Het is belangrijk om de slaapplekken, manden en matten regelmatig schoon te maken door ze uit te kloppen en te wassen op 60 graden Celsius. Vlooien en de eitjes zullen deze behandeling niet overleven. Ook in de zon hangen is een mogelijkheid.
Heet wassen
Mocht het materiaal deze hitte niet aankunnen, was dan op 50 of op 60 graden. De eitjes en larven van vlooien overleven niet bij zulkehoge temperaturen, waardoor de eitjes en de larven van vlooien doodgaan. Was ook kussens van de bank, kleden of tapijten.
Schoonmaakazijn doodt de vlooien en kan dus wel worden gebruikt voor het dweilen van de grond. Was oppervlakten waar uw hond of kat gebruik van heeft gemaakt, zo heet mogelijk. Hondenmanden, kattenkleden en andere kussens waar uw hond of kat geregeld op ligt, moeten zo snel mogelijk zo heet mogelijk gewassen worden.
Zout op het huisdier zelf strooien helpt ook. Zorg er wel voor dat je huisdier geen wondjes heeft, want daar brandt het zout op. Zet 's avonds een schaal water neer met een scheut afwasmiddel erin en/of azijn. Plaats een waxinelichtje erin en de vlooien zullen eropaf komen, erin springen en verdrinken.
Zout. Net als zuiveringszout is gewoon zout ook een goede natuurlijke manier om van vlooien af te komen, in combinatie met stofzuigen. Zout werkt als uitdroger, waardoor het helpt om van volwassen vlooien af te komen.
Een wasbeurt op 60 °C doodt de vlooienlarven. Kam je huisdieren regelmatig met een ijzeren vlooienkam. Kom je vlooien tegen, leg ze dan in een bakje water met wat afwasmiddel. Geef je huisdier (in overleg met de dierenarts) preventief antivlooiendruppels, zodat eventuele vlooien zich niet meer voort kunnen planten.
Gaan vlooien vanzelf dood? Een volwassen vlo gaat vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen.
Houd er wel rekening mee dat vlooien op je huid of in je kleding kunnen gaan zitten en zo als het ware met je meeliften.
Je huisdier kan zo'n spring-in-het-veld mee hebben genomen en dan heb je de poppen aan het dansen. De vlo nestelt zich achter de plinten, maar kan ook in je bank een heerlijk plekje hebben gevonden. Dit vraagt om een goede aanpak. Graag geven wij het juiste advies voor vlooien verwijderen uit de bank.
Met VECTRA® 3D en VECTRA® Felis worden vlooien binnen twee uur gedood. Het zogenaamde anti-feeding effect treedt zelfs binnen vijf minuten op. Met het anti-feeding effect bedoelen we de tijd die nodig is om ervoor te zorgen dat een vlo niet meer wil (of kan) bijten.
Gaan vlooien vanzelf dood? Een volwassen vlo gaat vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar.
Zolang er een huisdier in de buurt is, zul je niet gauw last hebben van vlooien in bed. Als je hond of kat wel eens op je bed springt of zelfs slaapt en hij/zij heeft vlooien, dan kan het wel zijn dat er eitjes in je bed vallen. Omdat een bed warm en wat broeierig is, kunnen die eitjes zich ontwikkelen.
De ideale temperatuur voor vlooien ligt tussen de 21 graden en 29.5 graden Celsius. Volwassen vlooien gaan dood bij temperatuur onder -1 graden Celsius. Bij 3 graden Celsius kunnen ze 10 dagen overleven.
Vlooien houden van donkere, droge en warme plekken, wat in huis neerkomt op hondenmanden, meubels en je bed (als je honden daar slapen).
Vlooien kunnen zich overal in uw bed bevinden, maar de insecten zitten meestal niet in nachtkastjes. De vlooien kunt u het beste herkennen aan zwart gekleurd vuil of bloedvlekken op uw beddengoed. Verder kunt u de vlooien, roodbruine ovale insecten, zien springen.
De eitjes van vlooien
Vlooien leggen hun eitjes op het lichaam van uw huisdier. Maar deze zullen niet daar blijven liggen. Eitjes vallen gemakkelijk uit de vacht en raken verborgen in het tapijt, de vloerbedekking, beddengoed of spleten tussen vloerdelen.
Met een omgevingsspray sprayt u een vloeistof in de omgeving en op oppervlakten om de vlooien te doden. Bij het gebruiken van een omgevingsspray is het belangrijk dat u eerst stofzuigt en daarna sprayt.
Van vlooien in bed kun je ook afkomen door je beddengoed geregeld, één keer per week is voldoende, op een hoge temperatuur te wassen. De meest ideale temperatuur om het linnengoed te wassen, is minimaal zestig graden Celsius. Vlooien, vlooieneitjes, poppen, mijten en larven overleven dit zeker niet.
Hoe bestrijd ik vlooien bij mijn dieren? Het grote probleem is dat als je één vlo ziet je er uit van kan gaan dat er vele tot zeer vele eitjes aanwezig zijn in je huis.Deze eitjes gaan zich gedurende de komende 5-6 maanden ontwikkelen tot een volwassen vlo en dieren bespringen die langskomen.
Was al het beddengoed in de wasmachine op een temperatuur van tenminste 60 graden.Vlooien, eitjes, larven en poppen zullen dit niet overleven.
Insectenspray of -poeder is het beste middel om vlooien effectief te bestrijden. Spuit of strooi het middel op plekken, in naden en kieren, waar vlooien zich schuil houden en ze eitjes hebben gelegd. Wanneer de vlooien in aanraking komen met het bestrijdingsmiddel droogt hun huid op en gaan ze dood.
Zout strooien tegen vlooien
Het zout zorgt er namelijk voor dat niet alleen de eitjes, larven en vlooien aan de oppervlakte uitgedroogd raken, maar ook de vlooien die diep in het vloerkleed zitten. Vervolgens stofzuig je alle plekken grondig waar je zout hebt aangebracht.
Vlooieneitjes en vlooien zijn niet bestand tegen hoge temperaturen. Daarom is het raadzaam om dekens, knuffels, manden en alle andere voorwerpen waar je huisdier graag op ligt in de wasmachine te wassen op minimaal 60 graden, maar het liefst op 90 graden.
De geur van azijn zal de vlooien wegjagen, maar niet doden.