruik hierbij zien, ruiken en proeven.
Limoncello is een sterke drank en heeft tussen de 25 en 36 procent alcohol. De origine van deze drank ligt in Italië. Hier groeien namelijk veel citroenbomen en dus heeft Italië een overschot aan citroenen.
Alleen wanneer deze citroenen worden gebruikt, mag dit streeklikeur de naam 'limoncello' dragen. Om echte limoncello te maken, wordt de schil van Sorrento citroenen ongeveer 3 weken lang bewaard in pure alcohol.Daarna worden siroop en water toegevoegd en blijft het product nog eens 10 dagen staan.
De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd. Na drie weken (of iets langer) wachten wordt een siroop van 400 gram suiker en 500 ml water toegevoegd.
Limoncello is een Italiaanse likeur (alcoholpercentage tussen de 30 en 35 procent) gemaakt van citroenen.
Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank met een alcoholgehalte tussen de 20 en 25%, gemaakt van citroenen. Het is vergelijkbaar met de Nederlandse brandenwijn. Limoncello wordt vooral geproduceerd in het Zuiden van Italie. Tradioneel werden zelfs alleen maar citroenen gebruikt uit regio: Sorrento.