Den Dolder, 1 februari 2015 - Yillys Food Concepts B.V., het bedrijf achter merknaam
Yildriz is een Nederlandse merknaam van mayonaise en andere sausen. Het lijkt een Turkse merk, maar het is sinds 2008 door Bram Muilwijk in de markt gezet. Samen met zijn vrouw en kinderen zette hij aanvankelijk een klein bedrijfje op, dat al snel bekend werd. Ze begonnen met sambalsaus.
Yildriz is echter onderdeel van het oer-Hollandse familiebedrijf Remia.
Wist je dat? De naam Remia staat voor De Rooij's Elektrische Melangeer Inrichting Amersfoort. Oprichter Arie de Rooij begon namelijk in 1925 met het melangeren van margarine. Remia nog steeds een 100% familiebedrijf is.
Remia is een Nederlandse fabrikant van margarines, vetten, dressings en sauzen uit Den Dolder.
Yildriz Sambalsaus is lekker pittig van smaak en onweerstaanbaar bij frites, kapsalon of Turkse pizza.
Ben Cohen is een begrip in Amsterdam en niet zonder reden. De geboren Israëliër is namelijk de uitvinder van de knoflooksaus zoals wij die kennen en de reden dat wij massaal knoflooksaus op ons broodje shoarma eten!
Als oorsprong van het gewas geven de boeken China op. Daar komt dan nog steeds, blijkt in supermarkten, onvoorstelbaar veel knoflook vandaan.
Knoflook (Allium sativum) is een bolgewas en broertje van de ui, bieslook, sjalot en prei. Oorspronkelijk was knoflook inheems in Centraal Azië, maar zijn faam als voedingsmiddel en medicinaal kruid verspreidde zich snel over de toen bekende wereld.
Er zijn vermeldingen van knoflook gevonden in India, minstens van 3000 BC en uit China van rond het jaar 0 en misschien al van 2000 BC. De duizenden jaren van handel en uitwisseling hebben knoflook gebracht tot over een groot deel van de wereld. Ook Westwaarts kwam de knoflook via Rusland tot in Duitsland.
Doordat de saus van verse tomaten wordt gemaakt, is deze niet echt ongezond te noemen. Ook de groenten die erop zitten, zijn uiteraard gezond. Een belegde Turkse pizza is dus gezonder dan een naturel. Eet je vaak Turkse pizza in combinatie met knoflooksaus, dan ben je echter niet zo gezond bezig.
Het Turkse streetfoodgerecht lahmacun staat in ons land bekend onder de naam Turkse pizza. Deze snack is een Midden-Oosterse allemansvriend en bestaat uit een dunne ovale deegbodem belegd met een pittige lams- of rundergehaktmix die wordt gebakken in de hete oven.
Halal is namelijk ook gezond, er zit beduidend minder vet en zout in. We gebruiken alleen kip- en rundvlees. Verder doen we de naam van ons concern eer aan. We gebruiken dus alleen maar pure ingrediënten gebruiken we en daar doen we geen concessies in.
Turkse pizza is een dunne pizza belegd met een pittige rode saus en lams- of rundergehakt. Hij heeft een dunnere bodem dan de Italiaanse pizza. Ook heeft het alleen een laag saus en wordt de pizza niet afgetopt, en al helemaal niet met kaas.
Beschrijving. Lahmacun heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven.
Volgens onze Turk spreek je lahmacun uit als la-ma-tjoen.
Een dürüm met döner (dürüm döner) is een populair gerecht in Turkije, maar ook in veel Westerse landen. Lahmacun (afgeleid uit het Arabisch: لحم بعجين, lahm bi `adjien; vlees op deeg), ook wel de Turkse pizza genoemd, is een traditioneel oosters gerecht van Arabische origine. Het heeft een typisch pikante smaak.
Lahmacun = lahmacun (afgeleid uit het Arabisch: لحم بعجين, lahm bi `adjien; vlees op deeg), ook wel de Turkse pizza genoemd, is een traditioneel oosters gerecht van Arabische origine. Het heeft een typisch pikante smaak.
Er zitten 1184 kilocalorieën in 1 portie (440 gram) kapsalon. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kapsalon'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Het gezondst is een pizza zonder vet vlees en een veelvoud aan druipende kazen. Zo zijn vegetarische pizza's bijvoorbeeld bijna altijd lager in calorieën. Denk aan varianten met paprika, champignons, tomaat en artisjok.
Plaatselijke toepassing kan brandwonden veroorzaken: in de literatuur zijn enkele gevallen gerapporteerd. Knoflook (vooral verse) is giftig voor honden en (vooral) katten. In Rusland wordt knoflook ook wel 'penicilline voor de armen' genoemd. Knoflook wordt ook gebruikt als afrodisiacum.
Knoflook is absoluut gezond en bevat heel wat vitamines en mineralen. Het bevat onder andere vitamine A, vitamine B1, vitamine B3, vitamine B5, vitamine C, mangaan, seleen, fosfor, koper en calcium. Bovendien is het ook arm aan calorieën, dus je kan er lekker veel van gebruiken.
Is te veel knoflook goed? Nee, het is niet aan te raden om meer dan drie knoflookteentjes per dag te eten. Een gevolg van een teveel aan knoflook kan bijvoorbeeld duizeligheid vanwege bloedarmoede zijn, of dat rode bloedcellen aangetast worden.