Doordat de wandpanelen slechts 3mm dik zijn, is het uitermate geschikt om over bestaande tegels te plaatsen. Het is echter ook mogelijk om de wandpanelen in een nieuwe badkamer te plaatsen doordat het geschikt is voor diverse ondergronden als gipsplaten, metsel- en pleisterwerk.
Beton Cire hechtlaag voor op tegels
Plaats de Beton Cire hechtlaag over de hele tegelwand en je hebt gegarandeerd een goede hechting op de tegels of andere gladde ondergronden. De badkamer renoveren zonder sloopwerk begint bij deze hechtlaag.
Behang in de badkamer - het waterdichte alternatief
Er zijn speciale achtergronden die bestand zijn tegen vocht, stoom en hoge temperatuurschommelingen. U hoeft uw oude wandtegels niet te verwijderen. De achtergronden kunnen eenvoudig over de tegels worden geplakt.
De kosten hiervoor lopen uiteen van € 2.500,- tot € 6.500,- De wandpanelen die voor deze renovatie worden ingezet kunt u ook zelf plaatsen en direct inkopen bij XXL Direct, waardoor u honderden tot duizenden euro's bespaart!
Waarom wandpanelen in de woonkamer? Wandpanelen geven je woonkamer een warme en sfeervolle uitstraling. Naast de stijlvolle look, zorgen wandpanelen voor een veel betere akoestiek.
Wandpanelen zijn dus panelen gemaakt van verschillende materialen. De panelen hebben vaak aan de achterkant een plakrand waardoor je ze gemakkelijk kan ophangen aan de muur. Ook zijn wandpanelen gemakkelijk te bestellen en vervolgens zelf te zagen.
Eenvoudige snelle montage
In tegenstelling tot traditionele opbouwmethoden met meerdere componenten, bestaan de geïsoleerde sandwichpanelen uit één enkelvoudig component. De panelen zijn snel en eenvoudig te installeren met behulp van mechanische hefapparatuur en een installatieproces met enkelvoudige bevestiging.
Gipsplaten worden veelvuldig gebruikt voor het bekleden van wanden en plafonds in de woning en utiliteitsbouw. Gipskartonplaten kunnen daarbij ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer toegepast worden.
Vochtwerend: vochtwerende gipsplaten zijn de beste keuze in natte ruimtes. Gebruik ze om je badkamerwand mee te bekleden of zelfs als ondergrond voor de tegels in de douche of omkadering van het bad. Ook in de keuken zijn deze platen, te herkennen aan hun groene kleur, erg geschikt.
Tegelstickers zijn eigenlijk normale stickers, die je over bestaande tegels kunt plakken – een ideale oplossing als je bijvoorbeeld heel eenvoudig en goedkoop een bestaande betegelde muur in de badkamer, keuken of toilet een andere look en feel wilt geven.
Bijna alles in je badkamer kun je wrappen. Denk aan wanden, tegels, spiegels en je badkamermeubel. De hoge kwaliteit van het materiaal dat bij een interieurwrap gebruikt wordt, maakt dat de folie ook in vochtige omstandigheden goed blijven zitten.
Beton ciré over tegels: eenvoudig aanbrengen
Renoveer de ruimte met beton ciré! Een beton ciré badkamer geeft direct een luxe en veelzijdige uitstraling. De beton ciré van Betonlook 123 is eenvoudig over tegels aan te brengen. Zo hoef jij niet alle tegels er uit te breken, wel zo handig!
Geen zin om dure tegels te laten zetten? Gebruik tegel plakfolie! Plakfolie met tegeltjes is veel goedkoper, het is eenvoudig zelf aan te brengen en mocht je erop uitgekeken zijn, dan haal je het folie er zo weer af.
Als je je tuin verandert en geen zin meer hebt in de oude tegels, dan zou je simpelweg het legpatroon kunnen veranderen om ze een nieuwe uitstraling te geven. Grote betontegels combineren bijvoorbeeld mooi met kleine tegels, zoals klinkers en trommelstenen. Grindtegels kun je omdraaien.
MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Dit kan een kast, een wand of een gehele ombouw zijn. Met deze vochtwerende variant is het meubel ook geschikt in de badkamer, garage of keuken.
Voor het aanbrengen van de panelen is het belangrijk de montagekit op de randen en het midden van het wandpaneel aan te brengen. Druk het wandpaneel stevig op zijn plek en zorg er nogmaals voor dat deze perfect recht zit. Meet het tenslotte na met liniaal en waterpas zodat je volkomen overtuigd bent.
Je kunt de houten panelen verlijmen met high tack polymeer of vastzetten met een tacker (1.2 mm dikke nagels x 30-55 mm, afhankelijk van decor type/dikte). Laat de houten wandpanelen 1 week acclimatiseren voor je ze gaat bevestigen. Houd boven en onder 10 mm ruimte vrij zodat de panelen kunnen uitzetten.
Vocht achter coating en zinklaag
De kopzijde van een sandwichpaneel heeft altijd een gezaagde kant. Daar is zowel de coating als ook de zinklaag op de staalplaat onderbroken en komt dit in contact met water. Zo kan de staalplaat gaan roesten achter de coating en zinklaag.
Concreet, stel dat de sandwichpanelen een Rd-waarde hebben van 4 m²K/W, dan mag aan de binnenzijde nog isolatie aangebracht worden van +/- 2 m²K/W. Dat komt overeen met 6 tot 8 cm minerale wol of houtwol. Deze isolatie uit minerale wol of houtwol zal dan zorgen voor een betere akoestische prestatie van het dak.
De meeste sandwichpanelen voor het dak hebben een dikte van 30 mm of 40 mm, maar ze zijn er zelfs in een dikte van 20 mm!