Wist je dat je yoghurt en kwark ook kunt verwarmen? Yoghurt en kwark kun je goed gebruiken als alternatief voor kookroom tijdens het bereiden van een maaltijd. Let er met deze zuivelproducten wel op dat het niet gaat schiften wanneer je het warm maakt en zorg ervoor dat deze producten niet meekoken.
Yoghurt kan in een warme saus makkelijk schiften.Gebruik het daarom het liefst op kamertemperatuur. Bovendien is yoghurt alleen geschikt om te verfijnen en moet je deze niet laten meekoken.
Als we yoghurt dan verwarmen tot aan het kookpunt, zal dit web verdichten: de eiwitten klonteren samen. Wat je dan ziet is enerzijds samengeklonterd eiwit (lijkt een beetje op gestold eiwit van een ei) en anderzijds water.
En ook al is de verleiding groot om een plastic bakje van bijvoorbeeld boter of yoghurt te hergebruiken om snel iets op te warmen, doe het niet: deze bakjes zijn niet geschikt om iets in te verhitten.
Ja, dat kan. Als je een recept ziet waarin melk wordt gebruikt, kun je dit vervangen door Alpro Sojadrink. Voor hartige bereidingen raden we de Alpro Sojadrink Bio, Alpro Sojadrink Mild en Alpro Sojadrink Ongezoet aan. Voor zoete bereidingen is de Alpro Sojadrink Original uiterst geschikt.
Griekse yoghurt leent zich perfect om mee te koken. De dikke, romige structuur doet het goed als basis voor sausjes, en je kunt deze yoghurt ook opwarmen zonder bang te zijn dat het begint te schiften.
Griekse en Turkse yoghurt zijn gek genoeg ook goed warm te gebruiken. Ze schiften niet - zoals gewone yoghurt en zure room - in pittige Indiase curry's en geurige gerechten uit het middenoosten. En ook niet in romige pasta's. Of als lekker romig laagje op lasagne of aardappelgratin.
Hoewel de traditionele bereiding van Brinta het mengen met hete melk betreft, zijn er vele andere manieren om van dit graanproduct te genieten. Je kunt Brinta bijvoorbeeld ook met koude melk of yoghurt mengen voor een verfrissend zomers ontbijt.
Yoghurt en kwark zijn dan een alternatief voor kookroom. Let er met deze zuivelproducten wel op dat het niet gaat schiften wanneer je het warm maakt en laat het niet meekoken. Dit tussendoortje met groente met dipsaus op basis van yoghurt is snel en makkelijk te maken!
Zelfgemaakte yoghurt is GEZOND
Deze melkzuren zijn makkelijk te verteren, wat gunstig is voor de darmflora. Afhankelijk van de bereidingstijd wordt de lactose in yoghurt steeds minder. Onze zelfgemaakte yoghurt zit na bereiding boordevol goede bacteriën en melkzuren en bevat praktisch geen lactose meer.
Allereerst: je kunt in bijna elk recept de crème fraîche vervangen door yoghurt. Dat is gezonder en smaakt ook lekker fris. Het enige nadeel is dat yoghurt minder dik is. En soms wil je gewoon wat romigers door je soep, saus of guacamole.
Het gaat op de rest van je eten liggen en dan gaat het gisten.Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel en kun je zelfs aankomen. Daarom is het goed om even een uurtje te wachten voor je een fruitig toetje pakt.
“Griekse yoghurt bevat veel eigenschappen die een positieve invloed kunnen hebben op je slaap. Het is eiwitrijk, bevat weinig suiker en juist veel probiotica. Het eiwit helpt je 's nachts te ontspannen en probiotica kunnen de slaapkwaliteit verbeteren”, zegt Beckerman.
Handig: Griekse yoghurt gaat (in tegenstelling tot gewone yoghurt) niet schiften wanneer het warm wordt. Ideaal dus om te gebruiken in warme gerechten! Lees ook: waar heeft Griekse yoghurt een positief effect op?
'Een lepel in een glas drank? Ja, dat is een goede manier om dat drankje op te warmen', zegt persvoorlichter Michael Prempert van de witgoedfabrikant Miele. 'De vloeistof warmt dan geleidelijker op. Ze zal minder snel overkoken.
Verder mag je soms een lepel in de magnetron doen, mits je deze in een beker met vloeistof doet. Dit kan soms helpen om de vloeistof beter te verwarmen. Maar doe nooit een losse lepel in de magnetron. En een vork, of ander bestek mag ook niet; met name een vork kan vonken en brand veroorzaken.
De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden. De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.
Ontbijtpap, zoals Brinta: ook 14 gram eiwitten en 10 gram vezels, maar wel 4,6 gram suikers per 100 gram. Hierdoor is Brinta bijna net zo gezond als havermout wat betreft voedingswaarde, maar dankzij de grotere hoeveelheid suikers moet het de eerste plaats toch afstaan.
Omdat de volkoren graankorrel wordt gebruikt, bevat deze pap alle voedingsstoffen die in graan zitten. Het is rijk eiwitten, vezels en koolhydraten. Ook wordt er aan het product zelf niets toegevoegd. Dat maakt Brinta tot een gezonde keuze voor je ontbijt of lunch.
Yoghurt is een bekende weldoener voor je darmen. Het bevat goede bacteriën zoals de lactobacillus bulgaricus en de streptococcus thermophilis, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Kies wel voor natuuryoghurt en vermijd de varianten met toegevoegde suiker of magere versies.
- Net als gewone yoghurt en bijvoorbeeld kefir bevat Griekse yoghurt goede bacteriën (probiotica) die een bijdrage leveren aan gezonde darmen en een goede spijsvertering. - Griekse yoghurt bevat over het algemeen drie keer zoveel eiwitten als gewone yoghurt.
Per stuk verkrijgbaar. De Skyr Mango-Aardbei is per stuk te koop en wordt koelvers geleverd in een handig schaaltje. Gekoeld bewaard is het gerecht vanaf de levering minimaal vier dagen houdbaar. De fruitkwark kan zó uit het schaaltje worden gegeten; opwarmen is niet nodig.