Gebruik een sponsje, kwastje of je vingers om een paar druppels vloeibare highlighter over de rest van je make-up aan te brengen, of meng het door je foundation voor een all-over glow. Gebruik je vingers om de highlighter als het ware te laten versmelten met de rest van je make-up.
Je gebruikt hiervoor een poeder of crème die twee tinten donkerder is dan je eigen teint. Highlighten gebeurt dan weer met lichtere of glanzende tinten in crème- of poedervorm. Highlighten versterkt het contouren, laat je gelaatstrekken naar voren komen en geeft je een mooie, gezonde 'glow'.
Met een beetje highlighter aan de binnenkant van je ooghoeken laat je je ogen groter en frisser lijken. Je verdoezelt er makkelijk die paar uurtjes slaap te weinig mee. Vlak onder het bovenste puntje van je wenkbrauwboog. Ook weer om je blik open te trekken en je ogen optisch groter te laten lijken.
Aangezien concealers de huid nog meer uitdrogen zorg je dus best voor een goede hydratatie vooraf! Highlighter gebruik je dus om bepaalde zaken extra in de verf te zetten. Dit kan je bijvoorbeeld doen met je arcadeboog, jukbeenderen, neus, enz. Op bovenstaande figuur kan je zien waar je deze best aanbrengt.
Best kies je ongeveer 2 tinten lichter dan je natuurlijke teint. De gouden regel: een lichte huid staat het best met een ijzige, parelkleurige of lichtroze highlighter terwijl een gebruinde huid nog meer straalt met een bronzen, champagnekleurige tint.
Waar komt m'n blush? Een vuistregel uit de oude doos: glimlach naar jezelf in de spiegel, zodat de appeltjes van je wangen verschijnen. Op het bolle gedeelte van de wangen komt je blush. Werk de blush vervolgens uit richting de slapen of oren, afhankelijk van je gezichtsvorm en het effect dat je wil bereiken.
Altijd eerst foundation! Doe je eerst de concealer, dan smeer je het er immers zo weer af met foundation. Hetzelfde geld voor roodheid rond je neus of op andere plekken: éérst foundation om de boel 'rustiger' te laten ogen, zo zorg je er ook voor dat je niet te ver doorslaat met het wegpoetsen.
Highlighter als oogschaduw
Geen tijd om een uitgebreide oogmake-up look uit te werken, grijp dan naar je highlighter! Niet om je jukbeenderen te accenturen, maar gebruik je highlighter gewoon als oogschaduw. Door snel even wat highlighter op je oogleden aan te brengen, creëer je binnen no-time een stralende look.
Over het algemeen gebruik je twee kleuren om te contouren: eentje die lichter is dan je huid en eentje die donkerder is. De donkere kleur zou ongeveer twee tot drie tinten donker moeten zijn dan je huidskleur of foundation en om te highlighten ga je voor een kleur die een à twee tinten lichter is dan je basis.
Beste pen: Yves Saint Laurent Touche Eclat Miel Lumière
Hoewel hij ook geliefd is als concealer, staat de Touche Eclat formule van Yves Saint Laurent vooral bekend als highlighter. Deze penverpakking maakt hem erg gebruiksvriendelijk en makkelijk mee te nemen.
Kies voor een matte of satijnachtige oogschaduw en vermijd glanzende, metallic oogschaduw, die versterken juist rimpels en lijntjes. Gebruik ook geen crèmeachtige oogschaduw als die niet direct opdroogt, deze vult rimpels en lijntjes en gaat in de oogvouw zitten.
Concealers maskeren huidverkleuringen en puistjes. Ze maken huiddelen waar schaduw op valt lichter en werken samen met je foundation om een gelijkmatige, egale teint te creëren.
Een highlighter is make-up die vooral wordt gebruikt in de techniek 'strobing'. Hierbij wordt een spel van reflecties op het gezicht gespeeld, waardoor bepaalde belangrijke zones meer gaan stralen. De bedoeling van een highlighter is uw gezicht laten stralen.
'Een zuivere, goed gehydrateerde huid is een vereiste voor je met concealer aan de slag kan. Daarna breng ik een dun laagje primer aan om de hechting van het product te bevorderen. De lijntjes voorkom je door te kiezen voor een pro product met hoge pigmentatie waardoor je minder product moet plaatsen.
Soorten. Zoals de naam al zegt dient "foundation" "fond" als basislaag voor andere soorten make-up en zorgt het ervoor dat de huid er egaal in textuur en kleur uitziet en blijft zien. Foundation kan daarnaast ook zorgen dat een huid een iets lichtere of iets donkere tint krijgt.
Een primer als make-up product heeft dezelfde functie; het dient als de ondergrond voor de make-up. Het beschermt de huid en zorgt dat de make-up beter hecht en daardoor langer blijft zitten. Primers zien eruit als een stevige gel of crème en zitten meestal in een pompflesje of in een tube.
Breng eerst de blush aan en kijk dan waar je eventueel nog wat meer glans wil. Vervolgens kun je een vloeibare of een crème highlighter boven je blush aanbrengen, op de hoogste punten van je jukbenen. Maar denk ook eens aan wat glans in je cupidboog of de brug van je neus maar sla hierbij wel het puntje over.
Bij de meeste mensen zijn dit de kaak, de neus, jukbeenderen, en het voorhoofd. Houd bij twijfel de '3-vorm' aan. Begin met je voorhoofd, breng dat wat bronzing powder aan rond je jukbeenderen, en vervolgens op je kaaklijn. Geef tot slot je neusbrug ook nog even een lichte veeg.
Rouge (Frans voor rood) of blusher (blush is Engels voor blos) is een type make-up dat wordt gebruikt om het uiterlijk van een gezicht bepaalde accenten te geven. De kleur van deze make-up is meestal rood of een afgeleide kleur als roze of bruin. De rouge wordt vooral aangebracht op de wangen en jukbeenderen.
De primer breng je pas aan nadat je je dagcrème hebt aangebracht. Een dun laagje primer is al voldoende. Dit doe je afhankelijk van het soort primer met een kabuki kwast of gewoon met je vingers. De primer verspreid je over je gehele gezicht, inclusief rondom je ogen.
Het antwoord; eerst doe je de foundation én vervolgens de concealer. De foundation breng je aan met vingers of kwast, wat jij wilt, maar je vermijdt het gebied onder de ogen, want daar is een foundation vaak veel te zwaar voor. Nee, dan verwijs ik je toch echt direct naar de volgende stap.