Tik bovenaan op Gegevens en privacy.Scroll naar Geschiedenisinstellingen.Tik op Locatiegeschiedenis.
Open de Google Maps-app op je Android-telefoon of -tablet; Tik op je profielfoto of initialen; Kies voor Mijn tijdlijn; Swipe naar links of rechts om een andere dag weer te geven of tik op Agenda weergeven om een dag te kiezen.
Op Android vind je deze mogelijkheid onder 'Apps' en dan 'Rechten'. Controleer meteen of Google je locatiegeschiedenis bijhoudt - een lijst van plekken waar je geweest bent. Je vindt deze instelling onder 'Activiteitsopties'.
Je kunt je volledige historie in Safari bekijken: Ga in Safari naar de Bladwijzer-knop.Tik op het klok-icoontje rechtsboven. Je ziet nu de laatst bezochte webpagina's.
Tik op de groene knop 'Ga' bij de gewenste route.hebt getikt, tik je in Instellingen op 'Kaarten' > 'Lopen' en schakel je 'Til op om te bekijken' in.
Met de functie voor transparante apptracking kun je opgeven of een app je activiteit in apps en op websites van andere bedrijven mag volgen voor reclamedoeleinden of voor het delen van gegevens met datahandelaars.
Open Applications (doorgaans door op een knop in de dock onderaan het thuisscherm van je Android-apparaat te drukken), druk op het Google Settings-icoontje en kies Account History > Web & App Activity > Manage History. Voilà, hier is je volledige Google-geschiedenis in zijn volle glorie.
Stap 1: Ga op je Android-telefoon naar Instellingen > Google > Je Google-account beheren. Stap 2: Scrol onder 'Gegevens en personalisatie' omlaag naar 'Activiteit en tijdlijn' en klik op Mijn activiteit. Stap 3: Blader door om uw zoekgeschiedenis te controleren. Tik gewoon op een bestand om meer details te bekijken.
Via 'Je tijdlijn' kom je bij je locatiegeschiedenis terecht. Als je de tijdlijn opent, zie je een wereldkaart met daarop alle locaties waar je geweest bent terwijl de locatiegeschiedenis geactiveerd was. Je kunt per dag bekijken welke locaties je bezocht hebt door de datum naar keuze in te voeren.
Tik in Instellingen op 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' om de toegangsinstellingen van een app te controleren of te wijzigen. Tik op de app om te lezen waarom de app om je locatiegegevens vraagt. Bepaal hoe nauwkeurig apps toegang tot je locatie mogen hebben.
Tik in de lijst met apps die locatievoorzieningen gebruiken op 'Zoek mijn'' en selecteer 'Nooit'. Je kunt je locatie met alleen bepaalde apps delen. Tik in Instellingen op 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' en geef aan welke apps in de lijst onder in het scherm locatievoorzieningen mogen gebruiken.
Locatiegeschiedenis is een instelling in je Google-account waarmee een tijdlijn wordt gemaakt. Dit is een persoonlijke kaart waarmee je het volgende kunt onthouden: Je bezochte plaatsen. Routes naar bestemmingen.
Iemands locatie opvragen
Als je je locatie met iemand hebt gedeeld of als diegene zijn of haar locatie eerder met jou heeft gedeeld, kun je de locatie van deze persoon opvragen via Maps.
Je browsergeschiedenis wissen in Safari
Op je iPhone of iPad: Tik in Instellingen op 'Safari' > 'Wis geschiedenis en websitedata'. Op je Mac: Open de Safari-app , kies 'Geschiedenis' > 'Wis geschiedenis', klik op het venstermenu en geef aan tot wanneer je je browsergeschiedenis wilt wissen.
Ga op je Android-telefoon of -tablet naar myactivity.google.com. Selecteer Verificatie van Mijn activiteit beheren boven je activiteit.
Google weet waar je naar zoekt
Google is natuurlijk bekend geworden dankzij de zoekmachine. Maar wist je ook dat alles wat je opzoekt met diezelfde zoekmachine wordt opgeslagen? Dat doet het bedrijf op alle apparaten die je gebruikt.
Je kunt een vriend(in) toevoegen of verwijderen in Zoek mijn op de iPhone. In de Zoek mijn-app kun je, nadat je je locatie met vrienden hebt gedeeld, vragen of je ook hun locatie mag zien. Opmerking: De voorzieningen voor het delen van locaties en het zoeken naar personen zijn niet overal beschikbaar.
Wat zijn bluetooth-trackers? Bluetooth-trackers zijn kleine apparaten die je aan voorwerpen kunt bevestigen, zoals sleutels of een rugzak, zodat je die kunt terugvinden als je ze kwijtraakt. In sommige gevallen kunnen deze apparaten worden misbruikt om anderen zonder hun medeweten of toestemming te volgen.
Om te beginnen ga je naar www.myrouteapp.com en maakt (gratis) een account aan. Vervolgens zie je al meteen recent door anderen daadwerkelijk gereden routes. Klik je bovenin in het routelab dan kom je in de routebibiotheek die zich gaandweg zal vullen met routes uit de hele wereld.
Meten met Android: Distance Meter
Dan helpt de Distance Meter je. Ook deze app gebruikt je camera. Je richt 'm op het object dat je wilt opmeten, selecteert de onder- en bovenkant of de linker- en rechterkant en ja hoor! Je krijgt een geschatte meting te zien.
Een wandelapp is een gps toepassing op je mobiele telefoon waarmee je een wandelroute kunt kiezen en volgen. Je smartphone geeft als een digitale wandelgids de route aan en wijst je onderweg op bezienswaardigheden: natuurverschijnselen, historische gebouwen of bijzondere architectuur.