Toiletafval gaat via buizen door het hele vliegtuig en wordt vervolgens opgevangen in een tank. Het afval wordt soms wel met 130 kilometer per uur weggesluisd. In de tank zitten chemische stoffen die de plas en poep afbreken. Zo past er meer in een afvaltank en verlicht het de stank.
Als je de wc doortrekt gaat je drol , met papier en water, naar een buis onder de grond.Dit is een rioleringsbuis.Daarna komt je drol aan op de rioolwaterzuivering. In Nederland zijn ongeveer 350 rioolwaterzuiveringen die het vieze afvalwater van alle Nederlanders weer schoon maken.
De vliegtuigen zijn voorzien van drie toiletten: één vooraan en twee achteraan.
U kunt dit eenvoudig oplossen door de positie van de vlotterarm op de klep af te stellen zoals hierboven is beschreven bij 'Waarom spoelt mijn toilet niet goed door? – onvoldoende water'. Heel soms wordt het probleem veroorzaakt door een lekkende klep.In dat geval moet u de klep vervangen.
Bij bijna elke persoon die een westers dieet volgt, zijn de afvalproducten zich langzaam aan het ophopen in het lichaam, in het lichaamsvet, in de spieren, de organen, bijna overal in. Naar schatting heeft de gemiddelde westerling maar liefst 3 tot 4,5 kilo giftig fecaal afval (ontlasting) in zijn darmen.
Drijvende ontlasting is ontlasting dat blijft drijven in de W.C. Vaak is er niets ernstigs als je je Number Two nog ziet drijven in het toilet. Het kan echter wel een signaal zijn van met name verteringsissues, zoals een verminderde aanmaak van spijsverteringsenzymen door de lever en de alvleesklier.
Ontlasting moet verplaatst worden, want als het allemaal op een plek zit wordt het vliegtuig instabiel." Vliegtuigen slaan alle ontlasting daarom op in tanks, die op het vliegveld worden geleegd. "Het kan zijn dat die niet goed dicht zaten, waardoor er een stukje drol uitviel".
NIET NAAR HET TOILET GAAN
Naar het toilet gaan op een vliegtuig is misschien geen aangename ervaring, maar ophouden is ook niet gezond. Urine die te lang in je baas blijft zitten kan namelijk een infectie veroorzaken.
Als je je ontlasting langdurig ophoudt, kan dit leiden tot harde en pijnlijke ontlasting. En kan het vervelende buikklachten geven. Daardoor ga je dus nog minder graag naar de wc. Een keer ontlasting ophouden is natuurlijk niet zo erg.
Dat kan leiden tot constipatie, en op termijn kan het zelfs leiden tot chronische constipatie. Door je stoelgang regelmatig op te houden, blijven sommige van die hard geworden restjes namelijk achter in je darmen. Dat kan de dikke darm uitrekken en de kring- en buikspieren flink in de war brengen.
Volgens artsen en wetenschappers is dat ook een prima vuistregel: als je tussen de drie keer per dag en drie keer per week poept, is dat in principe gezond. Het aantal kan dus per persoon flink verschillen. Andere studies naar de stoelgang bevestigen deze 'regel van drie'.
Vermijd keuken, toiletten en gangplaats
Vermijd op een groot vliegtuig om vlakbij de toiletten en/of keuken te gaan zitten want daar is er altijd wel wat beweging en rumoer. Bovendien kun je daar gehinderd worden door passagiers die staan te wachten tot het toilet weer vrijkomt.
Het beste moment om naar de wc te gaan bij obstipatie is vlak na de maaltijd. Dan maak je gebruik van de, moeilijk woord, gastrocolische reflex. Oftewel, als je eet, gaan je darmen die voeding lekker kneden, ze zijn meteen actief. Daar maak je handig gebruik van door na een kwartier zo ongeveer naar de wc te gaan.
Gewoonlijk 4 piloten. Vermits één cockpitbemanning altijd uit 2 piloten bestaat, heb je voor langeafstandsvluchten 2 bemanningen nodig. Net als mensen uit andere beroepen hebben piloten recht op een urenmaximum dat zij niet mogen overschrijden.
"Tien uur is de uiterste grens”, zegt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV).
Wat is het snelste passagiersvliegtuig? Het snelste passagiersvliegtuig ter wereld is momenteel de Boeing 747-8i, met een topsnelheid van ongeveer 1.062 km/u. De gemiddelde snelheid van een gewoon passagiersvliegtuig is daarentegen maximaal 900 km/u.
Met hun pootjes vol bacteriën wandelen ze namelijk net zo lief over jouw ontbijt heen. Bovendien poepen en plassen ze ook nog eens overal waar ze landen. Maar hoe gevaarlijk is dat nou eigenlijk voor je gezondheid? Vliegen leggen hun eitjes in rottend materiaal en uitwerpselen.
Wat is diarree? Als u diarree heeft, heeft u last van dunne en/of waterige ontlasting. Het wordt meestal veroorzaakt door een infectie die ontstaat door een virus of bacterie. Door die infectie is uw darmwand ontstoken en hierdoor neemt het minder vocht op.
Drink extra vaak, zodat u niet uitdroogt. Drink bijvoorbeeld elke keer een glas water, thee of bouillon nadat u diarree had. Diarree gaat meestal vanzelf over binnen 1 week. Bel de huisarts of huisartsenpost bij koorts of klachten van uitdroging.
Diarree is dunne ontlasting (poep). De poep is zo dun als pap, of zelfs als water. Je moet vaak en snel naar het toilet. Diarree gaat vaak samen met buikpijn en buikkrampen.
De stoelen achterin
Vroeger op de basis of middelbare school en nu misschien nog steeds wilde je altijd achterin zitten. Maar in het vliegtuig moet je dit echt niet willen. Nu vraag je jezelf misschien af waarom? Het is namelijk zo dat de stoelen achterin het vliegtuig een ingreep zijn op jouw privacy.
Om zo weinig mogelijk last te hebben van turbulenties, moet men dicht bij de vleugels zitten, want op die plek is het vliegtuig het meest stabiel. Om bij de eersten te zijn bij het verlaten van het vliegtuig, zit u best links vooraan.
De veiligste plek om te zitten
Uit die analyse blijkt dat mensen die achterin het vliegtuig zitten de kleinste kans hebben dodelijk gewond te raken bij een crash. Daarna komt het gedeelte voorin en als laatste het middelste gedeelte van het vliegtuig. Hier zit je ook het dichtst bij de motoren.
Het merendeel poept één à twee keer per dag, maar er zijn ook aanzienlijke minderheden die wat minder vaak of juist vaker het toilet bezoeken. 'De frequentie van de ontlasting zegt weinig over de gezondheid', zegt Soesma Jankipersadsing, eerste auteur van het artikel.