De sieraden van My Jewellery zijn gemaakt van premium stainless steel. Dit materiaal heeft een eindeloze lijst aan voordelen, waaronder dat het 100% waterproof is en niet verkleurd!
Naast glaskralen heeft My Jewellery ook genoeg sieraden met zoetwaterparels. Glaskralen en zoetwaterparels kunnen absoluut tegen een stootje en wat water, maar deze materialen het mooist te houden, is het aan te raden om ze niet te veel met water in aanraking te laten komen.
Eén van de voordelen van stainless steel sieraden is, is dat ze waterproof oftewel waterbestendig zijn. Je kunt er dus mee kunnen douchen en zwemmen.
Kies dan voor een edelmetaal, zoals: goud, rhodium of platina. Zoekt u een goedkoper model? Schaf dan een sieraad van RVS (Stainless Steel) aan. Dit materiaal verkleurt niet en is ook nog eens allergievrij.
Maar kan het nat worden van uw goudstukken ze beschadigen en moet dit worden vermeden? Het korte antwoord is dat gouden sieraden onder de douche kunnen worden gedragen. Water beschadigt het metaal niet, of je nu gele, witte of roségouden stukken draagt.
Zilver is zeer gevoelig voor chloor. Doe uw zilveren sieraad daarom zeker af als u gaat zwemmen in chloorhoudend water om verkleuringen te voorkomen! Ook wellness- en kruidenbaden kunnen uw zilveren sieraden doen verkleuren!
Zilver is een edelmetaal wat betekend dat je de sieraden dag en nacht kunt dragen, ook tijdens het douchen. Tijdens het douchen spoel je de sieraden juist weer mooi schoon, maar gebruik altijd natuurlijke producten zonder chemicaliën en heftige geuren (parfum). Droog je sieraden altijd even goed af na je douchebeurt.
En ook van zeewater worden je gouden sieraden niet blij. Het bijtende zout kan namelijk ook het materiaal van je ring, armband, oorbellen of ketting aantasten. Zeker als je sieraden gesoldeerde onderdelen hebben, bijvoorbeeld steentjes, kan dit door het verzwakte materiaal sneller loslaten.
Stel de sieraden niet bloot aan agressieve chemicaliën, ammoniak, bleekmiddel, chloor en zout water. Doe de sieraden af voordat u gaat schoonmaken, baden en zwemmen en stel de sieraden niet bloot aan haarlak, parfum en cosmetica.
Zuiver goud zal nooit aangetast worden door chloor omdat het een edelmetaal is dat niet of amper reageert met andere chemische stoffen. Maar het is een vrij zacht metaal. Dus om er gouden juwelen van te kunnen maken, worden andere edelmetalen aan het goud toegevoegd.
Daarom is het aan te raden om je sieraden af te doen wanneer je in contact komt met deze producten, bijvoorbeeld tijdens het werk, sporten, schoonmaken en bij het zwemmen. Ook raden we je af om je sieraden te dragen tijdens het slapen en douchen. Voorkomen is beter dan genezen!
Onder de douche kan het geen kwaad om je sieraad te dragen zolang je geen shampoo etc. gebruikt. In de zee of in het zwembad is het niet mogelijk om je zilveren sieraden te dragen. Door het chloor en het zout kunnen je sieraden kapot gaan en/of verkleuren.
925 betekent dat het zilver voor 92,5 % bestaat uit zilver, waaraan 7,5% koper is toegevoegd. Puur zilver (999) is te zacht om in sieraden te verwerken, De benaming Sterling is van toepassing op alle 925 sieraden en komt oorspronkelijk uit Engeland.
Wat is stainless steel? Stainless steel ken je misschien ook wel onder de naam roestvrij staal of rvs. Stainless steel is een mengsel (legering) van verschillende metalen die versmolten zijn. Stainless steel is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof.
Er zijn al boetieks van de keten in Antwerpen, Mechelen en Gent. In Nederland, waar het bedrijf vandaan komt, zijn nu twintig My Jewellery-winkels. De winkel in Leuven komt in de PJ van Benedenstraat en is bijna driehonderd vierkante meter groot.
Doe je sieraden af als je gaat zwemmen en sporten. Zweet, zeewater of chloor kunnen een negatief effect hebben op je sieraad. Als je per ongeluk met je sieraad hebt gesport of gezwommen, spoel het daarna dan goed af met water. Berg je sieraden netjes op.
Gebruik nooit een chloorbleekmiddel, de diamant is hier wel tegen bestand, maar het metaal van de zetting kan worden aangetast of verkleuren.
Bij sommige mensen wordt zilver daarom snel zwart terwijl anderen er helemaal geen last van hebben. Wat kun je er tegen doen? Vermijd dat je sieraden in aanraking komen met zwavelhoudende stoffen. Doe je sieraden af als je gaat zwemmen in zowel chloor- als zeewater, als je gaat schoonmaken of gaat douchen.
#3.
Erger nog, dit Chloor trekt het koper uit je zilver en zorgt voor kleine putjes in je zilveren sieraad waar eerst het koper zat. Dit is dus niet omdat je 'slecht' zilver hebt. Het is gewoon een normale reactie van 925 zilver met Chloor. Oplossing is vrij makkelijk, niet zwemmen met je sieraden.
In alle zwembaden zit chloor en daar kan zilver niet zo goed tegen. Chloor zorgt er namelijk voor dat het zilver gaat oxideren en je sieraden dus ze sneller zwart en dof worden.
Zilveren sieraden kunnen na verloop van tijd verkleuren. Ze kunnen wat doffer of zelfs zwart worden. Dit komt door een chemische reactie die ontstaat door het contact van zilver met waterstofsulfide (zwavel), een stof die voorkomt in de lucht en in andere stoffen. Ook reageert zilver op de zuurgraad van je huid.
In zilveren sieraden ziet u vaak het merkteken 835 of 925 staan. Dit wil zeggen dat 835 of 925 delen van de 1000 delen puur zilver zijn. Gouden sieraden krijgen een stempel met het merkteken 585 (14 krt) of 750 (18 krt). Dat wil zeggen dat 585 of 750 delen van de 1000 delen puur goud zijn.
Hoe glamourous een azuurblauwe zee ook afsteekt tegen zilver en goud, het is beter je sieraden niet te dragen op het strand. Het zoute water is niet alleen schadelijk voor de edelmetalen zelf, doordat het sieraad verzwakt kan dit er ook voor zorgen dat gesoldeerde onderdelen (en dus steentjes) loslaten.
Dit is een metaal dat onder het laagje van een verguld sieraad zit. Over dit metaal wordt dan een laagje goud of zilver gedaan waardoor ze wel echt goud of zilver lijken. Sieraden van 925 zilver zijn nikkelvrij en staan er daarom ook om bekend dat het een fijn materiaal is om te dragen.