Een kelder is een ideale plek om wijn te bewaren vanwege de stabiele temperatuur, de vochtigheidsgraad en de afwezigheid van direct zonlicht. De temperatuur in de kelder is over het algemeen koeler dan de kamertemperatuur, wat belangrijk is omdat wijn gevoelig is voor temperatuurschommelingen.
Voor een kleine collectie met een beperkt budget is het het makkelijkst om de wijnflessen ondersteboven te houden en ze in de kist te bewaren, bij voorkeur in een kelder of in een kast waar de kist niet wordt verstoord. Wijn bewaart u het beste bij een temperatuur tussen de 7 en 18 °C (45 en 64 °F), waarbij eventuele temperatuurschommelingen geleidelijk verlopen.
Schuur of zolder
Liever niet. Uiteraard is dit de plek waar je waarschijnlijk nog wel ruimte voor een rekje hebt. Toch is het geen slim idee om verschillende redenen. Zeker op zolder is het te licht, dat beïnvloedt de wijn.
Het meest schadelijke voor het bewaren van wijn zijn namelijk temperatuurschommelingen. Daarmee bedoelen we de snelle en extreme schommelingen. Als voorbeeld de woonkamer: overdag een graad of 21 en 's nachts een graad of 16. De wijn zal dus dagelijks van 16 naar 21 graden gaan.
Kelders zijn bijzonder geschikt voor het opslaan van voedselvoorraden in blik, fles of pot. Zolang het er droog is, is het ook een prima plek om aardappels en andere houdbare verse etenswaren te bewaren. Maar eigenlijk is het af te raden om een depot of archief in een kelder in te richten.
Licht kan de smaak en kleur van wijn beïnvloeden en kan oxidatie versnellen. Het is daarom belangrijk om uw wijn op te slaan in een donkere omgeving, bij voorkeur in een kelder of een andere ruimte die niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Trillingen kunnen ook de smaak en kwaliteit van de wijn beïnvloeden.
Niet-bederfelijk voedsel — net als bij grote huishoudelijke benodigdheden, bergt u de extra's op planken op die niet op de keldervloer liggen. Buitenaccessoires — de kelder kan een goede plek zijn voor tuinaccessoires of andere tuinbenodigdheden. Zwaardere tuinmeubelen kunnen echter buiten blijven staan onder all-weather hoezen.
Wees voorzichtig met uw bewaartemperaturen. Wijn is een levend, ademend iets dat zich elke dag in de fles ontwikkelt. Wees voorzichtig als u het langer dan een paar dagen bij temperaturen boven de 75˚F bewaart. Boven de 80˚F loopt die wijn elk uur dat verstrijkt gevaar.
Het enige wat u hoeft te doen is een geventileerde plaats in uw huis te vinden die de wijn zoveel mogelijk beschermt tegen licht, droogte, temperatuurschommelingen en trillingen. Dit kan een plaats in een garage zijn, een kelder of kelder, een ongebruikte kamer, een opslagruimte, etc.
De ideale temperatuur voor witte wijn bewaren is dus maximaal 12 graden. Hetzelfde geldt voor de ideale serveertemperatuur van witte wijn. Hierbij is het belangrijk om te letten op de verschillende soorten witte wijn.
Zolang uw wijn niet wordt bewaard bij temperaturen hoger dan 24°C of in omstandigheden die variëren van warm naar koud, zoals een restaurantkeuken of ongeïsoleerde schuur, zal de kwaliteit van uw wijn niet lijden . Het is echter het beste om wijn niet in de huishouding of inloopkoelkast te bewaren.
Ongeacht de wijn- of druivensoort, wijn moet dat zijn nooit onder 0 graden Celsius bewaard, aangezien de wijn hierdoor kan bevriezen. Ook een temperatuur boven de 20 graden Celsius is schadelijk voor de wijn.
Verlichting: Wijnen, met name lichtere wijnen, moeten in een donkere kelder, koeler of andere opslagplaats worden bewaard. Overmatig licht kan de chemische verbindingen van een wijn veranderen, net als zuurstof en temperatuur, en wijnfouten veroorzaken. Positie: Wijn moet horizontaal worden bewaard, niet staand.
In zeer algemene zin ligt de ideale bewaartemperatuur voor wijn waarschijnlijk tussen de 10 en 15 °C (50 en 59 °F), maar wijn die wordt bewaard bij een temperatuur tussen de 15 en 20 °C (59 en 68 °F) kan geen grote schade ondervinden, zolang de temperatuur niet te sterk schommelt, waardoor de wijn snel uitzet en krimpt, met het risico dat ...
Niet elke wijn is geschikt om te bewaren.De wijnen gaan zelden langer dan drie jaar mee. Hieronder leggen wij uit wat u moet weten over het bewaren van uw wijn. De meeste wijnen worden tegenwoordig gemaakt om bij verkoop drinkbaar te zijn.
De ideale temperatuur om rode wijn te bewaren ligt tussen de 12 en 14 graden Celsius. Het is belangrijk om de bewaartemperatuur van de wijn zo constant mogelijk te houden.
Het ontbreken van een kelder betekent niet dat er geen geschikte opslagplekken zijn. Vermijd plekken met grote temperatuurschommelingen.Denk aan donkere kasten, voorraadkasten of opslagruimtes onder de trap.Houd wijn uit de buurt van direct zonlicht en warmtegenererende apparaten .
Vochtigheid ruïneert niet alleen etiketten, het kan ook kurken zodanig beschadigen dat ze lucht in de fles laten en de wijn oxideren. Kortom, de zolder en de garage zijn geen goede plekken om wijn te bewaren vanwege temperatuurschommelingen en de keuken is ook veel te warm.
Het eenvoudige antwoord of u wijn kunt bevriezen is - ja, dat kan. Het typische vriespunt van wijn zweeft rond 15-20 ° F (-9 tot -6 ° C).
Ongeschikt warme of koude temperaturen zijn een zekere manier om wijn te bederven . Over het algemeen is de ideale temperatuur voor lange- of kortetermijnopslag van wijn ongeveer 55ºF (13ºC), maar dit kan per wijn verschillen.
Wijnkelders beschermen alcoholische dranken tegen potentieel schadelijke invloeden van buitenaf, door duisternis, constante temperatuur en constante vochtigheid te bieden . Wijn is een natuurlijk, bederfelijk voedingsproduct dat ontstaat door fermentatie van fruit.
Langdurige blootstelling aan koude temperaturen kan eveneens schadelijke gevolgen hebben voor wijnen . Tussen +5°C en 10°C (41°F en 50°F) kunnen wijnen last krijgen van wijnsteenneerslag — zelfs tannine — en andere componenten kunnen vervagen. Onder deze temperatuur kunnen wijnkurken eruit worden geduwd en kan de fles breken.
Afhankelijk van uw klimaat is de zolder of garage mogelijk niet de beste optie vanwege extreme hitte . Als u een kelder gebruikt, zorg er dan voor dat deze niet vatbaar is voor overstromingen of overmatige vochtigheid. Omdat u deze kledingstukken nodig hebt wanneer elk seizoen aanbreekt, moeten ze op een plek liggen die gemakkelijk bereikbaar is.
Een kelder óf een souterrain moet bouwkundig geschikt zijn als woonoppervlakte. Er moet goede ventilatie zijn, verwarming en voldoende afwerking om dat als aangename woonruimte te gebruiken.
Is uw kelder droog? Vocht en voedsel mengen niet goed, dus u wilt er zeker van zijn dat uw kelder droog is om uw voedsel vers te houden .