Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
PAS OP MET WATER
Wanneer je lang achter elkaar met je handen in het water zit, bijvoorbeeld tijdens afwassen, zwemmen, douchen of in bad gaan, veranderen je nagels van vorm.
Ja, met gel-, acryl- en harsnagels kun je bijna alles doen, doe alleen bij het gebruik van agressieve schoonmaakproducten even huishoud- of latex handschoenen aan. Je kunt er dus mee in chloor- en zeewater. Plaknagels zijn veel kwetsbaarder, maar gaan er ook niet af door zeewater, wel door stoten of blijven haken.
Waarop letten? Laat kunstnagels nooit in aanraking komen met agressieve chemische producten zoals terpentijn, chloor en schoonmaakproducten. Draag bij voorkeur handschoenen bij het afwassen of schoonmaken. Breng dagelijks een nagelriemolie op je kunstnagels aan om ze soepel en mooi te houden.
Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl. Ook zijn ze iets zachter en buigzamer, waardoor ze minder snel breken. Daarnaast hebben gelnagels een glanzend oppervlak en heeft het zetten van gelnagels een wat minder penetrante geur.
Hoe lang blijven gelnagels zitten? Net als bij acrylnagels, blijven gelnagels zo'n drie tot vier weken zitten. Daarna kun je ze eventueel laten bijvullen of laten verwijderen in de salon.
Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton. Wip nooit een gelnagel af, want dit kan je natuurlijke nagels enorm beschadigen. De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst, vooral als je geen vijl ervaring hebt.
Gelnagels hebben een langere levensduur, omdat ze flexibeler zijn en daarom minder snel afbreken. Gelnagels zijn meestal glanzender dan acrylnagels. Om de nagels te laten verwijderen, ga je in principe naar je nagelsalon, maar je kunt ze ook zelf verwijderen.
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.
Voor een optimale hechting van de gel nagellak met de natuurlijke nagel hebben wij de volgende tips van de professionals; # Zorg ervoor dat je minimaal een uur voordat je gaat lakken niet in aanraking met water bent geweest. # Ben je in bad of onder de douche geweest?
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn: Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel. Foute toepassing van de producten. Te veel vijlen van de nagelplaat.
Hoe af te weken:
Laat de nagels minimaal 10 minuten in het badje, De gellak word nu langzaam zacht en lost op. en haal de volgende vinger eruit om deze nagel te behandelen met het bokkenpootje. en kun je weer opnieuw beginnen met afweken.
Ga vooral niet knippen, want dan is de kans groot dat je nagels zullen barsten. Gebruik ook geen metalen vijl. Deze zijn niet echt geschikt om een kunstnagel te vijlen én er ontstaat veel sneller hittevorming bij het vijlen. Een kartonnen vijl is dus de methode.
Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
Onze expert Stefanie heeft een tip voor je hoe je op een veilige manier van je gelnagels afkomt: "Om de natuurlijke nagel te beschermen, kun je je gelnagels gewoon laten uitgroeien - je hoeft alleen de nagel in te korten, de rest laat je zoals hij is.
Wanneer de gel helemaal is uitgegroeid kun je de natuurlijke nagels vijlen met een glazen vijl, omdat je ze hiermee niet beschadigt. Tegen de tijd dat de nagelsalons weer open kunnen, kan de nagelstyliste je nagels weer voorzien van mooie gelnagels!
'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden? ' Nee, dat gaat niet op voor het plaatsen van gelnagels! Dit hoort namelijk geen pijn te doen. Toch kan het gebeuren dat je mensen hoort klagen dat ze last hebben van een intens branderig gevoel tijdens het uitharden van gelnagels in een UV-lamp.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Uw nagels groeien door, wat inhoudt dat uw kunstnagels bijgewerkt en opgevuld moeten worden. In principe is het zo dat u na 2-3 weken de uitgroei goed zult kunnen zien. Dan is het tijd voor een vervolgbehandeling. Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken.