Waar drink je een Barolo bij?

Rundvlees, wild en stoofpotten zoals biefstuk, lamsvlees, kalfsvlees, konijn, wild zwijn en hert. Vis: Liever geen vis bij Barolo, daar blijft weinig van over met de krachtige smaak van Barolo, een lichtere rode wijn zoals een Bardolino kan wel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Wat eet ik bij Barolo?

Een aantal populaire (streek)gerechten die goed combineren met een Barolo zijn:
  • Brasato del Barolo: gestoofd rundvlees uit Barolo;
  • Wild en gevogelte: zoals duif of eendenborst;
  • Pasta met boter en truffel (witte of zwarte truffel);
  • Risotto met porcini of andere paddestoelen;
  • Gegrilde rib-eye of entrecôte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op artisanwines.nl

Hoe drink je een Barolo?

Decanteren: Voordat een fles Barolo gedronken wordt, kan deze het best eerst gedecanteerd worden in een decanteerkaraf. Een decanteerkaraf is een karaf die aan de onderkant zeer breed uitloopt zodat de wijn die daarin geschonken wordt voor een groot deel in aanraking komt met lucht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Waarom is Barolo zo duur?

Barolo komt uit een klein gebiedje rond het gelijknamige dorp in Piemonte, en wordt gemaakt van de nebbiolodruif. Er is weinig van, de wijngaarden in het gebied zijn kostbaar, de gebruikte techniek en de lange verplichte rijping in hout ook, dus de wijn is duur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnwagentje.nl

Hoe lang moet Barolo liggen?

Doordat een Barolo minimaal 38 maanden moet rijpen, waarvan 18 maanden op hout en een Riserva zelfs 62 maanden moet rijpen (waarvan eveneens 18 maanden op hout), duurt het even voordat een oogstjaar van deze Italiaanse wijn op de markt verschijnt. En dan nog is het de vraag wanneer de wijn op zijn best is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.be

Barolo: the 5 minute guide to an amazing wine

26 gerelateerde vragen gevonden

Wat kost een goede Barolo?

Wat is de prijs van een Barolo? Barolo is GEEN goedkope wijn, Een echte Barolo kost al gauw minimaal € 20,00 tot € 25,00 - ( En wil je dit bedrag niet uitgeven dan is mijn advies koop dan GEEN Barolo maar een andere mooie Italiaanse wijn, bijv. Een Chianti, of een Barbera of een Langhe Nebbiolo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Wat kost een fles Barolo?

U koopt bij ons al een echte Barolo voor net onder de € 25. Maar ook een Barolo van meer dan € 100. En een ruime keus aan Barolo's tussen deze 2 uitersten. Ontdek eenvoudig uw favoriete Barolo met onze proefdoos.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Wat is de beste Barolo?

DE TIEN BESTE BAROLO CRU'S VOOR U OP EEN RIJTJE
  • Barolo - La Morra - Elegant - Finesse.
  • Barolo - Monprivato - Finesse en lichte mineraliteit.
  • Barolo - Serralunga - Krachtig, mooie tannines, lang bewaarpotentieel.
  • Barolo - Monforte d'Alba - uniek terroir voor het maken van langlevende en volumineuze Barolo's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Hoe smaakt een Barolo?

De smaak van Barolo

Wijnen van Nebbiolo kenmerken zich door hoge zuren en tannines, maar met een flinke dosis fruit zoals kersen, pruimen en rode bessen. Wanneer de wijn is gerijpt op houten vaten, komen de aroma's van leer, drop, rozen en truffel naar voren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Wat is de beste Italiaanse wijn?

Eerder schreven we al een artikel over de beste Italiaanse wijnstreken. Komen de beste Italiaanse wijnen dan ook uit deze streken? Over het algemeen wel. Iedere wijnliefhebber kent toppers als de Barolo, de Barbaresco, de Amarone, de Suave, de Brunello di Montalcino en de Chianti.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ditisitalie.nl

Welke kaas eet je bij Barolo?

Kazen: Oude stevige (brokkel) kazen zoals Parmigiano Reggiano, Pecorino vecchio en Gouda, blauwader kazen zoals Gorgonzola, Danish blue en Castelmagno en kazen met een rijke smaak zoals Fontina en Boschetto al Tartufo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Wat eten bij Nebbiolo?

Wat eet je bij Nebbiolo wijn? De wijnen van Nebbiolo druiven hebben delicate aroma's, maar daarnaast stevige tannines en zuren. Door de zuurgraad kun je deze wijnen combineren met gerechten die dat ook hebben. Denk aan typische Italiaanse gerechten met tomatensaus, maar vergeet ook vooral de Aziatische keuken niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnspijs.nl

Waar Barolo proeven?

