Een buffet is een manier om aan gasten eten aan te bieden. Er staat een tafel met allemaal verschillende hapjes in een centrale ruimte. Iedereen loopt met een bord langs de tafel(s) en schept het eten op. Als het bord vol is, gaat men dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen.
Er zijn op een buffet altijd populaire gerechten (stokbrood met kruidenboter en de salades, saté met pindasaus, gehaktballetjes en kippenpootjes en de duurdere vissoorten) waar mensen zich vol aan eten. De minder populaire moet je dus in niet te grote hoeveelheden maken.
In vroegere dagen werd een walking dinner ook wel een lopend buffet genoemd. Een walking dinner is een diner waarbij de gasten vrij zijn om rond te lopen terwijl zij genieten van de geserveerde gerechten en het gezelschap.
Wat kost een buffet voor 50 personen? De kosten van een buffet variëren tussen de €775 en €1100. Bekijk hier welk buffet je aanspreekt.
De totaalprijs zal afhankelijk zijn of je voor een getimede / bereide maaltijd gaat of voor een uitgebreid buffet kiest. Over het algemeen kun je zeggen dat de kosten ergens tussen de € 3.000 en € 5.000 liggen.
Wat is een hapjes buffet? Een hapjes buffet is geen bittergarnituur, maar het zijn echt kleine gerechten op kleine bordjes zoals een mini carpaccio, een spies met kipsaté of een proeverij van diverse wraps. Het aanbod van een hapjesbuffet verschilt per cateraar en je kunt specifieke wensen doorgeven.
Hoeveel reken je per persoon bij een buffet? Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon.
Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade. Gebruik kleine flesjes saus in plaats van grote potten.
250 gram koude schotel per persoon. Gegarneerd met sla, zilver ui/augurk, ei, tomaat, crispy salade en druiven.
Een brunch is een maaltijd die de overgang maakt tussen een ontbijt en een lunch. Dus moeten de twee factoren: zowel ontbijt als lunch aanwezig zijn. De trend van de laatste jaren is dat de brunch eerder een eenvoudig buffet geworden is waarbij weinig van het ontbijt nog te bemerken is.
Hoeveel gram per persoon buffet? Voor een buffet rekenen wij altijd circa 500 gram (warm) eten per persoon. Dit aangevuld met 250 gram salade en dan nog stokbroden en ander lekkers eventueel.
Hoeveel huzarensalade heb je nodig per persoon? Bij een BBQ of gourmet heb je aan 200 gram huzarensalade per persoon al voldoende.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Hoeveel heeft u nodig? Per persoon een 7-tal kroketjes.
Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon.Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Er worden, vaak tijdens de lunch, kleine hapjes gegeten. In het enkelvoud heet zo'n hapje tapa en in meervoud wordt dat tapas. Eigenlijk is tapas dus de Spaanse borrel. Je ziet het in Nederland ook regelmatig voorbij komen bij restaurants.
Een buffet
Reken erop dat de meeste mensen eerder vlees dan vis zullen kiezen. Voorzie 250 g vlees en 150 g vis per persoon, aangevuld met groenten, salades en brood volgens de hoeveelheden hierboven.