Nee, borsten worden niet groter door seks, behalve als je erdoor zwanger wordt. Zwangerschapshormonen zorgen er wel voor dat je borsten groeien. Daarnaast groeien borsten door groeihormonen en vrouwelijke hormonen. Je zit nog in de puberteit dus volop in deze fase.
Je borsten worden groter.
Ben je onzeker over je kleine borsten? De natuur helpt je een handje: wanneer je sex hebt worden je borsten namelijk groter. Dit komt doordat het weefsel in je borst opzwelt wanneer je opgewonden bent. Hierdoor worden je borsten soms wel 25% groter.
Zodra we opgewonden raken worden de hormonen oxytocine en vasopressine in hoog tempo aangemaakt. Deze stoffen zorgen ervoor dat de partners zich verbonden voelen, wat uiterst belangrijk is in een gezonde relatie. Oxytocine heeft ook een rustgevende werking. Dat is de reden dat je na seks snel in slaap valt.
Je kan meer aankomen
Door het hebben van seks wordt het hormoon testosteron geproduceerd, die je workouts verbetert en je metabolisme een boost geeft.
In de eikel en clitoris komen allerlei zenuwuiteinden samen. Daardoor zijn ze allebei heel gevoelig. Als je al in die spanning van de seks zit, kan je uit reflex zo'n schokkende beweging krijgen.
Door seks maakt je lichaam het hormoon oxytocine aan (ook wel het knuffelhormoon genoemd). Dit hormoon zorgt voor een gevoel van vertrouwen, hechting en verbondenheid. Rondom de bevalling maken vrouwen extra oxytocine aan, zodat ze zich extra aan hun kind gaan hechten.
Wanneer je tot een hoogtepunt komt en een heel overweldigend orgasme krijgt, kan huilen een vorm zijn van hoe je energie en spanning loslaat. Dit komt vooral door de hoeveelheid hormonen die loskomen tijdens de seks. Dit gevoel is meestal nog heftiger wanneer je ”echte” gevoelens voor elkaar hebt.
Gelukkig is er geen reden tot paniek, want het is volkomen normaal! Het orgasme werkt op wonderbaarlijke manieren, daarom kunnen we er dus ook maar geen genoeg van krijgen. En het trillen van je benen is eigenlijk een vorm van bevrijding voor je lichaam na seks.
Zoals geleerden zeiden: "Tranen zijn geen teken van zwakte, maar een teken van kracht." De vocht die uit onze traanbuisjes komen verzorgen onze oogleden en oogballen. Traanvocht zorgt er ook voor dat onze slijmvliezen niet uitdrogen. Als we niet huilen dan zien we ook veel slechter, of helemaal niet!
Nu is daar op zich niks mis mee, als het een weloverwogen keuze is. Het is niet verboden om iets op te geven. En we leven gelukkig in een tijd en maatschappij waarin de meeste mensen zelf kunnen bepalen of ze seks hebben en met wie. Een leven zonder seks zal je niet per definitie ongezond maken, of neurotisch.
Net als in eerder onderzoek bleek ook uit Fishers experiment dat mannen vaker aan seks denken: gemiddeld 34 keer per dag, terwijl de teller bij vrouwen op negentien keer bleef steken. Maar, ontdekte Fisher, mannen denken niet alleen vaker aan seks, maar ook aan eten en slapen.
Regelmatig seks hebben heeft veel voordelen. Het vermindert namelijk stress, bevordert de verbinding met je partner en verhoogt zelfs het gevoel van eigenwaarde. Hoewel je minder slaap krijgt, heeft het eigenlijk geen nadelen om elke dag seks te hebben.
Minder seks = meer kans op gezondheidsrisico's
Uit een ander zoek naar de gezondheid van mannen bleek dat het risico voor hartziekten met vijftig (!) procent hoger is bij mannen die één keer of minder per maand seks hebben in vergelijking met mannen de ten minste twee keer per week seksen.
Net als in andere leeftijdscategorieën vinden mannen tussen de 55 en 79 jaar seks vaker belangrijker dan vrouwen. Het belang dat mensen aan seks hechten, neemt iets af met het ouder worden, maar neemt na 55 jaar vrijwel niet meer af. Wat is belangrijker: lust of intimiteit?
Een antwoord op de vraag 'hoe lang is te lang? ' is verschillend per persoon. Vaak wordt het antwoord helder in een relatie, waarvan een van de twee mensen laat blijken behoeften te hebben aan een potje seks.
Deze ontwikkeling geldt voor alle type seksuele handelingen. Zo heeft de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap gehad op de gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Vijf jaar eerder, in 2012, was dat 17 jaar. De helft van de jongeren tongzoenden voor het eerst op de gemiddelde leeftijd van 15,4 jaar in 2017.
Mannen hebben meer kans op erectieproblemen
Als mannen een langere tijd geen seks hebben gehad, kan een gevolg zijn dat ze erectieproblemen krijgen. De onderzoeken richten zich vooral op oudere mannen, maar ze concluderen allemaal dat regelmatig van bil gaan een positief effect heeft op de erecties van een man.
Onzekerheid is normaal
Seks is een beetje zoals fietsen, stelt professor seksuologie Paul Enzlin van de KU Leuven. Je verleert het niet. “Maar onzekerheid is, als het een tijdje geleden is, heel normaal. Het is niet omdat je weet wat er kan gebeuren, dat je je niet afvraagt hoe het zal zijn en of je het goed doet.
De waarheid is dat je geen exact getal kan koppelen aan de maximale duur van droog staan voor mannen. Sommige mannen kunnen jaren zonder seks, terwijl anderen zich al zenuwachtig gaan voelen na zeven dagen.
De gemiddelde Nederlander sekst naar eigen zeggen zo'n twee keer per week. En dan niet even snel tussendoor, hè? Nee hoor, als we seksen, dan houden we dat zo'n twintig minuten vol. Voor- en naspel niet eens meegerekend!
Wat betekent het als de seks in een relatie afneemt of stopt? “Hoewel het in sommige gevallen zeker iets kan zeggen over de relatie, is het niet erg als een koppel weinig of geen seks heeft. Als het voor jou en je partner geen probleem is, dan is het ook écht geen probleem.
Monogame of vaste relatie
Er is emotionele en seksuele exclusiviteit, wat betekent dat de partners elkaar trouw zijn. Je hebt geen seks of liefdesrelatie buiten je relatie.
In heteroseksuele relaties korter dan een jaar heeft 86 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks; bij de vrouwen is dat 79 procent. Na vijf jaar relatie heeft 70 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks en nog maar 29 procent van de vrouwen.
Dat begint met het versieren -de paringsrituelen - en gaat door tot en met het naspel. Aanraking, opwinding en penetratie zijn universeel. Maar wat er daarnaast, daarvoor en daarna gebeurt, kan nog wel eens verschillen. Het seksuele gedrag van de mens is namelijk voor een groot deel cultureel bepaald.
Vrouwen denken gemiddeld 18,6 keer per dag aan seks, iets minder dan een keer per uur. Ook als het op slapen en eten aankomt, zijn mannen sneller afgeleid: mannen denken gemiddeld om de 38 minuten aan eten en om de 33 minuten aan slaap, terwijl vrouwen elke 62 minuten aan eten en elke 72 minuten aan slaap denken.