Natuurlijk kunt u dan zonder verwijzing van de huisarts bij de SEH terecht. Bijvoorbeeld als u gewond raakt bij een ongeval, of als u te ziek bent om op een huisarts te kunnen wachten. Wel vallen de kosten dan onder uw eigen risico. Is de rekening hoger dan uw eigen risico, dan krijgt u de extra kosten vergoed.
Het kan zijn dat u echt met spoed hulp nodig heeft. Natuurlijk kunt u dan rechtstreeks zonder verwijzing van de huisarts bij de SEH terecht. Als uw situatie geen spoedsituatie betreft, kan de wachttijd voordat u geholpen wordt langer zijn.
De Spoedeisende hulp is 24 uur per dag geopend. Spoedeisende hulp is de afdeling voor acute problemen, diagnoses en behandeling. In de meeste gevallen heeft u een verwijzing van de huisarts nodig maar bij duidelijke spoedgevallen kunt u natuurlijk direct langskomen.
Als u verzekerd bent tegen ziektekosten, worden deze kosten altijd vergoed door uw zorgverzekeraar. Maar, uw zorgverzekeraar brengt deze kosten wel in rekening op het door u zelf te betalen jaarlijkse (verplichte) eigen risico. De kosten voor een bezoek aan de SEH zijn minimaal 150 euro.
Bel dan de huisartsenpost van Medrie (0900 333 6 333 (€ 0,10 per minuut plus de gebruikelijke belkosten)). De huisartsenpost is alleen voor spoedeisende hulp, die niet kan wachten tot uw eigen huisarts weer bereikbaar is. Het is momenteel erg druk op de huisartsenpost.
Kan ik zomaar naar de huisartsenpost? Nee, je moet altijd eerst bellen voor een afspraak. De huisartsenpost is er alleen voor klachten die spoed hebben in de avond, nacht, het weekend en tijdens feestdagen. Heeft je klacht geen spoed, dan kun je de volgende werkdag terecht bij je eigen huisarts.
De huisartsenpost is alleen voor zorg die niet kan wachten Spoedzorg in de avond/nacht/weekend/feestdagen. Kunt u niet wachten tot uw eigen huisarts beschikbaar is? Bijvoorbeeld bij toenemende benauwdheid, verlammingsverschijnselen, heftige pijn, een ernstig ziek kind of een ongelukje in huis.
EHBO'er (Eerste Hulp Bij Ongevallen)
Jouw belangrijkste taak is het verlenen van eerste hulp bij ongevallen in de organisatie waarbij je (spoedeisende) eerste hulp verleent in afwachting van professionele hulpverleners zoals de ambulancezorgverlening. Er zijn heel veel soorten ongevallen.
Hier is geen verschil tussen. Net als meer organisaties in de huisartsenspoedzorg heeft Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT) ervoor gekozen om de term 'spoedpost' te gebruiken voor haar locaties.
U heeft recht op opname in het ziekenhuis na verwijzing daartoe door uw huisarts of een medisch specialist.
Huisartsenpost gratis, spoedeisende hulp kost eigen risico
De zorg bij een spoedeisende hulppost heeft plaats in een ziekenhuis. Voor deze zorg geldt wel het verplichte eigen risico. Heeft u uw eigen risico nog niet helemaal gebruikt? Dan betaalt u zelf een gedeelte van de rekening.
Een gezondheidsklacht geldt als spoed wanneer deze levensbedreigend is. Denk aan pijn op de borst, wat kan duiden op een hartinfarct, uitvalsverschijnselen, ernstig bloedverlies, heftige benauwdheid en bewusteloosheid.
Wanneer verwijsbrief voor specialistische zorg
De huisarts geeft alleen een verwijzing als dit medisch nodig is. De huisarts weigert een verwijzing als hij ervan overtuigd is dat deze voor u niet zinvol is. Uw huisarts moet dan duidelijk aan u uitleggen waarom hij geen verwijsbrief wil geven.
Je hebt recht op een verwijzing naar een specialist als dat medisch noodzakelijk is. Jouw huisarts beoordeelt of die noodzaak er is. De huisarts zal een verwijzing weigeren als hij ervan overtuigd is dat deze voor jou niet zinvol is. Jouw huisarts moet dan duidelijk aan je uitleggen waarom hij geen verwijzing geeft.
Als het gaat om de vraag of een verwijzing noodzakelijk is, is het goed te weten dat wij dit niet opleggen. Deze verplichting komt voort uit de Zorgverzekeringswet (Zvw). De Zvw bepaalt dat een patiënt alleen medisch-specialistische zorg vanuit het basispakket vergoed krijgt als er een geldige verwijzing aanwezig is.
Kosten van de huisartsenpost
De zorg op de huisartsenpost wordt volledig vergoed. De zorg gaat ook niet ten koste van uw verplichte eigen risico.
Ieder contact met de huisartsenpost wordt in rekening gebracht. De basisverzekering dekt de kosten van de huisarts en dus ook van de huisartsenpost. Bent u verzekerd, dan gaat de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar.
De basisverzekering dekt de kosten van de huisarts en dus ook van de huisartsenpost. Bent u verzekerd, dan gaat de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Bent u niet verzekerd, dan betaalt u de kosten van het consult of recept direct op de huisartsenpost.
Heeft iemand dringend medische hulp nodig? Vraag dan eerst of iemand in de directe omgeving arts is of een EHBO-diploma heeft. In een levensbedreigende situatie kunt u het beste direct 112 bellen. In een noodsituatie mag u zelf medisch handelen.
Als u verzocht wordt op de Huisartsenpost of SEH te komen, neem dan uw identiteitsbewijs, verzekeringspasje en actuele medicatieoverzicht mee. Heeft u geen actueel medicatieoverzicht? Neem dan de verpakking(en) van uw medicijn(en) mee.