  • Antiche Cantine Marchesi Di Barolo. 521. ...
  • Cantina Francesco Borgogno. 182. ...
  • Cantina Giacomo Borgogno e Figli. 197. ...
  • Azienda Agricola G.D. Vajra, Barolo. 110. ...
  • L'Astemia Pentita. Wijnhuizen & wijngaarden. ...
  • Fratelli Serio & Battista Borgogno. Wijnhuizen & wijngaarden. ...
  • Enoteca Regionale del Barolo. 195. ...
  • Terre da Vino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tripadvisor.nl

Wat te eten bij een Brunello?

Brunello smaakt goed bij rood vlees, wildgerechten en gevogelte zoals fazant. Gerechten met truffel combineren ook goed met Brunello. De Toscaanse Pecorino kaas (met name de oudere) is de perfecte partner voor Brunello en ook parmezaanse kaas (liever Parmigiano-Reggiano dan Grana-padano) past goed bij Brunello.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Wat eet je bij een Amarone?

Voor gerechten met vlees past een Amarone wijn goed bij Rundvlees, wild en stoofschotels zoals biefstuk, paardenvlees, lam, kalfsvlees, konijn, wild zwijn en hert. Vis gerechten en Amarone is afgeraden. Ook zijn Amarone wijnen mooi te combineren met oude kazen zoals Parmigiano Reggiano, Pecorino vecchio en oude Gouda.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grandcruwijnen.nl

Wat eet je bij ripasso?

Probeer deze wijn eens bij een winters stoofpotje, (met gehakt), entrecôte met rode wijn-jus, Hertenbiefstuk met vijg, gevulde paprika's of pasta met een romig tomatensausje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn lijkt op Barolo?

Barolo, Barbaresco en Amarone worden ook wel de 'Bad Boys of Italy' genoemd. Zowel Barolo als Barbaresco worden van de Nebbiolo druif uit Noordwest Italië gemaakt. Barbaresco wijnen zijn wat eleganter met een hart van donker fruit, witte peper en mineralen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Waarom decanteren?

De reden om een fles wijn te decanteren is om droesem in de wijn te scheiden van de wijn. Droesem in een wijn is heel natuurlijk. Dit zijn kleine deeltjes die al die tijd aanwezig waren, maar na verloop van tijd samenklonteren en naar de bodem van de fles zinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnvoordeel.nl

Waar wijn kopen in Barolo?

De 'Strada del Barolo' route omvat vele lokale producenten/wijnboeren en er zijn ook veel lokale wijn winkels (Botteghe Comunali) met veel keuze en informatie, waaronder die in: Serralunga, Diano d' Alba, Castiglione Falletto, de coöperatieve wijnmakerij van La Morra, de Enoteca Wine shop van Grinzane Cavour (met een ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op campingviora.com

Hoelang blijft Barolo goed?

Goede jaren kun je gerust 30 jaar wegleggen (riserva's zelfs langer), mindere jaren kun je beter binnen 10 jaar drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Wat maakt wijn zo duur?

Ook of de druif met de hand of machinaal geplukt wordt, speelt een rol. "Met de hand plukken is beter voor de kwaliteit van de druiven, maar is - in ieder geval in veel landen in Europa - duurder. Omdat in landen als Chili, Spanje en Portugal de lonen relatief laag zijn, kunnen ze daar goedkopere wijnen produceren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Hoe lang kan Je Brunello bewaren?

Brunello kan lang bewaard worden, zeker een jaar of 25 (of meer) wanneer deze van een goed wijnhuis en een goed jaar is. Indien een wijn langer dan 5 jaar bewaard gaat worden dan is het wel verstandig om deze zo goed mogelijk te bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Wat is Primitivo voor wijn?

Denk aan wijnen van lokale druiven als negroamaro. Primitivo dankt zijn naam aan het feit dat de druif als eerste rijp is in de wijngaarden. Primitivus betekent namelijk in het Latijn: de eerste die rijp is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke druif is ripasso?

De wijn wordt gemaakt van een mix van de druiven Corvina, Corvinone, Rondinella of Molinara.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voordeelwijnen.nl

Welke wijn uit Piemonte?

Beroemd en befaamd is Piemonte vanwege rode wijnen als Barolo en Barbaresco die van Nebbiolo druiven worden gemaakt en van Nizza, Barbera d'Asti en Barbera d'Alba wijnen die van Barbera druiven worden gemaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margaretwines.com

Populaire vragen