Kroketten kun je 12 maanden in de vriezer bewaren. Verse of net ontdooide kroketten kun je twee dagen maximaal in de koelkast bewaren. Een gebakken kroket kun je nog één dag in de koelkast bewaren, en eventueel weer opwarmen in magnetron of airfryer.
Mijn advies is: Bewaar ongebakken kroketten in de diepvriezer, in een goed afgesloten doos. Leg er velletjes bakpapier tussen als je ze stapelt, maar stapel er nooit teveel bovenop elkaar. Strooi er ook royaal wat paneermeel tussen, zodat de kroketten niet vastkleven of wak worden.
Onze verse ambachtelijke kroketten bewaar je tot 4 dagen in de koelkast. Gebruik geen deksel, zo vermijd je donkere, gebarsten kroketten. Diepvrieskroketten kan je 9 maanden bewaren. De vacuümverpakte kroketten hebben een houdbaarheid van 14 tot 20 dagen, afhankelijk van de soort.
Ingrediënten. Tip: zelfgemaakte aardappelkroketjes kun je ook invriezen.
Nooit meer gebarsten of slappe garnaalkroketten
Lukt het dan nog niet? Dan kun je ervoor kiezen om de garnaalkroketten in te vriezen, zodat ze echt stevig worden. Als je je kroketten wilt invriezen, moet je ze wel dubbel paneren om te voorkomen dat ze barsten bij het frituren.
Eerst ontdooien of bevroren frituren? Het lekkerste resultaat krijg je als de kroket ontdooit is. Haal de kroketten uit de vriezer en laat ze ontdooien in de koelkast. Doe dit maximaal 24 uur tevoren.
Maak de kroketten niet dikker dan anderhalve centimeter maken: te dikke kroketten hebben veel tijd nodig om de binnenkant op te warmen, waardoor de buitenkant van de vulling zo heet wordt dat ze uit de kroket zal barsten.
Verwarm je oven voor op 50 °C en zet er de afgebakken kroketten in. Zo hou je je kroketten warm, maar ze zullen wel niet meer zo knapperig zijn. Wat je ook kan doen, is de gebakken kroketten naast elkaar in een kom leggen en ze afdekken met aluminiumfolie.
“Ontdooid eten kan opnieuw ingevroren worden, maar enkel en alleen als je het in de koelkast hebt laten ontdooien en als het niet bedorven is.” Dat geldt voor niet alleen voor rauw vlees, gevogelte, vis en zeevruchten, maar ook voor fruit, groenten en brood.
Verwarm de frituurolie tot 175 °C. Vul de mand met één laag kroketten (geen kroketten op elkaar leggen). Bak gedurende 3 tot 4 minuten goudgeel. Te veel kroketten tegelijk bakken of schudden met het mandje tijdens het afbakken vergroot de kans op openbarsten.
Omdat de meeste micro-organismen zich niet vermenigvuldigen onder het vriespunt, bederft bevroren voedsel niet gevaarlijk. Micro-organismen blijven echter wel leven in de vriezer en bij ontdooien groeien ze verder. Je kunt een bedorven levensmiddel dus niet 'redden' door invriezen.
Antwoord van Jeroen Meus. De kroketten op voorhand bakken is niet ideaal natuurlijk. De kans is groot dat ze teveel vet gaan opnemen en wanneer je ze dan een tweede keer bakt, zullen ze openbarsten.
De winnaar
De grote winnaar van deze test was McCain, maar er was een ex aequo tussen de klassieke kroketjes en die op grootmoeders wijze. Op de tweede plaats volgen de geribbelde kroketten van Carrefour. Commentaren: 'Lekker veel nootmuskaat', 'Goede aardappelsmaak', 'Goede combinatie tussen de korst en de vulling'.
Hoe Kwark invriezen? Kwark invriezen kan dus, maar naast het goed doorroeren na het ontdooien, moet je ook de kwark goed en luchtdicht verpakken. Dit voorkomt het uitdrogen in de vriezer waardoor een soort korrelige substantie kan ontstaan. Ook kan er door niet goed verpakken vriesbrand ontstaan.
Houdbaarheid Bitterballen
Zelf gemaakte bitterballen kun je 12 maanden in de vriezer bewaren. Als ze in de winkel gekocht zijn en nog steeds bevroren zijn, dan kun je het beste op de verpakking kijken naar de tht-datum.
Heb je toch rauwe producten ontdooid die je nu niet kunt opmaken? Gaar de producten door en door en leg ze dan opnieuw in de vriezer. Gekookte restjes kun je namelijk wel weer invriezen. Maar ook voor gekookt voedsel geldt: alleen één keer ontdooien en dan niet meer terug in de vriezer leggen.
Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast? Gooi het dan weg. Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter. Als je kliekjes van een maaltijd in de vriezer bewaart, kun je het tot 3 maanden later opeten.
"Ontdooid voedsel kan opnieuw ingevroren worden op voorwaarde dat het op je het in de koelkast hebt laten ontdooien en dat het niet bedorven is. Dat geldt voor zowel rauw vlees, gevogelte, vis én zeevruchten, maar ook fruit, groenten en brood."
Zo warm je je frietjes op
Je zult er eerst voor moeten zorgen dat de frietjes droog zijn. Dep ze daarom met keukenpapier droog en bestrooi met zout. Vervolgens kun je ze opnieuw frituren, maar ook in een pan kun je de frietjes nog steeds heel goed opwarmen zonder dat ze slap worden.
Ja, dat kan.
Friet opnieuw opwarmen in de oven
Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet de lege bakplaat een kwartiertje in de warme oven, zodat deze goed opwarmt. Haal voorzichtig uit de oven en spreid de friet uit op de hete bakplaat. Zet 5 minuten in de hete oven.
De kroketten paneren
Zorg dat alle hoeken goed afgedekt zijn met paneermeel. Een slecht gepaneerde kroket heeft evenveel kans om te barsten als het gebruik van te vochtige puree. Druk het paneermeel goed aan zonder de kroketten te vervormen en plaats de kroketten op een bord zonder dat ze elkaar raken.
Aardappelen slorpen vocht op tijdens het koken. Dat vocht zal je later tijdens het bakken van de kroketten parten spelen ! Dan, de aardappelen niet te lang laten koken, elke minuut dat de aardappelen te lang koken slorpen ze meer water op.